Filmy czterokopytne na You Tube :) (wlasne i znalezione)

tyskakonik no przestań przecież rodzice nie mogą zepsuć dziecku tak pięknego irokeza  😀iabeł:
masakra jakaś  🤦
kociarnia chyba się znamy z twoim koniem, próbowałam go kiedyś 😀
To ja się pochwalę ciocią mojego męża 🙂 bo filmik zrobił na mnie wrażenie 🙂

a ja się pochwalę moją twórczością 🙂
nasza stajnia (w której pracuję 🙂 )

oraz filmik z andrzejkowych parkurów u nas 🙂

Jak?  🤔
A tak już wkrótce będzie się bawić mój Hancik i jego shetland

A tak już wkrótce będzie się bawić mój Hancik i jego shetland

Hermia, jak zamierzasz takie "zabawy" zorganizować własnemu dziecku, to gratuluję ci braku wyobraźni. rodzice z tego filmiku albo są kompletnymi laikami, albo są kompletnie głupi i nieodpowiedzialni. Kucyk kilka razy zastawiał się do dziecka zadem, kilka razy próbował "pobawić" się przednimi kopytkami. Tylko szczęśliwy zbieg okoliczności sprawił, że kucyk się ostatecznie opanował i nie uszkodził dziecka. Bardzo mądre.
Z całego tego towarzystwa kucyk wydaje się być najmądrzejszy. Taka zabawa mogła się skończyć wielką tragedią. Nic tylko pogratulować opiekunom....
o ja pierdziele... serce mi zamarło kilka razy z obawy o to dziecko
rodzice popierdoleni...
Cierp1enie filmik świetny! Aż mnie ciary przeszły jak go oglądałam ! 🙂
Hermia masakra! Nie wiem czy można nazwać to zabawą. Czekałam aż dziecko dostanie zaraz kopniak od kucyka a ..ale na szczęście to się nie stało.
Facella   Dawna re-volto wróć!
08 stycznia 2014 14:06
Jiska, a właśnie się chyba stało, wydaje mi się, że ok. 1:41 oberwała przednim kopytkiem w dłoń  😲
Hermii można pogratulować braku umiejętności odczytywania sygnałów wysyłanych przez konia, dla laika to może być zabawa - "o jak fajnie kucyk nóżkami macha!", bo nie będzie widział i wiedział, że kucyk jest wkurw....ny i nastawia się zadem, żeby kopnąć...
no właśnie dziewczynka oberwała w rękę, dobrze że tylko w rękę, a nie w twarz ;/
A teraz coś ode mnie 😉
Jedna z moich ulubionych reklam, z koniem w roli głównej oczywiście 😉 Jeśli już było, to przepraszam.
🙂

I cudny filmik dla poprawy nastroju w te szare, zimne, zimowe dni - byle do lata! 😀
Oba były ale i tak miło popatrzeć 😉
Oh :c Ale może tym razem się uda! 😉

Ahh, ja bym się nie obraziła, gdyby mnie to spotkało  🤣
Facella   Dawna re-volto wróć!
08 stycznia 2014 16:15
Chess, ja drugiego nie widziałam  😁 WOW! Piękny ten koń, dziewczyna ma z nim super kontakt, w ogóle pierwszy raz widzę piaffującego haflingera  😁
Nasz pierwszy filmik na youtube 🙂

ola8719....
ładnie cię wyrzuciło ;p
ola bardzo optymistyczny filmik 😀
PATRYCJA pisz po polsku...
Hellgirl T9 w telefonie >...<
ola8719 musiało boleć...
eterowa   dawniej tyskakonik ;)
09 stycznia 2014 20:08
Moje siwe Eterowe 🙂
Jak?  🤔

O, to akurat uwierz mi że się da  😂 kiedyś jeździłam takiego hucułka który szedł przed siebie jak taran i jak nie skręcisz za wczas, to przejedzie przez drzewo, ogrodzenie, skoczy rów.. Kiedyś w terenie w pełnym galopie musiałam nagle podnieść kolano i przenieść je przed tybinke bo inaczej by mi zostało na drzewie, no mega nieogarnięty był ten kucyk  🥂
strzemionko   w poszukiwaniu szczęścia przemierzamy cały LAS ;)
10 stycznia 2014 11:20
co innego to:

dziewczynka ma 5 lat (teraz już 8 - filmik z 2010  😉), widać że mama nauczyła obycia z końmi.

No i co najważniejsze chyba - jednak jest starsza i wie mniej więcej co wolno a czego nie.

Rozmarzyłam się  💘
Rozmarzyłaś się? Kolejny filmik z cyklu "rodzice inteligentni inaczej"  🙄
10 stycznia 2014 11:39
Nie, ja uważam inaczej  😉

Kucyk widać nie w typie "strzelić barana, zrzucić i uciec". No i dziewczynka starsza niż z poprzedniego filmiku - rok a 5 lat to nie jest może dużo czasu ale wystarczająco żeby dziecku wpoić jakieś zasady postępowania z końmi.

Córka mojej byłej trenerki zaczęła jeździć konno w wieku chyba 2 lat - z nią w siodle jeździła w tereny  😀

Nie nasza sprawa czy było to odpowiedzialne czy nie - ale konia miała spokojnego, dziecko od małego było przyzwyczajone do koni.

A w wieku 5-6 lat jeździła już sama na dużych koniach  😉

Wszystko zależy od dzieci, bo wiadomo, są i takie w wieku 12 lat, do których nic nie dociera.
strzemionko, Na serio wsadzałabyś dziecko bez kasku na nieosiodłanego konia? Na serio patrzyłabyś spokojnie, jak kucyk stawia przy dziecku świece, jego przednie nogi są bardzo blisko maleńkiej główki (na domiar złego - wciąż bez kasku)?
10 stycznia 2014 11:46
daleko do ziemi nie ma...  😀iabeł:

żartuję oczywiście  😉

Nie wiem, jakbym miała rozsądne dziecko i względnie spokojnego konia.
[size=10pt][size=10pt]
Chyba znowu żałuję, że coś napisałam...  🙄 Muszę się częściej zastanawiać co piszę...
[/size][/size]  🤬

I przemyśleć, że nie wszystkim podoba się moje zdanie w niektórych tematach.

Ahh znowu te emocje  🤔
😍 
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się