Konie czystej krwi arabskiej
Do konia ma być dopasowany roz. łęku, do Twojej pupy rozmiar cali.
Ja jeżdżę w 17, natomiast jeśli chodzi o łęk, to Winea właśnie wyrosła z 34 według miary Winteca.
Ale siodło musisz przymierzyć. Dopasowanie to dużo więcej niż tylko szerokość łęku. Nie da się go kupić "na oko".
Dziekuje, tez wlasnie przemyslalam sprawe ze "na oko to zly pomysl, nie mam mozliwosci go przymierzenia bo siodlo na drugim koncu Polski, a cena naprawde okazujna
Jeszcze raz dziekuje 😉 :kwiatek:
szamanka i na jakiego konia się zdecydowałaś? Znalazłaś już coś?
(bo widziałam, że dalej szukałaś 2 dni temu)
co z tą siwą 3 latką?
derby jak najbardziej dalej szukam, tylko myslalam nad dzierzawa rowniez i stad pytanie o siodlo.
3 latka cudowna, bylam na nia zdecydowana, jednak sprawy nabraly innego obrotu i wlasciciel wprost powiedzial ze mam czas do konca listopada aby ja wziasc bo pozniej idzie na tory. A ja w takiej biedzie ze boks mamy wolny (jedyny w okolicy blizszej i dalszej) dopiero w polowie stycznia. Wiec sprawa sie rypla i dalej szukam...
Jest wiele cudownych koni - ale (zawsze jest jakies ale) albo cena przewyzsza moje obecne mozliwosci finansowe albo drugi koniec Polski, gdzie koszty transportu beda rowne zakupowi konia.
Nie powiem ze juz troche sie poddalam, nawet partner juz mnie namawia na walacha malopolskiego ktorego mamy w miejscowosci obok, a ja tak zamarzylam o arabie...🙁
Licze ze moze na wiosne pojawi sie cos nowego - ze i ja bede patrzec bardziej optymistycznie, na razie jest kiepsko - duzy wybor , calkiem niskie ceny a ja nie moge nic zrobic. 🙄
Szamanka może po prostu ten właściwy arab nadal gdzieś na ciebie czeka. Nie poddawaj się 🙂 W końcu znajdziesz tego konia, który chce być właśnie twój.
szamanka kobieto Ty się mi tu nie poddawaj! Mieć araba to mieć cały świat🙂
szamanka, po prostu Twój arab jeszcze gdzieś na Ciebie czeka 🙂 nie poddawaj się, czasem lepiej trochę poczekać i dostać coś wspaniałego 🙂
szamanka przestań na razie szukać i niepotrzebnie się stresować, że znowu coś nie wyszło bądź okazja uciekła Ci sprzed nosa. Weź parę głębokich oddechów i dopóki nie ma parcia na zwierzę, że to już i teraz to swobodnie poruszaj się w swoim świecie, nabierając dystansu. Jeżeli arab gdzieś jest i na Ciebie czeka to się pojawi i to zupełnie niespodziewanie. Będzie to gwałtowna reakcja, zakończona wielką miłością.
Eufonę spotkałam przypadkiem i przypadkiem została, bo przypadek bywa czasem dobrym doradcą.
Być. masz absolutna racje - za bardzo mi zalezy i moze dlatego sie tak uklada. W zimie i tak duzo nie pojezdze, wiec chwilowo dam sobie spokoj 😉
Dziekuje za kazde mile slowo 😉
:kwiatek:
Znam to z autopsji. Później przychodzi taki moment, że się wszystkiego odechciewa i rodzi się myśl, że to był chybiony pomysł. Zmniejsza się entuzjazm, pojawia irytacja i jakiś żal, że nie idzie po naszej myśli. Na końcu spotykamy się z obojętnością.
O tak - zal to ja mam w kółko do wszystkich, do Szymona ze mi nie pomogl, czy mnie nie wspiera, do ludzi ze chca jak najwiecej zarobic, da samej siebie ze kon nie okazal sie taki jak myslalam. Mam nadzieje ze to tylko jesienna depresja i przejdzie, bo ilosc klotni jakie sama prowokuje z partnerem jest ciezka do policzenia juz 🙂 A klocimy sie tylko o konia .... 😤 A to nie mialo tak wygladac... 🤦
szamanka to tylko pozazdrościć partnera, że się drastycznie nie sprzeciwił i jakoś to wytrzymuje 🤣 Ja zanim dostałam mojego Czesia też miałam doła wielkiego, bo mimo, że dużo wcześniej wiedziałam że ten koń musi być mój to musiałam też trochę o niego powalczyć i też kilka kłótni zaliczyć 👿
sahara ja juz wszystkie ogloszenia znam na pamiec plus sama objezdzilam kilka miejsc za arabami a tez nie mam mnostwa czasu i pieniedzy 😉 Rozgladam sie caly czas bo ciagle pojawia sie jakies "ale", a bardzo bym chciala wybrac tego jedynego.
O Niemcu ktory wykupuje wszystkie walachy tez slyszalam stad informacja od osoby ktora pracuje przy pokazach w Michalowie abym przyjechala i zalicytowala. Ale tez brak czasu plus odnawiajaca sie akurat teraz kontuzja kolana blokuja mi wyjazd 🙁
możesz licytować przez telefon 😉
Epikea wspaniala wiadomosc 🙂 tyle ze nawet konika na oczy nie widzialam, a chcialabym go chociaz zobaczyc przed kupieniem 🙁
Malik
Brudny ale szczęśliwy
Epikea wspaniala wiadomosc 🙂 tyle ze nawet konika na oczy nie widzialam, a chcialabym go chociaz zobaczyc przed kupieniem 🙁
Szamanka, pod Zamościem jest 4-letnia, chodząca pod siodłem klacz ze znakomitej hodowli rajdowej Krzysia Czarnoty. Znam jej hodowcę i obecnego użytkownika, więc na pewno z dobrych rąk, ręczę za to. Na priv mogę Ci podać namiary.
arabianseta dziekuje serdecznie, dzwonilam jakis miesiac temu do Pana Krzysztofa, niestety oferta byla ponad moje mozliwosci obecne finansowe 😉 Jednak cierpliwie czekam do wiosny a narazie zdobywam lasy i szczyty na huculskich grzbietach 😉
Jakby Mihrab mógł śpiewać, to śpiewałby tę piosenkę:
i ilustracja do niej 😉
Szamanka,a co z klaczą Eli Tuzimek, podsyłałam Ci, bardzo fajna...
Ktoś ma info o og Kodak po Gangesie?
Wojenka Twoje zdjęcia zawsze świetne! 🙂
Mihrab jak zawsze uciekł z obrazu Kossaka, pozdrowienia dla Hrabiego od Maceby 😍
szamanka, znajdziesz konia, spokojnie 🙂 Ja szukam juz rok i się nie poddaję. Znajdzie się, choćby za dwa lata, ale się znajdzie 🙂
Kajula dlatego nie szukam 😉 obecnie tylko przegladam czasem ogloszenia ale nie umawiam sie na ogladanie bo za duzo nerwow mnie to kosztuje, zreszta teraz spadly mi na glowe inne problemy i kon calkowicie odsunal sie na boczny plan 🙂 Dzisiaj ide na rozmowe , decydujaca czy wogole kon bedzie takze trzymajcie kciuki 😉 Mozliwe ze dostane w bezplatne uzytkowanie stajnie z calym wyposazeniem, jakies 4 km ode mnie 😉 ale narazie nie zapeszam 😉
Mysle ze od marca bede sie juz rozgladac bardzo intensywnie za koniskiem 😉 🏇
Wojenka ze zdjecie jest cudne to malo powiedziane, podziwiam doskonale uchwycenie momentu lotu konia 😉 i ta mgla 😉 😍
Widia napisalam do tej Pani wiadomosc ale tylko raczej w formie takiej informacji 😉 Na razie odpuszczam z intensywnym szukaniem 😉 :kwiatek:
Wierze ze i ja kiedys bede mogla sie tutaj pochwalic nie mniej cudownym koniem od Waszych 😉 :kwiatek:
http://tablica.pl/oferta/kon-arabski-saklavi-szybko-tanio-pilne-ID3XTiw.html#877692c4ca
Wiecie może co to za konik? Na zdjęciu piękna główka 😍 Cena jest zastanawiająca nawet jak na obecne realia. Nie chcę tam dzwonić bo nie mam zamiaru kupować kolejnego konia a maila nie można wysłać do tego faceta 🤔
Zdjecie wyglada jak skopiowane z googli. Poza tym konie w typie saklavi sa siwe.
edit: mialam racje [url=
http://www.google.pl/imgres?um=1&hl=pl&biw=1024&bih=571&tbm=isch&tbnid=5UDGRutzQ_WKgM:&imgrefurl=
http://alepienkne.blogspot.com/2012/12/kon-czystej-krwi-arabskiej-kon-czystej.html&docid=oO5xEWUsS93-DM&imgurl=http://1.bp.blogspot.com/-SY5jZHVr2uw/UNwyAaax2tI/AAAAAAAAAIg/7NU6XVyvK3Q/s1600/z%252Bkalendarza%252Barab.jpg&w=593&h=502&ei=GR-GUv7GAouQ7AaN8IGwBg&zoom=1&iact=hc&vpx=321&vpy=245&dur=4344&hovh=207&hovw=244&tx=143&ty=129&page=2&tbnh=132&tbnw=149&start=18&ndsp=23&ved=1t:429,r:20,s😲,i:144]klik[/url]
Sciema!
Jakiś dzieciak się bawi i tyle. A saklawi wcale nie musi być siwy.
Ok, w wiekszosci/zazwyczaj sa siwe. Lepiej?
Ok, w wiekszosci/zazwyczaj sa siwe. Lepiej?
nie 😉
stereotyp