Pomóżmy klaczy !

Tak masz rację horse_art 
Jiska czekamy na wyjaśnienia!
wątek zamknięty
jak mówiłam jeśli ktoś chce wyjaśnienia proszę pisać do Pani która utworzyła to wydarzenia,ja tylko opublikowała je tutaj by pomóc  w zbieraniu pieniędzy nic więcej. Nikt nie zna tylu szczegółów  co ta Pani. Jeśli chodzi o konia do zdjęcia  jest to całkiem inna sprawa,konia potrzebowała na 1-2 godziny by zrealizować pewien pomysł,wiec nie wiem skąd taki pomysł że chcieliśmy wykupić konia specjalnie do tych celów...bo tak chyba zrozumiałas ?
wątek zamknięty
Cytowany tu na 1 stronie  Pan Mikołaj tak odwołał swoją wcześniejszą odpowiedź na fb
https://www.facebook.com/events/692163567460953/ cytuję:
"Bardzo przepraszam, jesli moją wypowiedzią (już usunietą) sprawiłem komukolwiek przykrrość lub postawiłem kogoś w niekorzystnym świetle. Nie ukrywam, że z jednej strony byłem bardzo zaskoczony że taka sytuacja mogłaby sie wydarzyć w Czernichowie (a dostałem taki komunikat z kilku niezaleznych źródeł, stąd mój wpis), z drugiej w naszej rzeczywistości przesiąknietej absurdem dzieje się tyle dziwnych i budzacych grozę rzeczy, że i w to dało się uwierzyć.
Pozostaje zatem cieszyć się, ze konie są bezpieczne, zaś ze swojej strony wyrazam serdeczne ubolewanie i przeprosiny względem Dyrekcji Szkoły za moja wypowiedź i zaistniałą sytuację.
Pozdrawiam

Mikołaj Rey"
wątek zamknięty
Tak, tak najłatwiej jest rozpętać burzę a potem wycofywać się rakiem.... ja tylko chciałam...
Zważ na to, że wątek czytało ponad 1400 osób i niestety, być może wyrobiło sobie złe zdanie na temat tej Szkoły.
wątek zamknięty
czernichowianka, a ty jesteś przedstawicielem szkoły? i edytuj posty ;]
a pomysł, że ktoś chce zebrać na konia, bo szuka konia do sesji jest 100x bardziej absurdalny niż to, że placówka sprzedaje byle komu zużyty ....sprzęt (🙁 )
wątek zamknięty
czernichowianka czemu rozpętałam burzę ? dodając link do wydarzenia ? ani nie jestem osobą  która go utworzyła,ani nie pisałam słowa złego na temat szkoły. Dostęp do wydarzenia miał każdy. Tłumaczyć nie mam zamiaru nikogo ponieważ sama nie wiem jak do końca jest/było. Dlatego z pytaniami najlepiej się zwracać do Pani która utworzyła wydarzenie,bo jest  najbardziej zorientowana co i jak...a głupszego pomysłu nie słyszałam żeby kupować konia na jedną krótką sesje zdjeciowa-bez urazy
wątek zamknięty
Nie, nie jestem przedstawicielem szkoły. Mieszkam w Czernichowie od lat i dobrze znam szkolne czernichowskie konie. "Leży mi też na sercu" dobre imię Szkoły.
Do Jiska - nie napisałam nigdzie że chcesz kupić konia na sesję zdjęciową. Pytałaś:nie rozumiem co ma sprzedaż konia do sesji zdjęciowej ?
Ja napisałam, że elementem wspólnym jest koń. I tylko tyle.
wątek zamknięty
Jiska z tym, ze wydarzenia już nie ma na FB... ciężko zatem o cokolwiek pytać
Ty natomiast założyłaś ten temat - dlatego do Ciebie kierujemy prośby o wyjaśnienie sytuacji.
wątek zamknięty
_Gaga  tak zazłożyłam,ale to cały mój wkład w ta sprawę. Nie będę nic wyjaśniać ponieważ wiem tylko tyle co Wy. Więc nawet jakbymy chciała to nie mam co napisać.
wątek zamknięty
No nic. Może jednako głosy krytyczne dotarły gdzie trzeba i wszystko się ułoży.
Szkoła zbanowała forum i zamknęła możliwość dyskusji. Trudno. Do otwartej rozmowy potrzeba odwagi.
Jak rozumiem: ktoś chciał konia staruszka od szkoły odkupić, nie miał funduszy i zbierał. Skąd się wzięła cena i termin pozostaje tajemnicą. Czy pochodził od szkoły czy był udramatyzowaniem akcji. Pojawiły się imiona innych koni :Czardasz i Czeremis.
Tu już w ogóle dane się plączą. Mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze.
wątek zamknięty
Za całkowitą edycję założycielka dostaje ostrzeżenie ,a wątek zamykam, bo tylko śmietnik i niepotrzebne zamieszanie. A wyjaśnień i tak nie ma i zdaje się, że nie będzie.
wątek zamknięty
Ten wątek jest zamknięty Nie można w nim odpowiedzieć.