Filmy czterokopytne na You Tube :) (wlasne i znalezione)

Faktycznie, ciekawie to wygląda. Ktoś ma pojęcie o co chodzi?
Nie wiem czy się nadaje. Ale szukam od jakiegoś czasu filmików z jazdy na sztucznym koniu, taki duży normalny czarny koń, tyle że mechaniczny. Kiedyś widziałam kilka takich nagrań, a teraz nie mogę nigdzie tego znaleźć.

moze sie nada ?  jesli chcesz wiecej to wpisz ' jumping stimulator' lub ' dressage stimulator' 🙂
Facella   Dawna re-volto wróć!
18 listopada 2013 14:55
Wystarczy, że wejdzie w podany link - po prawej wyświetlają się filmy o podobnej tematyce.
Dzięki wielkie, to właśnie to  :kwiatek:
dla mnie to wyglada jakby ktoś konia alfa prowadził na uwiązie,  reszta stada biegała za nim. Albo cos w podobie .
anil22, teoretycznie tak jest. Ale i tak jakoś podejrzanie te konie się trzymają stada. No i żadnych spięć między stadami? Jak zupełnie obce konie puszczone luzem to jakoś tam spokojnie. Hmmm to mnie najbardziej zastanawia.
  😍
https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=KGyXVQjLL1A
Sensu w tym dużo nie ma, ale może ktoś się uśmiechnie 🙂
bo do obcych koni sie nie podchodzi !!
  😍

Czemu ten koń się świeci?  🙇
https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=KGyXVQjLL1A
Sensu w tym dużo nie ma, ale może ktoś się uśmiechnie 🙂

Tutaj ma wg mnie lepszą wersje, koń bardziej uszki ma postawione a nie ciągle tuli i robią ćwiczenia bardziej dokładnie :

Facella   Dawna re-volto wróć!
23 listopada 2013 10:55
[quote author=koola link=topic=348.msg1927913#msg1927913 date=1384803206]
  😍

Czemu ten koń się świeci?  🙇
[/quote]
Sztuczne silne oświetlenie z 3 różnych stron (cienie np. w 5:17 są trzy) + wypolerowany na błysk siwek. Odbija światło jak Księżyc w nocy.
a ja chciałabym powrócić do mojego filmiku, który bez mojej zgody został tu wstawiony, co jest niestety niezgodne z prawem 😉 http://re-volta.pl/forum/index.php/topic,348.msg1897873.html#msg1897873
Byłam tak zdenerwowana na tym zawodach, po dwugodzinnym pakowaniu koni do przyczepy, że totalnie nie myślałam o tym jak siedzę, ale o tym, by po prostu przejechać. Koń się marnuje? To zapraszam do obejrzenia reszty filmików 😉 między innymi:

Pozdrawiam.
Viridila   ZKoniaSpadłam & NaturalBitsBay
23 listopada 2013 17:58
Pierwsze słyszę, by film dostępny publicznie na yt nie mógł być linkowany np na forach. Podaj proszę paragraf, bo jestem ciekawa zwyczajnie czy faktycznie jest to gdzieś zapisane? 😉
z tego co mi wiadomo, (nie mogę znaleźć odpowiedniego paragrafu) filmik, w którym udostępnione są moje tdane osobowe, mój wizerunek, nie może być udostępniany bez mojej zgody 🙂
ElaPe   Radosne Galopy Sp. z o.o.
23 listopada 2013 18:12
Mały kucyczek ....ekhm 10-letnia dziewczynka skacze parkur 110 cm na czworakach

znalazłam, a nie mogłam edytować posta.
"Rozpowszechnianie wizerunku wymaga zezwolenia osoby na nim przedstawionej." 😉
23 listopada 2013 18:23
znalazłam, a nie mogłam edytować posta.
"Rozpowszechnianie wizerunku wymaga zezwolenia osoby na nim przedstawionej." 😉

To jest filmik z zawodów. Na zawodach jest publiczność i ta publiczność jako że są to oficjalne zawody może robić filmiki, zdjęcia i je zgodnie z własnym życzeniem rozpowszechniać.

To tak jakby nasza drużyna piłki nożnej po beznadziejnym meczu stwierdziła że należy jej się ochrona wizerunku i wszystkie filmy z tego meczu czy zdjęcia mają zniknąć z powierzchni tej ziemi.

Nie chcesz kompromitujących filmików/zdjęć to nie jeździj na oficjalne zawody.
przeczytaj kodeks prawny, który się do tego odnosi, zamiast samodzielnie wysuwać wnioski i gdybać 🙂 piłkarze naszej reprezentacji są osobami publicznymi:
"Zezwolenia nie wymaga rozpowszechnianie wizerunku osoby powszechnie znanej, jeżeli wizerunek wykonano w związku z pełnieniem przez nią funkcji publicznych, w szczególności politycznych, społecznych, zawodowych;"
Poza tym, nie były to żadne oficjalne zawody, ale towarzyskie 😉
23 listopada 2013 18:35
No to napisz do youtube żeby ten filmik zdjęli skoro tak cię to boli

No i pamiętaj by na kolejnych zawodach dokładnie się upewnić czy nikt cię czasem nie filmuje/fotografuje 😎

No i przede wszystkim samej sobie wytłumacz (może zrozumie ta samasobie) żeby nie umieszczać własnych filmików na YT - bo jak widzę to ty sama swój własny filmik umieściłaś na YT  👀 👍
filmowano wszystkich przez kamerzystę, który był do tego uprawniony i otrzymywano od nich swoje nagrania 😉 nie mam zamiaru zdejmować tego filmiku - jak będę chciała, to sama to zrobię. poza tym, obejrzałaś inne filmiki, które tu dodałam? Warto było mieszać mnie z błotem przez jeden nieudany przejazd? 😉
23 listopada 2013 18:39
O co ci chodzi? Sama wrzucasz swój własny filmik na YT, upubliczniasz go a potem masz pretensje że ludzie oglądają???

Może pozwij wszystkich ludzi za to że go oglądają więc 🤔wirek:

Mam pretensje, że ludzie go udostępniają bez mojej zgody, mimo, że jest niepubliczny i nie wyraziłam na to zgodę. mam również, może nie pretensje, ale żal do tego, że ludzie potrafią kogoś zbluzgać na podstawie jednej potyczki, nie chcąc nawet zobaczyć reszty 🙂 to wszystko
23 listopada 2013 18:43
To ustaw jako PRYWATNY i po kłopocie
to nie ja mam tu niestety kłopot :p dlatego uprzejmie proszę o usunięcie posta 😉
Viridila   ZKoniaSpadłam & NaturalBitsBay
23 listopada 2013 18:51
I w tym momencie widać jak dużo daje niekiedy opis pod filmikiem, choćby w kwestii 'wyprostowania' tego co takowy przedstawia.. Sądzę, że jakby się napisało chociaż 2 zdania pod filmikiem już było by 'lżej', bo może błota mniej by było.. 😉

lovesunrise, ludzie raczej oceniają co widzą. W momencie kiedy mają do dyspozycji jedynie kilkadziesiąt sekund kiepskiego 'pokazu' bez żadnego słowa dodatkowo (bo każdemu może nie wyjść, fakt) - nie dziwią mnie oceny, nie dziwi mnie tez Twój żal. Ale takie życie w sumie 😉

Znajoma ma gdzieś filmik z przejazdu na srebrną, nie poszło im - napisała o tym w opisie. Sądzę, że to daje szerszy pogląd na sytuację (druga sprawa - każdy może napisać co chce niezależnie od prawdy). Inna sprawa - podeszła do tego z dystansem:

Radzę wziąć przykład 🙂
całkiem możliwe, że tak by właśnie było, gdybym coś do tego dodała 🙂 nie byłam jednak w nastroju do żadnych żartów po tym dniu, jednak teraz patrzę na to wszystko z dystansem 😉
lovesunrise, zadałam sobie trud i obejrzałam te dwa filmiki. Gratuluję ci konia - świetny zwierzak, i z tobą też powinno być wkrótce wszystko ok, gdy wnętrze głowy ogarniesz 🙂
Tak to już jest, że zawody niższych klas mają przede wszystkim funkcję kontrolną - bezlitośnie pokażą co w pracy szwankuje. W domu wszystko może być sjuperrr 😀 (wiem co mówię :hihi🙂
Wrzuć filmik z udanych zawodów - i napotkasz ochy i achy 😀
I nie marudź - jechałaś jak... jechałaś  😀iabeł: - a koń zasłużenie zebrał pochwały. Wyciągniesz wnioski - pojedziesz lepiej i tyle (a dzięki twojej "interwencji" film dobrze się utrwalił w pamięci 🙂 o to ci chodziło?)
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się