Kącik Rekreanta cz. VII (2014)

Witam wszystkich w 2014  😀
Dawno tu mojej turbokulki nie było  🤣

baffinka bardzo, ale to bardzo miły obrazek.
MonioRek tego Ci życzę!  :kwiatek: czekam na zdjęcia!
Sankaritarina dostał przez nie ksywkę 'Puszek'  😁 ale u Was ładnie w tym lesie!  😀
Ava fajny zwierz! przybliżysz go trochę?  😉
Milusia dołączam się do pytania Fantazji, jak Tusia?
Fantazja ile to już czasu upłynęło odkąd zabrałaś do siebie Fantazję. Ja tylko oglądam wasze postępy i zazdroszczę  😉
Przypomnę moich chłopaków
Debor

Ramors

i ja na Matadorze
milusia   czas na POZYTYWNE zmiany!!!
07 stycznia 2014 17:29
ManioRek-piękny koń  😜
lenka1z-super z Was para, normalnie jak z katalogu  🙂
maison-dziękujemy  🙂 a co do wesołości rudzielca to niestety, albo stety nie ma ona(tzn pogoda) wpływu na jego wesołą brykliwość  😁 On jest taki zawsze  😀iabeł:
Napisz coś proszę o swojej klaczy, bo mi umknęło, a bardzo łapie za oko, taka żeńska, delikatna-zmienia mi się gust na starość chyba  😂
Fantazja, Koniczyna-Tusia super, jest gruba, owłosiona i wygląda jak przerośnięty hucuł, ale co najważniejsze mimo swoich 22lat trzyma się i czuje świetnie-nadal przybiega rżąc, machając głową i staje przy tym dęba i chce się bawić  😍
Reszta futrzaków, odpukać, też super  🙂
Fantazja-zmieniacie się niesamowicie, z konia z betlejemki zrobiłaś szport maszinę  😉 :kwiatek:
Koniczyna-Matadore to wykapana Mewa  🙂
ententa-wow, to jest ten Twój rudy chłopiec? Ale super wygląda!!! Gratulacje  🙂
Więcej zdjęć swojej rudej małpy nie mam, brak fotografów nastąpił  🙁
ententa A my u siebie stoimy 🙂 jakieś 16km od Partynic 🙂
baffinka ale ładniusi pulpecik 🙂
Koniczyna Siwek wygląda prawie identycznie jak mojej znajomej.
Koniczyna, Deboreeek ile go czasu nie widziałam już.. 🙂 Matador piękną ma mine 🙂
baffinka, Ty mi się kojarzysz już z tymi ochraniaczami 😀 Ładne zdjęcia 🙂

Być., Zobaczymy 🙂 będę chyba musiała wciskać ludziom w stajni aparat w ręce.

Piaffallo, Ło. Przysiągłabym, że na tych zdjęciach ten Ekwador jest kary. Młoda w sumie ma tam jakieś oznaki gniadości... 😀 🙂

ententa, No, las się udał tego dnia 🙂

Ava, A bo ja tam swoich zdjęć z koniem to w ogóle mam bardzo mało. Jak już się jakieś zdarzyły wcześniej, to najczęściej miałam minę kompletnie niewyjściową albo zdegustowaną. 😁
hehe, jakie Gejzer ma długie nogi 😀 Ćwiczcie, ćwiczcie! 🙂
baffinka ale śliczna kuleczka 🙂

Sankaritarina tez mi sie tak wydawało, aż do czasu otworzenia paszportu :P ale nie maść czyni konia tym jedynym i wspaniałym  😀
Ava fajny zwierz! przybliżysz go trochę?  😉

Młodego kupiłam dzięki re-volcie 😉 Tutaj go zobaczyłam pierwszy raz na zdjęciu i wsiąknęłam, zrobiłam wszystko żeby był mój. Wiedziałam po prostu, że to ten jedyny 🙂 Choć w życiu się nie spodziewałam, że pojadę po konia na drugi koniec polski.  Był to ostatni koń kupiony w Kadynach - niestety - bo charakter ma cudowny. Już niedługo siedmiolatek.
Jedyne z czym mam problem to jego imię, ciężko sensownie skrócić hihihi.

http://www.bazakoni.pl/gejzer-jakobin-gabrysia

Sankaritarina hihih znam to, zawsze proszę żeby mi ktoś zrobił milion zdjęć i mam nadzieję, że wtedy chociaż jedno będzie się nadawało do upublicznienia  😀iabeł:
baffinka jaka ładna kuleczka 😀

ententa ale energia bije z tych zdjęć!

lenka1z marzy mi się taki piękny klon Twojego zwierza żeby postawić na ogrodzie i tylko podziwiać...

Duka w tej odsłonie jeszcze nie było bo do pingwina mu daleko ale stylówka robi swoje 😉 Dosiada go koleżanka, która przejęła stery na święta.

Ava, bo Kadyniaki są warte nawet długiej podróży! Nie wiem jak to się dzieje, ale wszystkie jakie znam, a znam ich spoooooro, to niesamowite konie. Nawet półsiostrę Twojego z tego samego rocznika znam 🙂 Cudny jest 😀
baffinka cudna ta Twoje turbokulka, bardzo miło się patrzy na Wasz duet 🙂

ententa dziękuję za życzenia, mam nadzieję że niebawem poczuję moc z zadu 😀

milusia dziękujemy za miłe słowo  :kwiatek:

Ava Twój koń jest piękny, wygląda na takiego misia przytulaka, nie dziwię się że była to miłość od pierwszego wejrzenia 🙂

Ramires full wypas na zdjęciach - koń + Ty + prezencja  - 10/10 🙂

maison   Wiara i wytrwałość to klucz do spełnienia marzeń!
07 stycznia 2014 20:41
milusia nie wiem co mogę Ci opowiedzieć... rasa sp, po westfalskim og. Donzini, matka wlkp (pradziadek Toledo) więc powiedziałabym, że wszystko zmieszane 🙂 W kwietniu będzie mieć 7 lat.
Mam ją od dwóch lat, kupiłam ją po sezonie wkkw.
Pierwszy rok nie był zbyt dobry ale w zeszłym (2013) po operacji, trafiła nam się nowa szansa, zmieniłyśmy stajnię, trenera, i wszystko jest na jak najlepszej drodze 🙂
Kobyłka jest, jak już pisałam, mega odważna, skacze wszystko i bardzo to lubi. trudność sprawia(ła) jej praca na kontakcie, nie wiem, czy mogę nazwać to nieposłuszeństwem ale zawsze robiła wszystko na przekór. Ktoś powie, że nie ma wrednych koni ale ja i w sumie nie tylko ja powiedziałabym, że to taki typ, że nie zrobi, nawet jak dokładnie wie o co się ją prosi, nie pierwszy raz. Myślę, ze to też kwestia treningu u poprzedniego właściciela, że za dużo się od niej wymagało i psychicznie nie dawała rady, co objawiało się potem np. negatywnym nastawieniem na nowe elementy. Nie mam zamiaru nikogo oczerniać, więc tylko krótka trenerska opinia.
Nie zawsze tak było oczywiście, raz, dwa razy w tygodniu miała po prostu "złe dni". Teraz jest to zminimalizowane i bardzo rzadko się zdarza, coraz przyjemniej się z nią pracuje 🙂
W obejściu jest przesympatyczna, można zrobić z nią wszystko, właśnie takiego konia zawsze chciałam mieć 🙂

Ramires taki "mój" pyszczek, super wygląda.

Ava bardzo ładny koń, pasujecie do siebie! 🙂

maiiaF, MonioRek, maison DZIĘKUJEMY  :kwiatek:
Tak, jest misiem przytulakiem. Lubi mnie zaczepiać jak go czyszczę, wszystko chce oglądać, bawić się szczotkami i równocześnie odwiązywać uwiąz. Szybko się uczy, tak szybko, że ja za nim nie nadążam. Zajeżdżanie go było ogromną przyjemnością. Nie ma w nim krzty jakiejś nie wiem wrogości do człowieka albo buntu widzę to i nie chcę nigdy z nim robić czegoś na siłę albo na już, żeby tej chęci do współpracy nie utracić.
Słyszałam już od kilku osób, że Kadyniaki właśnie takie są, super konie 🙂
Znalazłam naszą całkiem świeżą fotkę, rozciąganie pełną parą 😀

MonioRek to nie ja, jedynie wierzchowiec mój, ale w imieniu kolezanki  :kwiatek:

maison  :kwiatek:

to jeszcze tylko jedno
milusia tak, to ten sam po tuningu u p.A.Szulc  😀 koniecznie musiz jakiegoś fotografa znaleźć!
Ava ciesze się, że odnalazłąś tego jedynego! i jeszcze takiego ładnego! oczy ma prześwietne! 🙂 hahah, rzeczywiście jego skrócone imie może wywoływać lekką konsternacjię  😁
Ramires Twój chłopak w odsłonie dresażowej wygląda bardzo elegancko! wszechstrony rumak, nie ma co! 🙂😉
MonioRek faaajne rozciąganie! bardzo urodziwy jest!  :kwiatek:
ash   Sukces jest koloru blond....
08 stycznia 2014 09:41
Ramires, Flora  💃
ententa predyspozycji brak ale powyglądać może 😉  :kwiatek:

ash si! Jesteśmy razemna roku. Znacie się z Wawki?
Lov   all my life is changin' every day.
08 stycznia 2014 10:05
Oo, Duki! Fajnie wygląda w wersji ujeżdżeniowej 😉
ash   Sukces jest koloru blond....
08 stycznia 2014 10:15
Ramires, tak, luzakowała w stajni w której stoję z koniem. 🙂
Thymos dzięki  :kwiatek: staram się jak mogę, mimo że od pół roku bez pomocy z dołu  🤔
Dranga, Piaffallo, Ramires, MonioRek dziękuje  :kwiatek:
Koniczyna udaje Ci się częściej wsiadać czy nadal sporadycznie?  🙂
Sankaritarina czarne oszczędzam na zawody i sporadycznie na jazdę zakładam, a te ciuram aż miło- cały rok  😁 i nadal w dobrym stanie. dzięki. pogoda wiosenna, więc trzeba było wykorzystać i fotki porobić :kwiatek:

aneta   foto by Tynka
08 stycznia 2014 11:45
Ava fajnie Was widzieć. Gejzer cudnie wygląda( mój tata do tej pory mi wypomina, że takiego ładnego konia nie kupiłam- woli wizualnie gniade🙂😉 Pozdrawiamy z Donkiem- nierobem i życzymy powodzenia.
Eh tak mnie teraz wzięło na zastanawianie, ale nie wiem czy wątek dobry... No w sumie jestem rekreantem. 🙂
Jestem trochę przygnębiona, bo chciałabym być już starsza, móc pracować w stajni, zajmować się końmi, a nie klepać tyłkiem na szkółkowcach i płacić krocie za jazdy gdzie niczego się nie nauczę. Ale co taka 13-latka może zrobić? Zobaczyć konie na obrazku...
Rogalosz Od czegoś trzeba w końcu zacząć 😀
Rogalosz, a nie jesteś przypadkiem właścicielką źrebaka?
Alice Co u Ciebie i mojego ulubionego araba  :kwiatek: ? Coś mało Was tutaj ostatnio.

Ech patrzę na Wasze zdjęcia i aż mnie skręca... Niech już Rudy stanie na nogi!  🙇

Wrzucam ostatnie wygłupy z juliadną, mam nadzieję że mnie nie zamorduje  😁
kolebka, konie patrzą z takim politowaniem... 😂
Dranga no to pięknego konia ma Twoja znajoma 😉
Baffinka chyba nigdy Matador w swoim życiu tyle nie chodził pod siodłem co w 2013 roku. Wsiadałam kiedy tylko mogłam i walczyłam o czas. Mimo, że chyba nic nie wychodzi nam tak jak trzeba, a przynajmniej nie za każdym razem to zrobiliśmy postępy 😀 Teraz znowu wróciliśmy do jazd weekendowych, ale dobre i to. Jak mi łąki śnieg zasypie to będziemy mieli zastój.

Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się