Ciężko sprzedać, ciężko kupić- Wasze refleksje o handlowaniu końmi

W sumie arabo-hucułki to mogą być fajne koniki, byle nie rodziły się wałachy 😉
Strzyga   Życzliwościowy Przodownik Pracy
10 listopada 2013 11:48
To byłby dopiero dramat 😀
Dla Strzygi dramatem jest chyba to,ze sama nie wie co pisze🙂 😲
ElaPe   Radosne Galopy Sp. z o.o.
10 listopada 2013 12:17
co wy wszyscy wiecie o chodoffli 🤔

10 listopada 2013 12:18
Jeszcze niewiele, ale Sahara nas oświeci 😀
10 listopada 2013 12:22
Jeszcze niewiele, ale Sahara nas oświeci 😀

no ja myślę, że  Sahara oświeci nas zaraz w kwestii swojej myśli chodofflanej
no właśnie Sahara:
PO CO chcesz produkować konie, których nikt nie będzie chciał kupić? Jaki masz w tym cel?
Biczowa   tajny agent Bycz, bezczelny Bycz
10 listopada 2013 16:35
Eee tam prędzej czy później wszystko się komuś, jakoś i za ileś sprzeda problem w tym że zarobek przeważnie zerowy a i dołożyć trzeba do interesu, bo konie z powietrza nie żyją.
omnia   żeby zobaczyć świat, trzeba przejść przez próg
10 listopada 2013 17:28
Abstrahując od "myśli hodowlanej" 😉. Szukam teraz rodzinnego konia, bez wielkich wymagań, o t spokojnego po prostu. I co? Mogę kupić klacze poźrebione ale nie umiejące nic, walachy ledwo ujeżdźone, konie ktore kiedyś tam pani chodziły w zaprzęgu ze dwa lata temu... Nie chcę konia do sportu czy nawet małego sportu. Szukam potupaja. Czy to nie byłaby fajna sprawa? Nie produkować kolejne konie ale szykować rodzinne konie: grzeczne, pod siodlo, do bryczki. Chociaż to może w mojej okolicy taki dramat...
10 listopada 2013 17:36
omnia, znalezienie dobrego rekreacyjnego konia nie jest łatwe. Konia, który będzie spokojny i przyjazny do jazdy, mający dobry charakter i będący bezpieczny w jeździe i obejściu...
10 listopada 2013 19:06
omnia, znalezienie dobrego rekreacyjnego konia nie jest łatwe. Konia, który będzie spokojny i przyjazny do jazdy, mający dobry charakter i będący bezpieczny w jeździe i obejściu...

no i chyba przez przypadek odkryłaś myśl chodofflaną Sahary: klacz arab + ogier hucuł = arabohucuł czyli właśnie taki idealny konik rekreacyjny 😉
10 listopada 2013 19:22
ElaPe, tylko takiego konia, trzeba najpierw zrobić 😀
trzeba, bo charakter to ma niewyjsciowy😉
10 listopada 2013 19:43
ElaPe, tylko takiego konia, trzeba najpierw zrobić 😀

co ty idealne konie rekreacyjne się na pniu wysprzedają od razu w wieku źrebięcym  👀

trzeba, bo charakter to ma niewyjsciowy😉

jak nie wyjściowy. ideał konia do wszystkiego (wg, arabistów) czyli arab + idealny koń terenowy (hucuł) na bank dadzą idealny materiał rekreacyjny
taaaa...chyba ze wscieklo uparty hucul+elektryczny arab (blizej realiow) 😉 zeby nie bylo, sama jezdze na arabach i uwielbiam, ale takiej mieszanki genow to bym nie chciala😉
10 listopada 2013 19:48
ElaPe, jeszcze w brzuchu 😀
10 listopada 2013 19:56
ElaPe, jeszcze w brzuchu 😀

a co!

mięszanki araba z prymitywami na ogół fajne wychodzą - np. arabokoniki fajne są
[quote author=Behemotowa link=topic=8233.msg1920325#msg1920325 date=1384044086]
Nie znam się za bardzo, ale chciałam się spytać, po co Ci ten ogier?
  glownie do hodowli [/quote]
I będziesz tą hodowlę prowadzić w pensjonacie w Łężycach?  😲 Czy innej stajni pensjonatowej...? Nie pytałaś szukając pensjonatu w trójmieście czy i które mają warunki dla ogierów. Bo niektóre to nawet nie przyjmują.
[quote author=Sahara link=topic=8233.msg1920326#msg1920326 date=1384044277]
[quote author=Behemotowa link=topic=8233.msg1920325#msg1920325 date=1384044086]
Nie znam się za bardzo, ale chciałam się spytać, po co Ci ten ogier?
  glownie do hodowli [/quote]
I będziesz tą hodowlę prowadzić w pensjonacie w Łężycach?  😲 Czy innej stajni pensjonatowej...? Nie pytałaś szukając pensjonatu w trójmieście czy i które mają warunki dla ogierów. Bo niektóre to nawet nie przyjmują.
[/quote]   A czy ja tak napisalam,ze tam?! Moze buduje wlasna stajnie?
wirtualną chyba 😎
Biczowa   tajny agent Bycz, bezczelny Bycz
11 listopada 2013 10:42
Luksusową stajenkę 😀
11 listopada 2013 15:09
arabohucuły sa fajne. Sama takie cudo miałam i ogólnie uważam, że są super, ale... no własnie... zrobic je trzeba. A ja szukam ZROBIONEGO  rekreanta. Nigdy nie myślałam, ze to rara avis taki... Bo chyba wielu "chodofcuff" wizję takowa miało: spokojny konik razy spokojny konik równa sie spokojny konik. problem w tym, że spokojnego konika trzeba przyszykować do tego, żeby był spokojny pod siodłem i w obejściu 😉). Ale nie - ciągle słyszę: no spokojny taki. W zaprzęgu chodzi. Pod siodłem. Po czym słyszę: w zaprzegu go nie widziałem ale ponoc chodzi. A pod siodłem chodzi bo ma licencję. O kurde... Czyli kobyła przeszła licencję x lat temu, teraz lata po łąkach a ja mam ją jako spacerowego konika rodzinie przywieźć 😵
arabohucuły sa fajne. Sama takie cudo miałam i ogólnie uważam, że są super, ale... no własnie... zrobic je trzeba. A ja szukam ZROBIONEGO  rekreanta. Nigdy nie myślałam, ze to rara avis taki... Bo chyba wielu "chodofcuff" wizję takowa miało: spokojny konik razy spokojny konik równa sie spokojny konik. problem w tym, że spokojnego konika trzeba przyszykować do tego, żeby był spokojny pod siodłem i w obejściu 😉). Ale nie - ciągle słyszę: no spokojny taki. W zaprzęgu chodzi. Pod siodłem. Po czym słyszę: w zaprzegu go nie widziałem ale ponoc chodzi. A pod siodłem chodzi bo ma licencję. O kurde... Czyli kobyła przeszła licencję x lat temu, teraz lata po łąkach a ja mam ją jako spacerowego konika rodzinie przywieźć 😵
  To tez zalezy w jakiej cenie chcesz kupic tego ZROBIONEGO rekreanta i jakiej rasy?
Ciężko o zdrowego (psychicznie i fizycznie) rekreanta, bo takie konie na siebie zarabiają. Trzeba albo zapłacić dobre pieniądze, albo czekać na jakąś okazję
11 listopada 2013 16:58
Patrzyłam po róźnych cenach. Na rasie mi nie zależy już. I naprawdę trudno jest. Fajnego konia do małego sportu szybciej można znaleźć.
Patrzyłam po róźnych cenach. Na rasie mi nie zależy już. I naprawdę trudno jest. Fajnego konia do małego sportu szybciej można znaleźć.
   Ja mialabym dla Ciebie takiego konia hucula za 4000 zl...,ale niestety az Olsztynie...:/
omnia, chcesz konia ? moge Ci sprzedac, tylko w bryczce nie chodzi
omnia, a gdzie szukasz, musi koniecznie być z okolic?
To tak w temacie na rozluźnienie atmosfery:
Dobre! 😀

omnia, No właśnie - tylko w okolicy szukasz? Może gdzieś dalej coś będzie? Szukasz tylko w necie?
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się