Kącik Rekreanta cz. VI (2013)

gryglodor, piękny młodziak, ale nie wiem czy on ma tak fatalne to przednie kopyto, czy tylko zdjęcie tak przekłamuje.
Lov   all my life is changin' every day.
10 grudnia 2013 21:53
gryglodor, ślicznota z niego!🙂

Nirv, sorry, ale nawet na głupie ZT wypada się samemu ubrać nieco bardziej elegancko niż na co dzień 😉
Zu   You`ll ride my rainbow in the sky
10 grudnia 2013 21:56
Hej Rekreanty!
Całe wieki się nie udzielałam, chciaż wiernie Was czytam w wolnych chwilach.
Dużo się u mnie dzieje, jestem ciągle w ruchu i bez przerwy cierpię na brak czasu. A Księć...? Księć ma się dobrze 😁

dzięki dziewczyny!  :kwiatek: :kwiatek: :kwiatek:

bera7 generalnie przody mu lecą do przodu, ale to zdjęcie przekłamuje, a poza tym teraz na dniach ma być kowal. od początku z tymi przodami nie było dobrze, a teraz i tak już jest lepiej i kowal robi co może, żeby to skorygować. 😉 także wszystko jest pod kontrolą.
gryglodor, pozdrów ode mnie Morzęcin 😉
gryglodor pięknieje Twój dzieciak 😉 filmiki powinnam niedługo mieć, na razie po prostu mijam się z ludźmi, którzy mogliby mi nagrać Rudą na treningu 😉
Zu napisz coś więcej  :kwiatek:
gryglodor, ma długie pęciny więc i tendencję do takich kopyta. Pilnujecie z kowalem, bo to się później mści na zdrowiu nóg i możesz mieć problemy z kontuzjami. Trzymam  kciuki za naprawę 🙂
Zu, boskie zdjęcie jęzorka 😀
gryglodor, młody rośnie jak na drożdżach! A co u siwej?
xxmalinaxx, zdolniacha!
bera7 na szczęście mam kowala który bardzo mi pomaga i przyjeżdża go kontrolować także w międzyczasie, między terminami, więc mam nadzieję że jakoś z tego wyjdziemy. 😉 ważne jest to że zostało to szybko zauważone i korygowane, więc jest już lepiej. 😉 bardzo tego pilnujemy. 😉)
Rewir będę za tydzień więc załatwione.😉 a jak tam Twoja śliczna?
Anai Dzięki że pytasz. 😉) zaczęliśmy w końcu trenować i koń mi się zrobił na guziczki, generalnie z każdego trening schodze z bananem na ustach, Siwa jest bardzo oddana i szybko łapiąca więc praca z nią to czysta przyjemność. 😉
gryglodor - kiedy będziesz dokładnie w Mo.? Może porobimy jakieś zdjęcia?;> Ja się wybieram do dziewczyn na śniegowe zdjęcia, ale jak widać śniegu zero, wręcz słońce świeci😉
whitemoon071bardzo chętnie! wysyłam pw! 😉
Czekam! :P
Poza tym.. szukam nowych koni i twarzy do zdjęć! Jacyś rekreanci Wrocław i okolice chętni? ;>
gryglodor, dobrze, ale tęskni za za dolnym śląskiem.. 😉
maleństwo   I'll love you till the end of time...
11 grudnia 2013 12:31
Zu, wspaniale widzieć Jasera w formie! Pięknie się wylizał z kłopotów 🙂 Jeździcie coś, czy Rudy już ma emeryturę?

U nas bez zmian, Łoś już 3,5 miesiąca na L4, wkrótce kolejne USG i zobaczymy, co tam z tym ścięgnem. Generalnie grzeczny (ze trzy razy miał jakąś akcję z podbrykiwaniem, mam nadzieję, że miał więcej szczęścia niż rozumu). Chyba pogodzony z sytuacją, ma swoją kwaterkę, je siano, ja go pucuję, pielęgnuję, oprowadzam.
Komórkowe, ale innych nowych brak

I Łosiowy boks w niedzielę - tyle śniegu u nas było!

Trzymajcie się ciepło, Rekreanci!
whitemoon071 ja mogę być chętna 😀
Hermes   Może i mam podły charakter, ale za to dobre serce.
11 grudnia 2013 17:55
A ja dzisiaj w końcu pojechałam do konia. Maluszek był taki szczęśliwy i pełen energii po 2 dniach stania, że wsiadłam na chwilę na oklep z lenistwa i jeszcze szybciej zsiadałam po tym jak wystraszył się psa, który LEŻAŁ I SIĘ NIE RUSZAŁ 😁 coś się Maluszkowi styki popaliły dzisiaj 😂
maleństwo Trzymam kciuki za Łosia, daj znać po USG!
Hermes Moje też dzisiaj wyjątkowo wesołe, już postulowałam u męża o ucięcie owsa, bo je roznosi  😁

A tu proszę, jak się Ksawery na naszym padoku rozhulał:

Mamuśka Alzacja z Ateą.

Ech, za hodowlę to ja się już nigdy nie wezmę, same złe wieści o naszych źrebakach w tym roku... Dobrze, że moja Atea cała i zdrowa (tfu tfu!)
Dziękuje dziewczyny miło mi bardzo że podoba wam się mój misiek 🙂
anai haha, wiem  😎 A gdzie coś nowego od Was?  🤬
Atea Twoje dziewczyny są tak idealnie do siebie podobne, że mogłabyś założyć hodowlę klonów 😀
i believe i can fly1 jak widzę Ty "kolekcjonujesz" ogiery 😉

A ja po wczorajszych upadkach dzisiaj miałam z Rudą dzień lekkich przepychanek :/
Na pewno nie ułatwił mi zadania pracujący na małej hali traktor (u nas hale są połączone, tak więc wszystko było widać i słychać) i drugi mały traktorek, którym koniuszy jeździł od czasu do czasu przez dużą halę... No po prostu nie miałam weny do roboty i w momencie, kiedy tylko odpuściła, skończyłam jazdę, żeby nie prowokować żadnych usztywnień, buntów itd.
Nawet mam jedno foto "świetnej" halowej i telefonowej jakości, żeby było widać, że czasem na nią wsiadam  🤣

Miałam też dziś "bonusową" jazdę na innym 4-letnim kasztanku, którego mam pod opieką, i jako że poprawił mi bardzo humor, wstawiam obydwa "moje" kasztanki - po lewej 4-latek, po prawej 12-latek 😉

Brakuje jeszcze do całości "rodzinki" kucyka i Karego, ale to już inna historia... 😉
Trzymajcie kciuki, żebym się jutro nie zabiła na Rudej  😁
i believe i can fly1, fajne ogry!
xxmalinaxx, same rudości 😀 Wstawiałam ostatnio jakieś fotki z lonży na śniegu (sprawdziłam str.265 😉), nic nowego nie mam. W niedzielę pokicaliśmy, jak zwykle koniowaty ok.  Wczoraj Dinozaur był szczepiony i usłyszałam od naszego weta, że widział nas w Sopocie na zawodach i był pozytywnie zaskoczony, że  senior tak dobrze 120 szedł 😀 Tak więc na plus.
Jedna fotka Dina:
anai - pozazdroscic tylko konia w takiej kondycji, zwlaszcza w tym wieku 🙂

To ja tez wstawie mojego seniora vel pługa  😁

anai to dobre wieści. A Dino piękny na fotce  😍
Angeel zabiłaś mnie tym  😲
maleństwo   I'll love you till the end of time...
11 grudnia 2013 20:20
Atea, dzięki 🙂 Będzie dobrze, kiedyś w końcu się to musi zagoić... Ja nie mam jakiegoś mega parcia na szybki powrót do jazd (choć wiadomo, jeszcze kilka lat by się marzyło na nim potuptać), bardziej tęsknimy oboje za padokowaniem w stadzie.
Lov   all my life is changin' every day.
11 grudnia 2013 20:23
Angeel, woooow, gdzie tyle śniegu?
xxmalinaxx, nie wiem, o co Ci chodzi, o tych panów jeżdżących na małej hali ciągnikiem, i potem przejeżdżający sobie bez niczego przez dużą halę? 😁

Dziękuję za trzymanie kciuków 🙂 I już wyjaśniam, o co chodziło. Ontario będzie miał nowe miejsce zamieszkania, a mianowicie małą stajenkę przydomową w okolicach Gryfina, gdzie będzie robił za konia do towarzystwa 😉
A z Gadem mieliśmy dzisiaj taki trening 😍 Jednak planowanej dużej zmiany nie będzie, na razie po rozmowach z trenerem tylko zmiana takttyki 😉 Ale śmigaliśmy dzisiaj parkurek i jak się ogarnęłam, to nawet znajomy inny trener mówił, że "jak chcę, to potrafię" 😁 Jest szansa, że się nie zestresuje sobotnimi zawodami :]
xxmalinaxx - niezle, co? 😁
Lov - na mazurach, a gdzie! 😀 Powodzenia na zawodach 😉
xxmalinaxx oj tak uwielbiam ogry 😀
xxmalinaxx Są, na pierwszy rzut oka i totalnie charakterem. Na szczęście Atea nie ma kozińca i wykręconej lewej przedniej pęciny 😉

Lov Trzymam kciuki. Przez chwilę się zastanawiałam czy się nie wybrać na te zawody z koniem, ale nie mam warunków do porządnych treningów... Mam nadzieję, że Onti do fajnego domu trafił 🙂

i believe i can fly1 Ogiery są fajne, ale dla mnie za dużo pierdzielenia się z padokowaniem 😉 Fajny przychówek, chwal się częściej!
Atea noo to prawda ciężko jest znaleźć stajnie z padokowaniem ogierów ale mi na szczęście jakoś się udało 😉
Lov na pewno nie o nich, przecież wcale nie robili hałasu, gdzie tam...  😁
Angeel no na odśnieżarkę by się nadał 😀
i believe i can fly1 ryzykowne hobby 😉 Znałam w życiu 3 ogiery, które uwielbiałam i którym w jakimś stopniu ufałam. Dwa niestety to zaufanie zawiodły, został się jeden... To tak nawiasem 😉 Od tej pory raczej nie trzymam się ogierów, kupując konia oglądałam kilka, ale jednak przeważyło to, że chciałam konia przewidywalnego, któremu inne konie nie będą robiły różnicy. A z ogierem, to nigdy nie wiadomo.
Atea na szczęście  :kwiatek: Dzwoniłaś? Jutro się będę widziała z Nim, więc w razie co mogę coś przekazać. 😀
xxmalinaxx no to prawda że z ogierami nic nie wiadomo przez jednego młodziaka prawie na wózku wylądowałam 3tyg w kołnierzu i długaa rehabilitacja a i tak nie do końca mogę ruszać szyją  🤔 ale ten mój 1 jest tak kochany i słodki no po prostu taki misio !  😍 to wszystko zależy od konia bo czasami wałachy są gorsze od ogierów 😉
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się