Kącik komputerowy
Może po prostu ja pobierz i zainstaluj na tablecie
da się pobrać flasha na androida, napewno nie z marketu ale z tego co pamiętam to chyba bezpośrednio ze strony adobe. mi się pare miesięcy temu jakoś udało to zrobić 🙂
A na jakiego andorida? Będę próbować, dzięki :kwiatek:
Co to są za programy i czy moge je bezpiecznie odinstalować?????????
julka177, jak nie potrzebujesz obróbki video/mp4
Mam problem - wysiadl mi przycisk alt i nie moge uzywac polskich znakow - wyskakuja mi jakies skroty do menu z kosmosu kiedy np probuje wcisnac alt i s - nigdy czegos takiego nie ustawialam. Macie pomysl jak to naprawic? Dodam ze mam oprogramowanie ubuntu.
Cookie ja mam, 4.1.2 na telefonie.
Kotlet znalazłam takie coś:
http://www.ubuntu-pomoc.org/zmiana-mapowania-klawiszy/to działanie zastepcze jest, ale może się sprawdzi u Ciebie jakbyś nie dała rady ianczej. A pytałaś na forum ubuntu?
pani myk, nie wiem jak ale samo się naprawiło 🤔. Wczoraj resetowałam komputer ze dwa razy i nic a dziś śmiga 😉 Inna sprawa że od zeszłego tygodnia flash player mi zdechł już 4ty raz 😤
kotlet, pewnie wcisnelas shift i CTRL 😉
opolanka, bardzo być może 😁
i znowu flash ożył. Ja nie mogę z tym komputerem... 😵
warto kupować Sony? myślę nad tą firmą albo nad Lenovo. lapek do 2k, więc nie poszaleję.
madmaddie, ja mam Lenovo od lutego jakoś i jak na razie nic się z nim nie dzieje, faajny jest.
Ja bym celowała raczej w Dell/Asus, mają dobry serwis. Mój Dell inspiron ma 2,5 roku i jest jak na razie bezawaryjny (kosztował ok 3k, ale był już wycofywanym modelem, obecnie jego odpowiednik kosztuje +- 2k), netbook Asus 3 miesięczny też śmiga.
Ogólnie jeśli chodzi o te tańsze lapki używane do celów domowych, to szczerze firma nie ma znaczenia.
Nie ma czegoś takiego, że tej firmy lapki się psują bardziej, a inne mniej.
Co najwyżej może trafić się jakaś felerna partia, ale to już kwestia "szczęścia"
Lenovo ma ten plus, że są tańsze. za tę samą cenę dostanę lepsze parametry, niż Sony np.
z drugiej strony mam, zaufanie do Soniaczy bo wszystkie ich sprzęty które mam (szargane nieźle) działają 😉
madmaddie, jak szukałam swojego, to właśnie Lenovo wychodził najkorzystniej w stosunku ceny do parametrów.
Ja tylko przestrzegam przed tandetnym Acerem 😉.
Acera mam i będę unikać jak diabeł święconej wody. generalnie, to chłopaki z informatyki polecali Asusy, Lenovo też spoko, Sony kazali odpuścić ze względu na to, że płacę za wygląd.
ale wiadomo, wygląd ważny, więc jestem rozdarta wewnętrznie 😁
Asuski są śliczne 🤣 wnętrze mojego netbooka wygląda
tak
looks nice. ale szukam 15/15,6, a te już nie są takie ładne 😉
madmaddie unikaj błyszczących, świecących i tanich modeli HP/Toshiba - te firmy produkują dobre laptopy z linii biznesowych. Tanie modele "dla mas" (i studentów ;-)) są niestety porównywalne.. z Acerem.
Tanie modele Dell'a też nie są jakieś super, płacisz więcej za markę - nie za jakość (fakt- serwis ok, dojeżdżają do "pacjenta"😉. Za te same pieniądze, możesz dostać lepszy sprzęt Lenovo/Asusa/Samsunga.
W Sony płacisz za wygląd i "design", tak jak w Dellu za "markę".
Prywatnie sama ponad trzy lata katowałam Lenovo - kolejne (już) dwa lata przeżył z moimi rodzicami i nie licząc zdrapanej przez kota klawiatury, nadal ma się świetnie. Służbowo też już drugiego lapka tej firmy męczę i nie narzekam ;-)
Teraz prywatnie mam Dell'a, model biznesowy - nie narzekam, ale szału nie ma.
W cenie do 2 - 2,5k szukałabym laptopa z firm Asus, Samsung, Lenovo. Pytanie do czego ten komputer ma służyć ;-)
Ja mam sony vaio od roku i nie narzekam, mam wersję bez podswietlanej klawiatury. Wygląd spoko, windiws8 dziala ok, minusem jest to, że dysk twardy jest chyba jednym z najnowszych i ciężko się go dzieli na partycje mój jest dość mały więc nie muli jakoś strasznie. Ale lapek ma czasem zawiechy nawet takie że trzeba w menedzeze wyłączać jakiś program żeby się ogarnął.
Nekti, na przeznaczenie nie patrzę, raczej na parametry 😉 w grę wchodzi tylko Sony albo Lenovo, reszty nie chcę. Z tej drugiej firmy dużo znajomych ma sprzęt, więc mam okazję pomacać i poużywać. Troszkę niewygodne są dla mnie touchpad i klawiatura, ale zdaję sobie sprawę, że to kwestia przyzwyczajenia.
Komputer dla studenta i do obróbki zdjęć. Ale wszystkie modele, na które patrzę są lepsze od tego, na którym teraz pracuję, więc tak czy tak, nie ma to większego znaczenia 😉
Miałam Asusa i naprawiałam go 3 albo 4 razy, zanim go oddałam ojcu. Teraz już chyba absolutnie zdechł. Też planuję kupić jakiegoś laptopa i na pewno nie będzie to Asus. HP też nie, miałam od nich drukarkę i aparat i się zraziłam. Będę celowała w Samsungi/Sony, ew. Lenovo.
Ja Asusa bardzo polecam, dostałam w spadku po bracie i sprawuje się super mimo, że nie jest najnowszy. Naprawdę dobry sprzęt, polecam 😉 Natomiast Acer średnio się spisał, po 5 miesiącach od kupca poszła matryce :/ (bez mojej ingerencji)
Lullaby, u nas z dwoma Acerami to samo. Co prawda kupione kilka ładnych lat temu, ale po roku przestał działać touchpad, ekran, i poodpadały przyciski. W obu!
mój Acer już wiekowy, ale matryca również wymieniania. na początku padł dysk.
współlokatorka ma Acera nówkę, na i5 i dla mnie to jest jakiś Meksyk, że lapek leży na twardym podłożu, włączona jest aż przeglądarka Chrome i się grzeje....
To nie wiem, gdzie Wy te Acery kupujecie 😉 my użytkujemy Asusa, Acera i Della i wszystkie działają bez zarzutu.
madmaddie Lenovo to całkiem przyzwoite lapki jak na swoją cenę. Sama mam jednego (Z570) i jestem bardzo zadowolona. Fakt że trochę cięzki, ale do użytku domowego to raczej bez znaczenia 😉
Lenovo generalnie maja dobra opinie, a niektore z nich rewelacyjna. Ich ciezar wynika z tego, ze sa dosc 'pancerne', wiec duzo wytrzymaja w przeciwienstwie do innych, delikatniejszych laptopow. Sama mam Samsunga, pisalam juz o nim kiedys, i jedyne co moglby miec lepsze to dluzej dzialajaca baterie, ale poza tym spelnia wszystkie moje wymagani. Tak wiec polecam, zarowno Lenovo jak i samsungi.