kącik skoków

Ponia, gazociąg i akurat tam? Ale zasypią potem czy zostanie taki wał? 🙂 edit- sorry że tutaj off top, myślałam że jestem w KR  😡
Ponia   Szefowa forever.
04 stycznia 2014 21:32
Lov, no już sobie ide, ide... 😕

Burza, zasypią, muszą przywrócić stan pierwotny.
deborah   koń by się uśmiał...
04 stycznia 2014 21:34
Ponia, ja w nowy rok spękałam raz że koń był nieswój i nie wciągały go przeszkody. raczej jechac trzeba było co u niego dziwne. Drągów nie tykał ale nie był chętny. Dwa że wszystkie loty wyglądały tak

a on 5 latek i nie chciałam przegiąć. Choć z drugiej strony nie wiem czy odważyłabym się pociągnąc wyżej. Nawet jeśli ciekawa strasznie jestem od jakiej wysokości złapie pułap zacznie skakać ekonomicznie i składać łapy przednie 😉
Strzyga   Życzliwościowy Przodownik Pracy
04 stycznia 2014 21:38
Gillian, nie chcemy, żeby inni zazdrościli nam krajobrazu 😀
Ponia, ale patrzysz się pod konia na pierwszym :P
Moon   #kulistyzajebisty
04 stycznia 2014 21:39
deborah, on silny kawał chłopa, to z tą ekonomicznością, hm... może stojaków zabraknąć ;-)

Gillian   four letter word
04 stycznia 2014 21:41
Ponia, do mnie jeszcze nie dotarli chyba 🙂 ale Ty byś mogła hehe

ja mam jakoś dziwnie... poskaczę krzyżaczki i potem zamiast postawić metrówkę, to walnę jakiegoś wagona a potem się dziwię jak najeżdżam  🤔wirek: grunt, że koń się nie dziwi i skacze. Uchh. Ja chcę na zawody!  🏇
Ponia   Szefowa forever.
04 stycznia 2014 21:42
deborah,  jasne rozumiem o co chodzi. Wiadomo czasem koń ma gorszy dzień czy my.  Te moje przemyślenia w poście wcześniej, to takie ogólne herezje coach Poni 🙂
04 stycznia 2014 21:43
Ponia, ależ ja się z nimi bardzo zgadzam.. jeszcze rok temu zarzekałam się, ze w życiu więcej niż metr nie będę na nim skakała a juz czuje że metr to jakoś nisko 😉

edit: MOON przerażające.. liczę ze się jednak dzieciak okrzesa

jak mi kiedyś Ktosina o Szogunie powoedziała, że jak na młodziaka bardzo ekonomicznie skacze pomyślałam że śrup. i cieszyłam się, że CB tak wysoko lata i że mi Ktosina nie będzie dogadywała hehe. Już się nie cieszę bo nie umiem wysiedzieć 🙁
Lov   all my life is changin' every day.
04 stycznia 2014 21:51
deborah, coś wiem o tym wysiadywaniu... Gad nad okserami powyżej metra frunie tak, że muszę się grzywy trzymać 😁 A na zawodach jak widzi kolorowe przeszkody, to potem na zdjęciach widać, że jeszcze ze 2 drągi by weszły 😁
Ponia   Szefowa forever.
04 stycznia 2014 21:52
deborah, nauczysz się, Złocisz też tak latał jako 4/5 latek 😉
Ponia na tych fotach to 120? 🤔 Kurczę, już całkowicie straciłam rachubę, wygląda jak metr. Ostatnio jak stało 130, to mi się wydawało,że to jakieś niegroźne 110 😁 Niedługo nie zauważę jak grandziaka przefrunę. 😀
04 stycznia 2014 21:57
Zuzu., tu jeszcze 110 🙂
zapomniałam, że do Poni chciałam pisać 😉

edit
A co do wysiadywania, to mi jakoś samo przeszło to latanie pod niebiosa. 🙂 Około roku się zeszło zanim się nauczyłam mojego konia na tyle, ale się udało  😎
Ponia   Szefowa forever.
04 stycznia 2014 22:17
Zuzu., na pierwszym tak ok 120, a na drugim może 135/140.
Ktoś   Dum pugnas, victor es...
04 stycznia 2014 23:25
deborah, nie będzie, bo konia masz fantastycznego a i na Tobie widać piętno Bogdana 😉

Ponia, na lonżę wracać, a nie tu jakieś foty wstawiasz..... kiedy jesteś u nas 😁 na Hipo?
Ja parę razy na konia wsiadłam po 4 miesiącach przerwy i... już planuję sezon letni  😁 Tak poukładanej bomby energetycznej to jeszcze nie miałam! A skubaniec tak się stara i składa, że nic nie trzeba poprawiać. Pracuje lepiej niż niejeden starszy koń. A taki niepozorny z wyglądu!

Ponia zdaje się, że wracamy razem do formy w sezonie letnim? Może Ciekocinko w sierpniu? Ja się piszę po MPMK jeśli starczy pieniędzy  😜

Mnie jeszcze czeka rozłąka z jeździectwem do czerwca ale na wiosnę postaram się na tydzień choćby przyjechać pojeździć  😉

Życzę wszystkim dobrego sezonu 2014!  :kwiatek:
deborah widzę że mamy ten sam problem, ja mojej kobyły też nie mogę wysiedzieć...co gorsza im jest wyżej tym jest większy zapas  😵 metrówki skakała dosyć niedbale, tutaj jako 6-latka nad finałem 125cm:
Chciałabym mieć takie problemy jak Wy, żeby mi koń za wysoko latał 😂
wichrowelove
To łypnięcie okiem, czy aby na pewno jeszcze wyżej nie trzeba było  🤣
wichrowelove pokaż jej trochę więcej, daj nacieszyć oko  😀
05 stycznia 2014 17:02
...a ja dziś troszkę poskakałam, mam boskiego konia  😍
w środę tez jeszcze kilka skoków i w weekend zawody  😅
Ktoś uderzacie do Sopotu? 😀 też miałyśmy przyjechać, ale niestety za późno wzięłam się za papiery  🤬
Ponia   Szefowa forever.
05 stycznia 2014 21:22
Ktoś, jak PZJ ogarnie się z moimi dokumentami to się pościgamy 😎

Nie wiem jeszcze kiedy dokładnie przyjeżdżam.

salto piccolo, jakby mnie było stać na Ciekocinko to by było super 😉 Zobaczymy!
05 stycznia 2014 21:24
wichrowelove, no daleko nie mam...jakieś 100 metrów z boksu na halę 😉

Ponia, jutro jestem późnym popołudniem/wieczorem, w środę do maks.14:30, potem chyba dopiero w piątek....
06 stycznia 2014 08:01
Lov, może kiedyś się otrzaskaja. .

Ktoś, że koń Twój fajny to wszyscy wiedzą od dawna a Ty ciagle to na nowo odkrywasz 😉

Chciałabym do Sopotu na zawody ale nie mam papierow przedłużonych i pewnie nie zdążę do weekendu 🙁
06 stycznia 2014 10:21
ja też nie mam jeszcze papierów, ale liczę, że uda się spotkać z panią Zosią....
Widzę, że wszyscy się do Sopotu wybieramy 🙂
deborah, jak dasz radę zrobić przelew za licencję, to już najważniejsze z papierkologii masz za sobą 😉

Edit: mam filmik z pierwszych skoków w Nowym Roku klik
06 stycznia 2014 10:22
anai, patrzę na ten Twój awatar i patrzę i Ty faktycznie po lewym stojaku skaczesz....przeczytałam ten komentarz na fejsie i teraz będę zwracać uwagę 😁
Ktoś, zawsze lewy stojak. Kiedyś nawet udało mi się zrobić zrzutkę stopą 😉 Żadne ptaszki nie pomagają, jedyne co na chwilę przynosi rezultat to drąg za przeszkodą, w ten sposób:

(Edit: sprawdziłam, już mam na stronie pzj lickę, ale mój koń został ponownie ogierem 😉 W zeszłym roku go postarzyli o 10 lat, a w tym roku dorobili jajka  :hihi🙂
06 stycznia 2014 13:00
anai, znajdę na stronie pomzj info na jaki rachunek mogę zapłacić ?
Edit ja regionalną licencję opłacam.. bez spotkania z Panią Zosia chyba się nie obejdzie ?
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się