36 tydzień Sofie Sarenbrant. Nie polecam. Oprócz kilku pierwszych i kilku ostatnich stron w książce się nic nie dzieje. Kryminał bez jakiegokolwiek napięcia.
"Kapelusz cały w czereśniach" Oriany Fallaci - saga rodu osadzona w faktach historycznych oraz "Bij w werbel i nie lękaj sie" Maria hrabina von Maltzan - wspomnienia
obydwie książki opowiadają historie życia nietuzinkowych, silnych kobiet świetna lektura
szepcik No jaaaaa.... 🤬 Obiecywał, obiecywał i się udało wreszcie! Fajnie wrócić do Wiedźmina już jako dorosła osoba. 🙂 Jak byłam nastolatką to z wypiekami pochłaniałam Sagę (szczególnie te erotyczne momenty 😁 ). Mimo różnych opinii nie mogę się doczekać czytania, bo już ją mam w moich rękach!
hedonistka Jeszcze doczekać się nie mogę. 😜 Przeczytałam 3 pierwsze strony i położyłam na honorowym miejscu. Narazie nie miałam kiedy czytać. Ale jutro planuję wykończyć wreszcie Krajewskiego, żeby nie porzucać w połowie Popielskiego dla Wiedźmina. 😉
zrobili film na podstawie tej książki "Dziewczyna z lilia"- nie widziałam. dość intrygująca, magiczna i aż dziwnie się czyta jak bohater je gwoździe albo tańczy przelećmnie 😉
co na prezent dla kuzyna obchodzącego osiemnastkę? W niczym konkretnym nie gustuje niestety, kompletnie nie wiem co wybrać. Co polecicie? Cokolwiek? Romanse, melodramaty odpadają.
Rul, a zainteresowań żadnych nie ma? Muzykę jakąś lubi? Jak już kompletnie nie będziesz wiedziała co wybrać to ładnie wydana Kamasutra zawsze jest pożądana 😉
co na prezent dla kuzyna obchodzącego osiemnastkę? W niczym konkretnym nie gustuje niestety, kompletnie nie wiem co wybrać. Co polecicie? Cokolwiek? Romanse, melodramaty odpadają.
Ksiega rekordów Guinessa, Życie seksualne królów polskich 😉
Diakon'ka, sezon burz dobrze! wiadomo, że teraz to już odcinanie kuponów, jednak warsztatem nie odbiega od reszty sagi. jeśliś fanka, to śmiało sięgnij, czyta się dobrze. no i zawsze trochę chwil z Geraltem więcej 😅 natomiast jeśli cię ten świat wiedźmiński umiarkowanie grzeje, to możesz ominąć, bo do najważniejszych wątków sagi "sezon.." niewiele wnosi. ale - podkreślam - ciągle jest to pozycja przyjemna, a nie jakaś tam żenua 😉
emptyline, Miłoszewskiego czytałaś? nie do końca rozumiem fenomen, ale przebrnęłam przez 3 pozycje, które dostałam w prezencie. jak nie przepadam za polskimi książkami, tak jakoś te przeczytałam.
Wstyd, ale unikałam polskiej fantastyki. boję się, że okaże się nędzna. Ale wszystko co wydała Trudi Canavan, całe dragonlance już mam... nie przychodzi mi do głowy nic poza wiedzminem. Warto? nie przereklamowane na boomie gry?