Kącik Rekreanta cz. VI (2013)

kujka - tylko pozazdroscic 😉
i believe i can fly - sliczne zwierze 😉
mils - a co to za kon? Bo Kortowo widze, ale konia nie poznaje.
Hermes   Może i mam podły charakter, ale za to dobre serce.
10 grudnia 2013 10:10
kujka dzięki wielkie ojj mam pociechę z niego i to straszną ! 🙂

Heheh rozumiem Cię doskonale, jak to niewiele do szczęścia potrzeba, co nie? Wystarczy kupić swojego konia w końcu i już się za przeproszeniem rzyga tęczą 😁
Ooo, to Wararanty jest Twój? Bo wcześniej pisałaś, że go dzierżawisz? Fajnie, gratulacje 🙂
Ooo a skąd ? 🙂

Stałam z nim w jednej stajni 😉
10 grudnia 2013 12:21
i believe i can fly1, wcześniej go dzierżawiłam, a teraz jest mój mój 🙂
wcześniej czyli wczoraj ?  😉 to super ,  no to czekamy z misiowatym aż przyjedziesz w odwiedziny do nas ! 😀
10 grudnia 2013 13:01
i believe i can fly1, wcześniej czyli w wakacje, a od niedawna jest mój 😉
Nirv, ale tak w powiewającej kamizelce? Nie atakuje Cię, ale jakim cudem koń zawsze wycackany w nowe kolekcje, a na zawody ubrać się schludnie, estetycznie i bezpiecznie (!) nie można?
Moon   #kulistyzajebisty
10 grudnia 2013 14:20
Mnie w ogóle zawsze uczono, że nie wolno jeździć w rozpiętych kamizelkach, kurtkach etc bo w razie wu może się to zaplątać o siodło, wodze, cokolwiek. Nie mówiąc o tym, że to mało estetycznie wygląda...

Ja też rzadko pisuję, ale czytam na bieżąco sobie w pracy, w chwilach przerwy ;-)

Hermes, brawo! Fajnie zgrani wyglądacie, koniu złoty, buziaczek pod ogonek normalnie!  😉

juliadna, najlepszego z okazji rocznicy, gaad jak ten czas leci!

i believe i can fly1, chłopak bardzo w moim typie  😜

mils, jednak wróciłaś do jazdy?  😀 Szaaaaau! Opowiadaj, wstawiaj foty!

kujka, przybij pionę, odkąd zaczęłam Henia jeździć z "czystą" głową i bardziej 'na miło' czuję, że i Heniowi się bardziej chce i mi jazda sprawia przyjemność, mamy oboje z tego fun! Niby takie nic, a jednak tyyyle zależy od głowy.
Ostatnio wsiadałam, właśnie z taką "czystą" głową i naprawdę czułam, że pod tyłkiem mam chętnego, luźnego Kulka. Dostałam też przykaz robienia 34508347640670 przejść w ciągu jazdy z galopu do kłusa (bo to obecnie nasza pięta achillesowa lekko, po galopie pierwsze kroki kłusa mają tempo ponaddźwiękowe) z wygięciem i znów eureka - bo wczoraj przejścia zaczęły działać jak powinny i wyglądać jak Bozia przykazała.
Powinniśmy jeszcze zdecydowanie więcej drągów jeździć, ale niestety albo wpadamy na halę gdy stoją tylko pełnowymiarowe wagony, albo drągi pochowane bo akurat jest po zawodach... Muszę luzaka sobie zatrudnić :P
Hermes - oo widzisz, nie doczytalam do tej pory, ze jest Twoj 😉 Gratuluje 😉
mils   ig: milen.ju
10 grudnia 2013 17:08
Angeel Tesco. 😉 Chwilo nie wiadomo czy na stałe, bo trener ma jakieś plany spróbowania w innym zestawieniu, ale nam wszystkim taki układ pasuje, więc być może zostanie tak jak jest, czyli właśnie ja z Techem.
Hermes, Moon tak wyszło. Te kilka miesięcy dało mi sporo do myślenia. Znalazła się możliwość, to skorzystałam. 🙂 Ciężko jest, zwłaszcza mi po tej przerwie, ale mam nadzieję, że z czasem pójdzie wszystko do przodu. Dzisiaj miałam mieć pierwsze skoki, ale grzmotnęłam głową o lód w trakcie powrotu do domu i ledwo stoję, rodzice kazali mi dzisiaj odpuścić. :/ Mam nadzieję, że trener się nie zdenerwuje, bo weszłam drugi raz do tej samej rzeki, a za pierwszym razem współpraca nie bardzo nam wyszła. Może za drugim (z mojej strony na pewno z lepszym nastawieniem) podejściem będzie lepiej 🙂
mils - nie poznalam go, jakis taki...zarosniety  😁 A co z Ola? W takim razie, owocnej wspolpracy z doktorem W 😉

Tez mnie szczerze mowiac zdziwila ta powiewajaca kamizelka u Nirv.
10 grudnia 2013 17:16
Angeel nie wiem, chyba brak czasu i z tego, co wydedukowałam, to chyba nie mieszka już w Olsztynie. Przede mną jeszcze jeździła go Magda od Diavola. 🙂 Nie dziękuję. 😁
A Diavolo dalej na korto stoi? On chyba jakis kontuzjowany jakis czas temu?
10 grudnia 2013 17:33
Angeel poszło PW. 😉
Ups, wywołałam lekką burzę na temat jeździeckich strojów? Może i dobrze 😉

A ja dzisiaj przyszłam pochwalić się Wam niebywałą weną treningową  😁
Otóż, zaliczyłam dwie gleby na jednym (!) i tym samym szeregu, z tym, że na innych jego członach  😁 Nie wiem co mi sie stało, dojechałam do tego jak sierota, jak sierota ją przytrzymałam i jak sierota zdziwiłam się, że jednak walecznie i ambitnie skoczyła. I gleba. A potem druga, w analogicznej sytuacji. Mój Trener skomentował to na zasadzie: "Co ty dzisiaj robisz?"  😂
Na szczęście potem pozbierałam się, ogarnęłam i troszkę wyższy parkurek przejechałam już bez kombinowania, z koniem 😉 Kobyła skakała super, no po prostu sprawdza się stare powiedzenie: koń aż gwizda, tylko jeździec ...

Takie treningi uświadamiają mi, jak mało jeszcze umiem. I dzięki Bogu, że trafiłam na dobrego konia i dobrego Trenera 😉
xxmalinaxx,  hahahahaha brawo ! 😀
xxmalinaxx to gdzie 2 flaszki? 😎
mils gratuluje powrotuuuuuu!!! 😀 wspaniale, na pewno masz radoche ogromna 😀

Ja mam ostatnio fatalne samopoczucie, gdyby nie kon to chyba by mnie do psychiatryka wywiezli... a mala chyba czuje ze trzeba mnie wspierac bo dzis pierwszy raz przyszla do mnie z pastwiska na zawolanie🙂😉
zoriczkowa dzięki, dzięki, ja sama sobie gratuluję talentu  😎
faith Ty też?  😵 Już w stajni kilka osób mnie o to pytało 😀
10 grudnia 2013 17:52
Moon, po zawodach od razu cały worek marchewek dostał 😁
Angeel, bo się nie chwaliłam nigdzie, dla mnie liczy się fakt, że dalej możemy być razem 🙂 ale dziękuję :kwiatek:
mils, to chwal się na bieżąco zdjęciami i powodzenia! 🙂
xxmalinaxx, haha znam to doskonale, bo w święto zmarłych ja też pierdyknęłam z Warusia i trenerka się zastanawiała co ja do cholery robię 😁
xxmalinaxx to gdzie 2 flaszki? 😎

szkocką! szlachta jesteśmy, a nie... 😀
xxmalinaxx Chyba za dużo się balowało po Cavaliadzie  😁 (To jak tam, mogę dzwonić?)
Hermes no mój aktualny Trener nie widział mnie jeszcze w takiej sytuacji chyba 😉
zoriczkowa przyjedź do Poznania, to pogadamy o szkockiej 😉
Atea ysz Ty złośliwa babo 😀 Właśnie chyba za mało się balowało, i stąd te genialne pomysły  😁 A co do dzwonienia, już wszystko wiesz - powodzenia 🙂
xxmalinaxx, spoko, w wakacje bardzo chętnie 😀 Możesz mnie na luzaka przygarnąć na jakieś zawody 😀
Naprawdę?  :kwiatek: Jeśli masz ochotę, to zapraszam kiedyś do towarzystwa na zawodach, za pomoc także bardzo będę wdzięczna. Dogadamy się bliżej wolnego 🙂
No serio, po tylu latach internetowej znajomości?  :kwiatek: Trzeba to oblać 😎
Tylko mówię: w wakacje, bo Gdynia - Poznań ... 😵 - nie przed maturą :P

I koniec  🚫
zoriczkowa - w tym watku chyba nie ma off topic-ow 😀 Tu wszystko jest w temacie 🙂
Hermes o jaa! też nie wiedziałam, że on już jest Twój, że Twój.😉  😁 super! wyglądacie na fajnie zgranych, a koniczek ma złote serducho! 😉
xxmalinaxx szalona! 😉 dobrze że nic poważnego się nie stało. a będziesz miała może jakieś filmiki ze skoków, bo jestem bardzo ciekawa, jak Wam tam idzie. 😉
kujka super, że Wam tak fajnie idzie! 😉 ja odkąd mam trenera tu w Warszawie czuję to samo, właściwie jeszcze nie miałam takiej jazdy, żebym nie jeździła z bananem na twarzy. 😉 może uda Wam się jakieś foty porobić? to wrzuć koniecznie!
mils super, że wracasz do koni! 😉
i believe i can fly boski koń!  😜
Kastorkowa bardzo fajne to ostatnie zdjęcie we 3! 😉
juliadna woow! jak to zleciało! zrobiliście przez ten rok kupę dobrej roboty! życzę Wam, żebyście zawsze mogli tak fajnie progresować!!!

A ja wpadam z fotkami z moim młodym, który w piątek skończył już 1,5 roku!  🤔 Właściwie to nie mam pojęcia kiedy to zleciało, teraz kiedy widuję go rzadko i widzę o wiele lepiej jak szybko rośnie i jak bardzo się zmienia. Nastał ten moment, kiedy mnie przerósł, ale nieustannie jest mega grzeczny i kochany! 😉 Normalnie z każdą wizytą szaleję za nim coraz bardziej. 😉 Bardzo się poprawił jeśli chodzi o ciałko i jeśli chodzi o jego samopoczucie, wreszcie może chodzić na padok i wreszcie ma kumpli-rówieśników. 😉 Bardzo fajnie się dogadują, a opiekę też ma rewelacyjną. 😉 Tak więc mam dwa zdjęcia. 😉

deborah   koń by się uśmiał...
10 grudnia 2013 21:06
gryglodor, ależ czas szybko leci! pięknie się rozwija młodziak!
10 grudnia 2013 21:06
gryglodor, milo mi to czytac :kwiatek: a Maluszek pieknieje! Zazdroszcze malucha 🙂 💘
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się