Sahara- Poczytaj o hodowli koni (szczególnie o rasie huculskiej i/lub dziedziczeniu maści). Czasem koń nie wydaje się srokaty (ma tylko odmianę/y na nogach), a w badaniu genetycznym wychodzi, że jest srokaty. I np. klacz gniada (a genetycznie gniado-srokata) urodzi po gniadym ogierze srokatego kasztanka.
Piękne te wasze srokatości 😜 Sama kiedyś marzyłam o tak umaszczonym koniu.
Figiel nadal na sprzedaż, nowi nie doszli właściciele ze Szczecina po miesiącu stwierdzili że rezygnują (wpłacili zadatek) bo to za daleko i nie mają jak go przywieść...
fajny ten Figielek 🙂. I co zadatek został? bo zadatek bezzwrotny - choć na utrzymanie (lub jego część) w tym czasie co koń był w rezerwacji by było. Ja bedę szukać jakiegos grubasa do spacerków do lasu dla męża, ale to na wiosnę Tak się łudzę, ze znajdę konia zdrowego, spokojnego, zrobionego pod siodłem i do bryczki. Powoli przestaję się łudzić, że przy tym będzie cenowo atrakcyjny 😉
W linku zdjęcia naszego ogiera Leo Rex, rasy tradycyjny koń cygański (Traditional Gypsy Cob), jednego z wielu naszych srokaczy: http://eco-gypsy.com/gypsy-stallion/
Westa startowała w Jaszkowie w HPP dzieci, oba półfinały na czysto i wybierałem się na niedzielę zobaczyć ją w finale, ale okazało się, że ta grupa finały ma dzisiaj i nie dojechałem 🙁 znalazłem za to filmik
Łaciata Ja ogólnie jeżdżę raczej klasycznie :p To bardzo mądry koń (czasem za bardzo). Szybko opanował otwieranie drzwi od stajni, rozwiązywanie się z uwiązu podczas czyszczenia i inne sztuczki.
Bursztynowa - cwaniaczek Ci wyrósł :P moja umie się rozwiązywać, ale jakoś nie robi tego nagminnie. Moja dokładnie nie wiem ile ma :P Ponad rok temu miała 161, a teraz cholerka wie...sama jestem ciekawa, ale miarki nie mam. Ona na żywo to masywny zbity koń :P