Święta/Boże Narodzenie/Prezenty pod choinkę

A ja wyjątkowo w tym roku szybko wyrobiłam się z prezentami, mam: dla taty dwie płyty Yes, bardzo zabawny film Stażyści i książkę Kosoglos; dla mamy nową płytę Martyny Jakubowicz, książkę Na Fejsie z moim synem i drugą pt Wyznaję; dla siostry nową płytę Pearl Jam i książkę kucharską z przepisami pochodzącymi z Gry o tron, dla przyjaciółki termokubek Starbucks z wymiennym obrazkiem i dla koleżanki z roku kalendarz z kotem Simona 😀 bardzo się cieszę, bo wszystkie te rzeczy były przemyślane i wiem, że się spodobają. Znacznie bardziej podoba mi się dawanie takich trafionych prezentów i wcześniejsze ładne pakowanie ich, niż dostawanie 😉

A dzisiaj z okazji Black Friday w Empiku była promocja kup 3 zapłać za 2, dzięki czemu takie zakupy nie zrujnowały mojej studenckiej kieszeni 😀
smarcik   dni są piękne i niczyje, kiedy jesteś włóczykijem.
30 listopada 2013 07:34
W tym roku problem kupowania prezentów mnie ominął - 0 na koncie  😵 Jestem zła bo w tym semestrze mam taki bajzel na uczelni że siedzę codziennie od 8 do 20 i nie mam możliwości pójść do pracy. Mieliśmy już dostać decyzję o stypendiach a w połowie grudnia miały być wypłacone- będą w połowie stycznia  🙄 Ktoś na górze chyba myśli, że studenci śpią na pieniądzach, pięknie.

Macie pomysły na jakieś własnoręcznie robione prezenty niskim kosztem?  😉
maleństwo   I'll love you till the end of time...
30 listopada 2013 17:12
Yeah! Wypad do centrum (i naszej póki co jedynek galerii handlowej) i mam prezenty dla rodziców. Tata dostanie dwie książki Arno Surmińskiego o jego przygodach na Warmii, a mama - nauczycielka matematyki - zegar ścienny, który zamiast cyfr ma działania matematyczne.
Jeszcze teściowie i przyjaciółka - z narzeczonym dostaną tę książeczkę "84" - Empik ma takie książki, które wspominają konkretny rok, wydarzenia. A oni oboje rocznik '84.
Jestem kontenta!
Ja jadę do UK na święta,do taty.Mamę już zaopatrzyłam w Oriflame więc problemu nie będzie,babcia zadowoli się perfumami i kosmetykami,za to z tatą prawdziwa zagwozdka. Dostał w tamtym roku zapachy,teraz mam pustkę w głowie.Od jakiegoś roku zaczął prowadzić zdrowy tryb życia,biega i odwiedza siłownie dosyć często,więc myślałam nad jakąś koszulką czy spodenkami itp. ale ciuchów to on ma chyba więcej niż ja  😁 Poza tym siedzi w komputerach,laptopach więc można powiedzieć że interesuje się też informatyką,muzyką też,jednak odkąd pamiętam lubił czytać książki,więc można by uderzyć do księgarni.Kolejny problem w tym,że ja z uporem maniaka kupuję coraz to nowsze książki,ale jeździeckie czy te w tematyce mnie interesującej i nie mam pojęcia jaką lekturę kupić dorosłemu facetowi,dawno po czterdziestce?  👀
ja tez jak Maleństwo dziś bardzo zadowolona!
Zapakowałam z mamą 24 prezenciki do kalendarza adwentowego Lewka
ba nawet list od Mikołaja jest!
nie mogę doczekać się poranka!
iskierkowa, a jakiś pulsometr albo inny gadżet do liczenia, ile przebiegł itp? albo karnet na siłkę? 😉
asds   Life goes on...
30 listopada 2013 21:21
Prezenty dla dzieciaków kupione, dla kolegi z pracy na Mikołajki też....Ufff...Pozostaje jeno w przyszłym tygodniu zabrać się za składanie domku z piernika. 😁
Ja w tym roku mam straszny problem z prezentami, myślałam, że gorzej niż rok temu, kiedy to kupowałam prezenty po wigilii szkolnej, jakoś 21 grudnia, nie będzie 😵 Mam tylko prezent dla brata, z którym zawsze największy problem-jakoś we wrześniu/październiku dorwałam jedną z jego ulubionych wód toaletowych w promocji 😁
Dla siostry nie mam pomysłu, a chciałabym, żeby było to coś naprawdę super, tyle co ja od niej prezentów bez okazji podostawałam... 😵
Tata prawie co roku dostawał ode mnie płytę, a to Queen, a to Depeche Mode, akurat jego gust muzyczny dobrze znam i zawsze trafię, ale nie wiem, powtarzać się w tym roku znowu z płytą?! 😵
Mama też dostawała płyty albo książki, tym razem płyta odpada (zepsuło jej się radio w samochodzie a tylko tam słuchała 😂 ), a książek też już podostaje multum. Zastanawiam się nad jakimś ciuchem jeszcze.
No i dzieciaki, ale tu już nie będzie problemu, młode ze wszystkiego się ucieszą, jedynie kasa mnie ograniczy 😀

Ja samej atmosfery świąt nie lubię, może przez specyfikę tej mojej niezbyt zgranej i połączonej rodzinki 😉 ale w tym roku jakoś oczekuję tego wszystkiego, chciałabym już piec ciasteczka i pierniczki, a tu kuchnia w remoncie 😵
iskierkowa, a jakiś pulsometr albo inny gadżet do liczenia, ile przebiegł itp? albo karnet na siłkę? 😉

Tata mieszka w Irlandii,tam karnety na siłkę mają  nawet i na pół roku czy na rok i on własnie taki ma  😜 Zastanawialam się nad tymi gadżetami ale puls i dystans czy kalorie-wszystko zmierzy bieżnia 🙂 Więc padlo na książke może ale nie orientuję się kompletnie.A jeśli nie książka,to..no wlaśnie,co?  🍴
Ja też już w połowie zakupów. Dla rodziców na razie filtr do wody BRITA (sobie też kupiłam, fajny jest!), a dla bratowego maluszka czarno-biała (bo tylko takie kolory akceptują 😉 ) zabawka nad łóżko i wózek. Jeszcze coś do domu dla brata i żony i jakieś książki/płyty dla rodziców. Dla męża no idea co kupić, jak zawsze.
U mnie część prezentów kupiona, część w realizacji  😀
Mama dostanie porządne noże ( :lol🙂, brat zapach, bratanek lego, teściowa portfel. Lubemu szykuję grę planszową, ale jeszcze się nie zdecydowałam jaką (jesteśmy fanami karcianego warhammera, szukam czegoś w podobnym klimacie- może ktoś coś zna, wie?)
Nie mam za to totalnie pomysłu co dla taty- nie za bardzo ma jakieś zainteresowania, książek nie czyta, muzyki nie słucha, kosmetyki i ciuchy były tyle razy żeeee... wygląda jednak na to ze jak na nic nie wpadnę to kupie ciepły sweter (znów :zemdlal🙂
Moj mąż duzo mowil ze czas zaczac sie ruszac. Znalazlam na grouponie fajny kupon na 15 wejsc na basen razem z sauna w bardzo dobrej cenie. Mysle ze to trafiony prezent.

Za to musze znalezc cos fajnego pod choinke. To bedzie combo urodzin i swiat, myslalam o golarce. Wasi mezczyzni korzystaja z elektrycznych golarek? Sa zadowoleni?
ja prezent musiałam sobie wybierać sama  🤣 powiedziałam, że chcę maszynę do szycia, a M. się na tym nie zna, więc wybrałam sama  😁 romantyzmu i ducha świąt zero, ale jutro jadę wypróbować prezent i już się ślinię  😜

http://www.euro.com.pl/maszyny-do-szycia/singer-quantum-stylist-9960.bhtml?gclid=CMzI-fqej7sCFclQ3god2mAAWQ

Dla wszystkich niezmiennie jak co roku kupuję książki ukulturalniając, dla M. jeszcze nie mam pomysłu. chciałam zestaw do paintballa, ale nie chce (sam by musiał wybrać). najpewniej uznamy kupione auto za prezent dla niego, bo nie wiem na co budżet jeszcze pozwoli  🙁
safie   Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym.Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym termin
01 grudnia 2013 14:51
Oficjalnie zaczęłam przygotowania do świąt. W Lidlu dorwałam fajne papiery do pakowania prezentów, a pomarańcze na choinkę już się suszą  😁  Za kilka dni zabiorę się do pieczenia pierniczków i robienia łańcuchów (może pożyczę dzieci od koleżanki).
Mam problem z prezentami, bo nigdy nie wiem co komu kupić, a w tym roku doszedł jeszcze P.  😵

Mam jedynie "prezent" dla psa: zamówiłam dereczke z caballa  😁
rtk, mój tata na któreś święta dostał elektryczną, z początku używał, ale przestał, bo twierdzi, że gorzej goli.

Wadera, a dobry alkohol?
rtk, wlasnie ja tez sie zastanawialam, nad ta dokladnie: http://kominek.es/2013/11/golarka-braun-ocooltec-testy-czytelnikow/
bo tak pomyslalam....da sie to podkradac i na szybko golic nogi? 😂
Sienka, golenie nog chyba slabo. Damskie maszynki wyrywaja a nie obcinaja wiec chyba slabo :p
Nie no...maszynki damskie wyrywają??? Byłam pewna, że wyrywają depilatory, a maszynki tną. Damskie, czy męskie, bez różnicy.
Często używam męża maszynki do szybkich poprawek.  😉
rtk, dokladnie, maszynka do golenia a depilator to dwie rozne sprawy 🙂
Ja mam poważny problem z prezentem na wigilię, ale szkolną. Dla chłopaka z klasy, 1 LO, którego kompletnie nie znam, a do tego musi być własnoręcznie  😵 Ma ktoś może jakiś pomysł? Bo ja wymyśliłam tylko pierniki w pudełku przeze mnie ozdobionym na świątecznie?
kaszmirowa może spróbuj podpytać innych osób z klasy które bardziej go znają? nie wiesz chociaż czym się interesuje?
szafirowa   inaczej- może być równie dobrze
01 grudnia 2013 19:01
kaszmirowa2302, off top- chodzisz do Witkacego? 😉 umiesz szalik na drutach zrobic? Albo napiecz pierniczkow, ladnie ozdob i tez beda super.
Szafirowa, tak 🙂
Chyba pozostanę przy pierniczkach, chyba że dostanę olś
nienia 😉
szafirowa   inaczej- może być równie dobrze
01 grudnia 2013 19:15
kaszmirowa2302, tak mi te wlasnoreczne prezenty czasy LO przypomnialy, bo ja tez to LO skonczylam, tylko... no juz jakis czas temu 😁 Raz dostalam wlasnie pierniczki od kolegi ozdobione jak znaki drogowe, bo mialam faze na robienie prawka 😉 A pierniczki zapakowane np w jakas metalowa puszke sa super- pycha i nie ma co sie nie spodobac 🙂 mozesz tez kupic zwykly przezroczysty kubek z uszkiem i cos namazac (chocby jego imie) farbkami do szkla. Fajna pamiatka zostaje 🙂
smarcik   dni są piękne i niczyje, kiedy jesteś włóczykijem.
02 grudnia 2013 13:18
Słuchajcie w Kappahl są piękne dziecięce szlafroki w konie, aktualnie w promocji po 59 zł  😉 Są nawet całkiem duże rozmiary, tak na 160 cm. Już zaopatrzyłam siostrę, jak macie w rodzinie małe koniary to polecam  😀
smarcik, dzięki!
opolanka   psychologiem przez przeszkody
03 grudnia 2013 09:52
A ja wczoraj skończyłam fotoksiążki dla rodzicow i teściów, mnie się bardzo podobają, mam nadzieję, że im też.
Sobie chcę sprezentować zdjęcie na płótnie (nie swoje oczywiście), ale na razie koszt mnie powalił (90zł plus 20zł przesyłka).

Szkoda, że ta pościel taka duża, ja na razie szukam takiej do dziecięcego łóżeczka.

Czy oprócz pierników własnoręcznie robionych, możecie podrzucić jeszcze jakis pomysł? Chciałabym coś zrobić dla brata mojego męża i jego żony, ale zazwyczaj to ona pierniki przynosi, więc nie chce dublować.
kujka   new better life mode: on
03 grudnia 2013 10:50
opolanka, bombki z suszonych plasterkow pomaranczy i np orzechow wloskich malowanych na zloto?
opolanka ja właśnie drukuję obraz na kanwie rosyjskiego malarza dla babci - rozmiar 70 x 90 cm - 78 zł. Musisz poszukać drukarni, które mają opcje drukowania na kanwie, płótnie, we Wrocławiu taki wymiar to i 150 zł, a zakładam, że potrzebujesz zdjęcie w mniejszym rozmiarze.
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się