Wszystko o co chcielibyście, ale wstydzicie się zapytać ;)

No popatrz..bez sensu. Kiedyś się zastanawiałam nad kupnem takich butów i się wstrzymałam przez te szlaki. Bo stwierdziłam, że nie znam się i kupię sobie nie takie buty nie z takim przeznaczeniem ( za twarde, za miękkie,za cienkie, za grube) A na google nic nie umiałam znaleźć. I sobie darowałam zakup.
JARA   Dumny posiadacz Nietzschego
05 grudnia 2013 12:05
Nie miałoby to sensu, bo kolorystyka butów jest ogromna, zwłaszcza w damskich. W sklepach są zwykle czarne, czerwone, ale wybór kolorów (na stronach internernetowych), no wszystkie kolory tęczy  😜 żółte, pomaranczowe, różowe, fioletowe, czerwone, niebieskie i do tego przeróżne kolory tych "szlaków" - nie ma to znaczenia 😉

Jedyne znaczenie ma ich przeznaczenie, ale w opisach zawsze jest - bieganie, chodzenie itp. Bo takie speedcrossy jak wstawiłam wyżej mają takie "kolce", które od chodzenia po betonie się pościerają, w końcu to buty do biegania terenowego. 😉

Jadę jutro zobaczyć czy u nas w Salomonie są jakieś fajne z goretexem na zimę.
Czytać umiem, więc o zastosowaniu sobie przeczytam. Te kolory szlaków mnie tylko przerosły.  😁
Chyba odwołuję rękawiczkowy alarm, bo mi chłopak kupił softshelle w lidlu za trzy dychy  😜
To teraz szukam kurtki/bluzy na zalando  🤣
Jeśli chodzi o sportowe ciuchy, to podoba mi się absolutnie wszystko  😵
opolanka   psychologiem przez przeszkody
05 grudnia 2013 19:12
Czytać umiem, więc o zastosowaniu sobie przeczytam. Te kolory szlaków mnie tylko przerosły.  😁

jakby napisali "szlaczek" to już jakoś przystępniej, nie? Albo wzór. 😁
Ja też myślalam, że to różne przeznaczenie butów, coś w stylu "linia" danej marki.

honey,  i jak te rękawiczki, warto?
Warto 😉 Na moje mini rączki 7mka jest w sam raz i naprawdę jest w nich ciepło! Kupił mi jeszcze spodnie jakieś za 80 zł, do lasu jak znalazł 😉 Fajny ten lidl!
06 grudnia 2013 08:44
honey, no to muszę dzisiaj podjechać wieczorem, z dzieckiem nie bede się pchać w taką pogodę. Może jeszcze będą 🙂
Mam pytanie do Warszawiaków  😉 Teściowa moja upiera się że dziś na Nowym Świecie jest Mikołaj dla dzieci itd. Jakaś imprezka. Jak co roku podobno. Szukam w necie i nic znaleźć nie mogę. Za to jutro na Pl. Zamkowym ma być.
Tyle że ona już dziecku mojemu obiecała i on o niczym innym nie mówi. A chciałam to sprawdzić czy ze względu na ten wiatr tego nie odwołali.
Czy wiecie coś na ten temat? faktycznie coś ma dziś tam być?
Scottie   Cicha obserwatorka
06 grudnia 2013 09:25
Muffinka, jutro jest wielka iluminacja Warszawy, z mikołajem z Laponii 🙂

Iluminacja
Jutro wiem, na pl.Zamkowym ale podobno dziś na być coś na Nowym Świecie!
potrzebuję wydrukować kwadrat, który po wydrukowaniu będzie miał wielkośc 5x5. jak to zrobić, żeby uzyskać taki rozmiar w centymetrach na wydruku?
06 grudnia 2013 09:32
Isabelle, wstaw w wordzie jedną komórkę tabeli, ustaw 5cmx5cm i już 🙂
musiałam pogrzebać, żeby szerokość wiersza zmienić, a nie tylko kolumny 🙂 udało się, dzieki!

(a jakiś patent na 6 i 5 kąty??? )
06 grudnia 2013 10:45
Isabelle, a jakiego masz worda? Tam są też do wstawiania różne kształty. Możesz też narysować w paintcie, tam też można cos wybrać.
🙂
derby   "Pamiętajcie, tylko spokój Was uratuje."
06 grudnia 2013 13:59
wiecie gdzie moge kupic mikolajowe/reniferowe nauszniki dla koni? Kiedys ktos robil i sprzedawal na re-volcie,
ale na razie nic nie ma;(
.
opolanka,  ale chciałabym np mieć heksagon o równych bokach np 5 cm i takich samych kątach. a w paincie nie da się ustawić "równości", zawsze jakieś zniekształcenie wejdzie.
wiecie gdzie moge kupic mikolajowe/reniferowe nauszniki dla koni? Kiedys ktos robil i sprzedawal na re-volcie,
ale na razie nic nie ma;(

Na allegro wczoraj widziałem.
derby   "Pamiętajcie, tylko spokój Was uratuje."
06 grudnia 2013 14:37
06 grudnia 2013 19:42
Isabelle, na pewno można coś takiego wrzucic w wordzie. Ale nie ustawisz długości...
Pozostaje chyba tylko jakis corel, ale on nie jest bezpłatny.
A szukałas w grafikach google?
opolanka,  ale chciałabym np mieć heksagon o równych bokach np 5 cm i takich samych kątach. a w paincie nie da się ustawić "równości", zawsze jakieś zniekształcenie wejdzie.

Jak chcesz mieć wielokąt foremny, to rysując go trzymaj shift.
madmaddie   Życie to jednak strata jest
06 grudnia 2013 20:39
gdzie szukać w Katowicach spieniacza do mleka, takiego o:

zależy mi, żeby miał pojemność 0,8l, był ręczny i w miarę na studencką kieszeń 🙂
bardzo spierdzieliłam ciasto, jak nie dałam proszku do pieczenia do kruszonki?
cavaletti, jak tylko do kruszonki, to raczej nie ma problemu, przynajmniej jak dla mnie 😉
ja nigdy nie daję proszku do pieczenia do kruszonki :p
karolciaequilano   marzenia się spełniają
07 grudnia 2013 16:31
Kto zna się na doborze nartach carvingowych i mógłby mi pomóc dobrać długość do swojego wzrostu 🙂 będę wdzięczna  :kwiatek:
dzięki dziewczyny 🙂 już się upiekło i bardzo smakuje! 🙂
...jak się jeździ konno w spodniach narciarskich? Nie chodzi mi o konkretne treningi, tylko jakieś wyjazdy w teren... jestem zmarźluchem a nie chcę pozbywać się przyjemności spaceru z tego powodu😉
piotrowska   Między grzywą a ogonem
07 grudnia 2013 18:59
...jak się jeździ konno w spodniach narciarskich? Nie chodzi mi o konkretne treningi, tylko jakieś wyjazdy w teren... jestem zmarźluchem a nie chcę pozbywać się przyjemności spaceru z tego powodu😉

przyznam się, że jak kiedyś poszalałam i pojechałam w zimowy teren w spodniach narciarskich, zaznaczam jednak, że były to spodnie do narciarstwa biegowego, a nie te grube do zjazdowego. ślizgały się w siodle, ale ogólnie było okej. no i przede wszystkim ciepło 😉
Facella   Dawna re-volto wróć!
07 grudnia 2013 21:23
Są przecież na rynku zimowe bryczesy  👀
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się