stajnia western w Krakowie-gdzie?

Witam serdecznie przekopałam forum i znaleźć nie mogę jeśli było to przepraszam i proszę mi 🤬 .Szukam stajni w Krakowie(najlepiej okolice Prądnika Czerwonego ) gdzie byłaby możliwość pojeżdżenia w stylu western za jakieś ludzkie pieniądze. Radzę sobie sama z koniem(mam doświadczenie,poza tym kurs przodownicki)także nie potrzebuje specjalnie super grzecznego konia z osiodłaniem i nauką od podstaw,za to chętnie bym się doszkoliła w temacie konkurencji szybkościowych,ewentualnie technicznych ale z technicznych interesuje mnie wyłącznie trail. Sprawa jest pilna bo z braku stajni moja przerwa się przeciąga i się obijam.
wątek zamknięty
Kami   kasztan z gwiazdką
03 listopada 2013 22:25
Po pierwsze lepiej takie pytanie zadań w odpowiednim wątku http://re-volta.pl/forum/index.php/topic,196.0.html  😉

Po drugie w krk nie ma stajni westowej z tego co kojarzę. Najbliżej jest jakiś ośrodek koło Słomnik, ale nazwy nie pamiętam.
wątek zamknięty
fakt,zagapiłam się z tym,a niestety nie wiem jak przerzucić/usunąć temat  🤔 dzięki za wskazówkę z tymi Słomnikami,sprawdzę to.
wątek zamknięty
wątek zamknięty
Kami   kasztan z gwiazdką
04 listopada 2013 08:30
O właśnie  😀
wątek zamknięty
Zdecydowanie BB Ranch!  😀 Bardzo polecam z własnego doświadczenia 🙂
wątek zamknięty
ja tez serdecznie polecam BB Ranch w łętkowicach

jezdze tam od czerwca tego roku, swietne konie, sprzet i instruktaz

po 4 latach jazdy amatorskiej w stylu klasyka/nie wiadomo co 🤣 wreszcie ktos mi pokazal jak sie jezdzi. Bez napinania sie, bez sciskania konia kolanami, bez ciaglego  tzw "kontaktu" na wodzach, wyluzowany jezdziec, wyluzowany i chetny kon. Polecam zdecydowanie, powodzenia!
wątek zamknięty
Dziękuje o BB słyszałam podobno świetne,coś bliżej jest szansa czy raczej kiepsko?
wątek zamknięty
Kiepsko. Z trailem to już całkiem. A Ty już masz tak ugruntowane podstawy west, że od razu chcesz jeździć techniczne konkurencje?  👀
I na serio:
O west:
http://re-volta.pl/forum/index.php/topic,27.0.html
O stajniach w Krakowie podlinkowała Ci Kami.
wątek zamknięty
Tak mam ugruntowane podstawy,robiłam kurs przodownika w stylu western,miałam swojego konia którym jeździłam w tym stylu,miałam okazje jeździć pod okiem pana Stefana Kobaka, bardziej moim kierunkiem są szybkościowe konkurencje,ale że o to ciężko to na upartego mogę ruszyć w techniczne z tym, że jedyne co mi spasowało(jak na razie)z technicznych to trail.
wątek zamknięty
Szybkościowe konkurencje to raczej nie BB Ranch. Tam są konie reiningowe, można też potrenować techniczne. Ale raczej na 99% nie szybkościówki...  😉
wątek zamknięty
W RR są drągi do poukładania sobie, ale też konie typowo reiningowe.
Może Furioso? No, tylko to nie Kraków, zatem weekendowo tylko.
wątek zamknięty
Przed założeniem nowego wątku proszę skorzystać z wyszukiwarki.
wątek zamknięty

Ten wątek jest zamknięty Nie można w nim odpowiedzieć.