Kącik Rekreanta cz. VI (2013)

galopada_   małoPolskie ;)
20 grudnia 2013 21:33
anai szkoda, ze tylko z wyglądu  😂
galopada_, oj tam, na prawdziwym misiaku byś się zanudziła 😉
20 grudnia 2013 21:40
anai mam sporo rozrywkowej młodzieży do jazdy, więc za pluszaka z charakteru bym się nie obraziła (wręcz przeciwnie  :hihi🙂 Szary lubi się tak zabrać ze mną, że błagam w duchu o jakąkolwiek kontrolę i cud, że znudzi mu się zapier*.... niczanie 😉

ps. i zapomina, że można skręcać w lewo  😂
Lov   all my life is changin' every day.
20 grudnia 2013 21:53
anai, dzięki :kwiatek: Ciężko mi się był odnaleźć w tym tempie, bo odległość 7,5 m, żeby się synuś ciągnął. Muss galopiren, jak to mówił mój poprzedni trener 😁

Angeel, ładny kucyk, ale czy dziewczynka nie jest ciut za duża?
Lov - jest, juz na nim nie jezdzi ;p Fajne te Wasze skoki 🙂
Donia Aleksandra Twój synek jest zjawiskowy!  😜
xxmalinaxx gratulacje spóźnione za pierwsze wspólne zawody! wyglądacie bardzo fajnie, jazda na spokojnie, bardzo miły obrazek tworzycie! 😉
Lov wydaje mi się, że Ty nie wierzysz w Wasz duet, w to, że razem możecie naprawdę wiele osiągnąć! bo kurczę, konik się stara, aż miło popatrzeć, ale trochę wiary więcej!!! 😉
Misia wyglądacie po prostu szałowo!!!  😜
galopada uwielbiam Twojego pluszaka! jest boski!  😜

A ja wpadam się pochwalić i troszkę popuchnąć z mojego syneczka kochanego, bo wreszcie mamy piękne zdjęcia! 😉 Autorki to whitemoon071 i cardanka, za co jestem im bardzo wdzięczna, bo już długo, długo nie miałam synka tak uwiecznionego porządnie, a ten czas tak szybko leci, a on się tak błyskawicznie zmienia, że szok... ; ) No i od razu chciałam się pochwalić, ale kilka dni temu mieliśmy ostatnie zdjęcie kontrolne i po urazie nie ma śladu "wewnątrz", bo nakostniak jeszcze jest, ale kość już jest cała i weterynarz bardzo go chwalił, powiedział, że nie będzie miało to wpływu na użytkowanie w przyszłości, więc jestem najszczęśliwszą właścicielką na świecie! ; )  😅
Dzisiejsze:

To zdjęcie to uwielbiam po prostu!  😜

Wczorajsze, ulubiony portrecik:

Spacerek do lasku: 

Escado padokowy:
gryglodor, świetne wieści!  Jestem w szoku,  że chłopiec jest już taki duży.  Zdjęcia faktycznie śliczne,  to drugie tylko w ramki oprawić 🙂
Karmelek1700   Go Go Power Rangers!
21 grudnia 2013 19:48
gryglodor odmianę ma przepiękną 🙂 Fajnie jest mieć takie zdjęcia, potem wrócić do nich i powspominać... 🙂

Puk puk to my! Ktoś pamięta? 🙂
Powolutku sobie pracujemy, coś tam idzie do przodu, chłopak mężnieje i dojrzewa 🙂 Oczekuję na więcej zdjęć, ale mogę się z wami podzielić tymi które dostałam 🙂

Pozdrawiamy cały kącik i życzymy owocnej pracy w 2014 🙂
Karmelek1700, bardzo ładny portrecik.

Szukam i szukam i znaleźć nie mogę. Nie tak dawno ktoś na forum (nie pamiętam kto ani w którym wątku za bardzo) wstawił bardzo fajne zdjęcie, portret konia, gdzie koń niucha zapachy z powietrza... gniady zwierz.
Pamięta ktoś gdzie to było? chyba tu najwięcej osób zagląda dlatego tu pytam.

Przy okazji życzę Wszystkim Rekreantom (cztero i dwunożnym), Wesołych i Spokojnych Świąt!   :kwiatek:
Karmelek1700 Pamiętamy, a jakże  😉. Super chłopak wygląda. Przypomnij ile on ma lat? 5?(Pewnie coś pomyliłam :hihi🙂
gryglodor Jaa cieeee, ale on rośnie. Śliczne fotki.
Lov Myślę, że im częściej będziecie na zawodach, to tym szybciej "ogarniesz swoją głowę" i jeszcze będziecie laaatać. Może akurat w tym przypadku to kwestia nastawienia 😉

A u nas lipa 🙁. Nie mam możliwości regularnej roboty z koniem. Ujeżdżalnia nie nadaje się nawet do tego, aby koń luzem pokłusował. Mogę na polu 10min od stajni pojeździć, ale to tylko w weekendy, gdy mogę być za dnia. Od 3msc. nie pracujemy regularnie.  😕

PS. Proszę o kciuki, żeby nam się udało coś z tym zrobić. :kwiatek:
Karmelek1700   Go Go Power Rangers!
21 grudnia 2013 20:46
basia16816 rocznik produkcji lipiec 2009 czyli jeszcze 4 🙂 gnojek 😁
mils   ig: milen.ju
21 grudnia 2013 21:43
Karmelek dzieciak zachwyca, serio. Śledzę Wasze postępy na photoblogu i za każdym razem, kiedy na Was patrzę, chłopak bardzo mi się podoba. 🙂
Ech, poproszę o kciuki na najbliższe kilka dni, kiedy to będziemy kontrolować, sprawdzać i dowiadywać się, co "ciekawego" dzieje się z nogami Techa... 🙁
22 grudnia 2013 14:02
Angeel, dzięki :kwiatek:
gryglodor, basia16816, no właśnie bo w domu to jest cacy, a na zawodach bywa różnie 😁 Ale od stycznia napięty grafik, więc popracujemy 😉

A teraz przyznajcie się, co kupiłyście swoim koniom na Gwiazdkę? 😎
gryglodor dziękuje bardzo. Jeszcze niedawno był taki:

Czas leci zdecydowanie za szybko 😉
W sumie w tym wątku się chyba jeszcze za bardzo nie udzielałam, ale chyba czas dołączyć bo ja i moje dziewczyny to rekreanty pełną gębą 😉 niestety brak mi zdjęć z jazd, nie ma kto robić...
Oto moje miłośniczki błotnego SPA 😀 :
Rencistka

Najmłodsza (prawie 7 m-cy)

I najmłodsza z mamą

Mała jest księżniczką, brudzi się stosunkowo najmniej, rencistka zawsze albo z jednej, albo z drugiej strony, bo przez grzbiet nie umie się przewrócić, a drugi raz kłaść się jej nie chce 🤣 Natomiast mamuśka jest zawsze równo opanierkowana z dwóch stron 😵

gryglodor bardzo fajnie chłopak ci rośnie, mimo że to wiek brzydkiego kaczątka 😉
Donia Aleksandra to co w twoim ostatnim zdaniu, to ja powtarzam ostatnio non stop, ja nie wiem co z tym czasem jest ostatnio, ale już nie nadążam.
Karmelek1700 twój cukiereczek widzę z rocznika mojej Elise, przystojniak i piękne zdjęcia 😀
Donia Aleksandra pamiętam jeszcze jak się nim chwaliłaś, gdy na świat przyszedł, a był bardzo małym okruszkiem. Teraz do młodzieniec pełną gębą, a i urody mu nie brak.
Za niedługo będę pokazywać zdjęcia spod siodła  😉
To ile chłopczyk już na karku ma?
A czy Ty masz, co do niego jakieś konkretne plany?
Na wiosnę stukną mu 3 latka  już. Rok coś podłubiemy ujezdżeniowo- terenowo, a potem  skoki i zawody w tym kierunku  🙂
Jakby nie patrzeć to zimę przetrwacie, a na wiosnę spokojna robota się szykuje. To życzę bezstresowego układania, co by "syn" napawał właścicielkę dumą.
Moon   #kulistyzajebisty
23 grudnia 2013 19:45
Znowu więcej czytuję niż piszę, ale w przerwach między sprzątaniem a... sprzątaniem, wpadam i fotami spamuję  😉
Przedświąteczny lansik czekoladkowy (ofc by Caball  😎 ) szałowo mi się nie jeździło, Kulek chyba nie przepada ta halą rozprężalnią, na dużej ostatnio całkiem zacnie rzeźbimy.

Brzezinka, juniorka wymiaaaata!

Galopada, Szary wygląda jak milion dolców ;-)

gryglodor, super foty, widać, żeś pańcia szczęśliwa i zadowolona z synka  😀

Karmelek1700, ależ masziiina! Bardzo w moim typie chłopak

Przy okazji, życzymy z Heniem całemu kącikowi wesołych świąt (niech Wasze koniowate powiedzą Wam cos miłego w Wigillię 😉 ) i przede wszystkim - zdrowego, szczęśliwego Nowego Roku, samych sukcesów i zdrowych nóżek  :kwiatek:
Moon ładne fotki, tak... estetycznie się prezentujecie 😉

Donia Aleksandra tylko pozazdrościć takiej sytuacji. Marzy mi się źrebol, który dorastałby pod moim okiem  😉  powodzenia w pracy z dzieciakiem
Dziewczyny, już teraz chciałabym złożyć Wam najserdeczniejsze życzenia z okazji Świąt Bożego Narodzenia, zdrowia, ciepła przy rodzinnym stole, wymarzonych gwiazdkowych prezentów i wszelkiej pomyślności i Łaski Bożej w Nowym Roku 2014!

Pozdrawiam  :kwiatek:
Moon chyba trochę schudł czy mi się tylko wydaje ?  😁
24 grudnia 2013 06:32
Dziękuję wszystkim w imieniu Szarego  :kwiatek: Nicnierobienie i rozpieszczanie przez moją mamę mu służy  😁
Nie wiem jak wam, ale mi taka wigilia baaardzo odpowiada 😀 Dzisiaj jeździłam w koszulce i sweterku a i tak się zgrzałam 🤣
Na pogodę chyba nikt nie narzeka, chociaż ceniący śnieg na pewno coś tam pod nosem z niesmakiem mamroczą, ale przejmować nie ma się czym. Póki nie pada, bo deszczu by tylko brakowało...
Hermes   Może i mam podły charakter, ale za to dobre serce.
24 grudnia 2013 13:47
Wszytskim koniarzom ,
życzę też szczerze,
by ich rumak cały rok
woził ich na grzbiecie .
Aby siodło pasowało.
Aby biedy było mało.
By ich sprzęt był zawsze cały,
by im konie pięknie rżały.
Wszystkim również trzeba życzyć
wielu nowych dróg odkrytych.
Na parkurze żadnych zrzutek,
oraz wielu nowych sztuczek.
Czworoboki też by równe były,
program przejechany cały
i by wiele godzin miały
wszystkie konie wasze
na odpoczynek mały. :kwiatek:
Przesyłamy życzenia z Maluszkiem 🙂
Moon, pięknie się prezentujecie, Henio to naprawdę kuleczka 😉
Donia Aleksandra, jaki to był pajączek! Teraz przystojny chłopak 😀

My dziś poskakaliśmy, mam też fotkę Dina i jego dziewczyn:

Wesołych i spokojnych Świąt!!!
24 grudnia 2013 14:00
anai, a te laski  tyłu to bliźniaczki? 😁

Również Wesołych wszystkim KaeRowiczom 😉
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się