Macałam takie jako nowe, w sklepie - w dotyku bajka i świetnie wykończone. Ogólnie to widzę, że ogłowia Shockemohle wyglądają na żywo jeszcze korzystniej niż na zdjęciach. Starannie wykonane i bardzo eleganckie. Pytanie tylko czy równie żywotne co piękne🙂
Żywotne, i to bardzo. Moje obecne (inny model, ale z tego samego przedziału cenowego i przypuszczam, że od tego z linku różni się tylko naczółkiem) ma rok i jest w stanie nienaruszonym (no dobra, ma rysę na nachrapniku, bo mi się koń zawsze drapie po jeździe), a nie chucham na nie jakoś szczególnie. Tzn. co jakiś czas myję i konserwuję (raczej rzadziej niż częściej), wisi w nieogrzewanej siodlarni, a mimo to nic się ze skórą nie dzieje. Tyle, że trzeba je było kilka razy porządnie nasmarować przed użyciem, bo skóra na początku jest dosyć sztywna. Jedno, na co trzeba zwrócić uwagę, to zawyżona rozmiarówka - mój koń ma łeb bardziej w rozmiarze x-full niż full, a to ogłowie ma full i zapinam na 2-3 dziurkę, spokojnie weszłoby na dużo większą głowę. Więc lepiej przy zakupie pomierzyć/wziąć ze sobą dotychczasowe ogłowie do porównania, bo przypuszczam, że na normalnej wielkości głowę ten full może być na styk albo wręcz za duży.
Poza tym o ogłowiach Schockemohle trochę w tym wątku było, polecam wyszukiwarkę. 😉
no ja też je macałam jako nówke w sklepie bo takie mi przyszło , ale niestety nie jestem zadowolona skóra taka sucha i wgl..no nie podoba mi się w dotyku totalnie 🤔
Doszło moje- York cleo.
Skóra jest w porządku-na serio mięciutkie podszycia, nie jest to też chamska mielonka.
Co do rozmiarówki- ja akurat na hucuła je kupiłam, więc ogólnie myślę, że w pony by mi też wszedł, bo tu na minimum musiałam poskracać, ale nachrapnik długaśny- dziurek kilka do dorobienia będzie, a w obwodzie jest dość mały.
Użytkuje ktoś ogłowie Horze Daily? Jak się sprawdza? Czy skóra jest mięciutka? Jak wypada rozmiarowo?
Fajna skóra jak za tą kwotę. Użytkuję z tej samej półki cenowej model Diamond i jak na razie wszystko super.
Kaarina,dzięki! :kwiatek:
A jak z rozmiarówką? Full wypada bardzo duże? 🙂
Właśnie nie bardzo duży ten full. Mamy zapiete paski na 2 dziurkach od dołu, nachrapnik jest ok, zostają jeszcze 2 dziurki regulacji, w skosniku musze dorobić jedną dziurkę. Podgardle trochę krótkie, bo zapinamy też na drugie dziurki od dołu. Nasze poprzednie, Sommer był dużo większy, na maks zapinalam wszystko.
Behemotowa to jest zwykłe ogłowie, nachrapnik kombinowany. Ja je użytkuję i polecam. Co prawda od niedawna je mam, ale póki co złego słowa nie mogę powiedzieć. Na pewno lepsze jakościowo niż Start.
No właśnie dla mnie to też zwykły kombinowany, ale ten opis mnie rozbawił 🙂
Tej firmy Start kompletnie nie znam, dzięki 🙂
Również mam meksykana z Horze i gorąco polecam. Jakość jak za taka cenę na prawdę extra 😉
Ma ktoś może z was zdjęcia brązowego HKM "Wave" np na koniu skarogniadym/gniadym? 😀
Behemotowa Mam ogłowie Horze Diamond i bardzo polecam 😉 No i na pewno nie jest meksykańskie 🤣 Jakaś pomyłka. Miękka, fajna skóra, mam je prawie rok i jak na razie działa bez szwanku 🙂 A poza tym kupiłam je po promocji za 150 zł 😀
widział ktoś może jakieś ładne i dobre jakościowo brązowe ogłowie z nachrapnikiem szwedzkim/angielskim?
Bo szukam od 2 msc i nie umiem znaleźć... 😵 tak do 150 zł
Do 150 zł ładne, dobre jakościowo ze szwedem? 🤔 szukaj co najwyżej w używanych lub w promocjach
_Gaga szukałam i nie ma nic, poza tym napisałam szwedzki/angielski 🙂
Dziewczyny zakupiłam ostatnio ogłowie firmy daw-mag od jednej z revoltowiczek.
Czy któraś z Was spotkała się z taką sygnaturą tranzelek daw-maga?
Niestety podejrzewam że padłam ofiarą oszustwa ponieważ za te pieniądze spodziewałam się naprawdę solidnego wykonania a moje ogłowie pozostawia wiele do życzenia.
Nie chciała bym nikogo niesłusznie osądzić. u producenta usłyszałam ze sygnują ale tylko logiem firmy, a nie takim znaczkiem.
Czy któraś z Was spotkała taką sygnaturę?? Ewentualnie orientuje się co to za firma?
bandolka nie widziałam nigdy takiego znaczka w ogłowiu Daw-Maga. Oni albo nie mają nic albo taki zielony znaczek firmowy
Znaczek znajduje się po prawej stronie na pasku potylicznym
A czy w takim razie ktoś orientuje się która firma sygnuje w taki sposób ogłowia?
bandolka a ogłowie jest proste klasyczne bez ozdób?
Tak. z tego co sie orientuje to jest to ogłowie sportowe gładkie bez podszycia. (przynajmniej na takie wygląda)
A na sprzączkach jest wykute HS?
Często ogłowia z górnej półki są tak logowane, ale wtedy i sprzączki są ze sprengera chyba ( ja mam wykute na kilku HS i numery )
ale skoro miał to być daw mag a nie jest no to niestety, ja bym wróciła..
Bacik pod warunkiem ze revoltowiczka będzie uczciwa.
Bo nie dość że rozmiar sie nie zgadza to i jakość daje wiele do życzenia.
eh to życzę żeby udało się wrócić.. :kwiatek:
chciałam się przypomnieć z moim problem - nachrapnik meksykański i brak ogłowia do tego 😉
pamiętam, że ktoś jeszcze z czymś podobnym się borykał.
u mnie stanęło na tym, że do meksykana B/Vertigo zamówiłam ogłowie Harry's Horse, które ma nachrapnik dopinany z obu stron. jest bardzo miękko podszyte i mam nadzieję kolorystycznie też dramatu nie będzie (oglądałam i macałam tylko czarne).
poniżej wrzucam zdjęcie:
[img width=350]

[/img]
a tu nachrapnik:
http://pulerdo.pl/media/products/0e101188e7481627e40debf20fccae6c/images/thumbnail/big_27.jpg?lm=1380147993[/img]