Proszę o pomoc w leczeniu naszego konika.

Pan Srebrzysty (kimkolwiek jest) podał nazwisko i numer konta. Swoje? Kto to wie?
Napisał historyjkę. Zawierającą dużo dziur. Czy prawdziwą? Nie wiemy.
Jeśli prawdziwą: musi poczytać posty o treści " kogo stać na konia, tego i na postronek". Trudno. Koń to nie kot. Kosztowna zabawa.
Jeśli zmyśloną: życzę wszystkiego najgorszego. Bo wyciąganie pieniędzy w ten sposób, nawet nieudana próba, odcina kiedyś, komuś możliwość uzyskania pomocy.
Ja z kolei nie uważam tego za poniżenie, moja matka raczej by się z tego śmiała 😉 Dalej trzymam się przy zdaniu, że ocenianie kogoś po e-mailu (przynajmniej kiedy ten nie jest szczególnie wulgarny) jest zachowaniem poniżej poziomu.
ElaPe   Radosne Galopy Sp. z o.o.
01 stycznia 2014 10:19
Jeśli ten pan zajmuje się budowlanką to może to ten

http://www.abcbudowy.net/grzegorz_podwojewski_zaklad_remontowo_budowlany_77694.html
Miyako   聞こえる昨日の叫びが。
01 stycznia 2014 10:27
W ogłoszeniach ma podane woj. opolskie, a tu mamy pomorskie.  👀
dziwne że nie sprostował... zdjęcie gniadosza może każdy wrzucić.  😉  Tak samo zmyślić historyjkę.
Co do maila, Tania i ikarina mają rację.  Jak ktoś jest dorosły, to niech tak się zachowuje.  To samo tyczy się podejmowania decyzji o zakupie konia, kupić łatwo, ale trzeba mieć kasę na utrzymanie zwierzaka.  Wystarczy myśleć racjonalnie, a nie pod wpływem emocji, bo córeczka tak chciała.  😵
pieniądze na starty były, ale na leczenie już nie...
figaro2046, Glukonian miedzi 10%, vagothylem też próbowałam kiedyś, ale nie przynosiło efektów.

Nie doczytałam do końca wątku i poszło pw z zapytaniem 😡
opolanka   psychologiem przez przeszkody
01 stycznia 2014 13:52
Miyako, dlatego się zasugeroealam tym filmikiem, który wstawiłam, bo były to zawody w Mosznej (woj. opolskie), ale konia osobiście na oczy nie widziałam, wiec nie potrafiłam ocenić,czy to ten sam...
opolanka, opolanka, nie, nie ten sam. Tego z filmiku znam osobiście, był jeżdżony przez moją koleżankę. Wygląda inaczej od tego na zdjęciu.
A.   master of sarcasm :]
01 stycznia 2014 18:19
A gdzie zdjęcie sarkoida?  👀 Kamphora miała kiedys strasznie wielkiego na uchu ale wypaliłam maścią i wyrwałam i nigdy nic sie nie babrało, zadne tem cuda maści i wianki nie były potrzebne.
Na copd to się siano moczy.

Ciekawe ze się Srebrzysty czy jak mu tam nie odezwał od dwóch czy trzech stron :P

Odnosnie córeczek i koni, to moja córeczka nie dostała konia do tej pory, chociaz mamusia ma całe mnóstwo... 😀iabeł:
A., bo ty zła matka jesteś  😀iabeł:

Cóż, jeżeli autor wątku się nie pojawi, możemy śmiało stwierdzic, że to jednak oszustwo. Żadnych wyjaśnien, żadnych zdjęc... jednym słowem kiszka
opolanka   psychologiem przez przeszkody
01 stycznia 2014 19:00
epk, tak tak, już wyżej ktoś pisał, że to nie ten sam.
uważam, jak część osób, że jednak adres email powinien być odpowiedni, tzn lowelas to sobie może być, ale na sympatii.pl, a do celów formalnych, urzędowych, praci  i tak jaktu powinien być inny, w końcu jednak świadczy trochę o nas, bo z jakichś przyczyn go wybraliśmy w koncu
Mnie dziwi ze ludzie w dzisiejszych czasach jeszcze wierzą w naiwność darczyńców😉
Czego sie autor spodziewał? Mnóstwa przelewów? Czy raczej tego ze po podaniu adresu ktoś go sprawdzi?
aleqsandra   Kreujemy swój świat tym w co wierzymy
02 stycznia 2014 09:29
a ja obawiam się, że przez to że konto jest wszędzie podane to znajdą się jakieś łepki, które nie przeanalizują tylko wyślą... grosze bo grosze, ale pewnie coś poleciało :/
No właśnie dlatego ja postulowałam, żeby dane do przelewów zamieszczać tylko tam, gdzie sprawa jest jakoś potwierdzona.
ElaPe   Radosne Galopy Sp. z o.o.
02 stycznia 2014 09:33
No właśnie dlatego ja postulowałam, żeby dane do przelewów zamieszczać tylko tam, gdzie sprawa jest jakoś potwierdzona.

też tak uważam. A już umieszczanie tego wpisu w ogłoszeniach to tuż przesada.
ms_konik   Две вечности сошлись в один короткий день...
02 stycznia 2014 09:35
No to trzeba prośbę wystosować  do moderacji o usunięcie numeru konta.
Naciągactwem śmierdzi na kilometr 🙁.
Mnie dziwi ze ludzie w dzisiejszych czasach jeszcze wierzą w naiwność darczyńców😉
Czego sie autor spodziewał? Mnóstwa przelewów? Czy raczej tego ze po podaniu adresu ktoś go sprawdzi?
  tez tak mysle:/
Nr konta usunięty
Dobra, wszystko fajnie, nr konta usunięty, ale czemu ten temat ma dalej wisieć?
Nr konta usunięty
  a ogloszenie???
Pan Srebrzysty zobaczył że na historię o Eterze użytkowniczki tyskakonik odpowiedziało pełno osób i w dodatku przelali jej pieniądze więc stwierdził że jego historia też nas urzeknie.. żałosne, tym bardziej że nikt go nie zna , a zalogowany jest u nas od 3 dni...
Oj, był o 15 na forum i się nie odezwał.... 😉
Za to wstawił ogłoszenie, z którego wynika, że ktoś mu już coś wpłacił.
O, matko, niech ktoś usunie to ogłoszenie 🤔
Dziwne,ze moderator nic z tym nie robi:/  Od czego on jest??
to już lekka przesada jest  😤

Nazwa wyświetlana: Andaluzja
Data rejestracji: Grudzień 31, 2013, 13:54:26

jesteś tu dość krótko, więc sprzedam Ci niezły sekret.
u nas bida i nie ma automatów. za hasłem "moderator" kryje się człowiek.
człowiek nie siedzi tu 24/7 i napewno zrobi coś jak coś zrobi 😉

niezły apel o pomoc. dawno nie czytałam lepszego.
Isabelle, widząc odpowiedzi i reakcje użytkowników w tematach można by stwierdzić, że niektórzy "zwykli" użytkownicy interweniują znacznie szybciej niż sama moderacja. Może warto byłoby co niektórym nadać uprawnienia  😁

Bezczel roku 👍
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się