Konie czystej krwi arabskiej

ja tylko przyjeżdzam popatrzeć i pogrzebać .... 😉
czasami sobie wsiąde

Pogrzebać.  🤣
Nie grzebałabym, jeździłabym.  🤣

orjentica będziesz miała stały kontakt z jej nowym właścicielem? Jeżeli tak to zawsze ta pustka po rozstaniu w jakiś sposób zostanie zasklepiona, a Ty na pewno będziesz spokojniejsza od jej los. Ważne, aby dobrze trafiła.
RaDag przepiękna sesja!

Z grzejącą się Eufoną nie mam problemów, bo ona z tych osobników bardziej tajemniczych. Zawsze jak ma ruję to się z nią skrywa, a trzeba dobrze ją poobserwować, aby rzeczywiście dojrzeć odpowiednie objawy. Jednakże tak się wpasowała do rytmu siwej, że zawsze ma po niej bądź zaczyna już w trakcie.
on ją wziął i poszli do przyczepy 😲 A ona taka co nie lubi obcych i facetów zwłaszcza.A z nim sobie poszła.

Może to jej człowiek, a ona to jego koń. Trzymam za to kciuki  🙂

Być. to masz dobrze w sumie. U Winei nie da się rui przegapić, jak by sobie przyczepiała sztandar na głowie w tym czasie, to nie byłoby bardziej widoczne. W zachowaniu z ziemi na szczęście nie ma różnicy, może tylko bardziej klei się do koni, czego zwykle nie ma w ogóle, natomiast pod siodłem to się robi wtedy przyjemniaczek że ho ho  😉
Cóż, gniada jak jest w etapie wzmożonej czułości to przyjdzie i prosi o głaskania i to by było na tyle. Pod siodłem różnicy nie ma, z ziemi również.
Być,będę miała.Na koniec wycałowałam Go i stwierdziłam,że teraz będziemy jak rodzina.Nie oponował  😀
Nie mogę sobie miejsca znaleźć,mąż zagonił mnie do drzewa ale nie mogę się skupić,krzyż mnie rozbolał-chyba z emocji bo tabletka nie pomogła.Ciężko się odnaleźć w nowej sytuacji.
Jakoś się pozbieram ale musiałam się pożalić  🙁
To nieregulaminowe, ale Orjentica  :przytul:

Edit: A daleko od ciebie pojechała?
Docelowo będzie mieszkała w Niemczech ale narazie w pensjonacie w Zgorzelcu.Ja na wschodzie-lubelszczyzna.
Konie stoją pod brama i rżą-najgorzej matka,zawsze jest cicha a dzisiaj rży żałośnie.Nawet od siana odeszły...
Jednak hodowla była by nie dla mnie,za bardzo przeżywam.
A za przytulańca dzięki :kwiatek: mężowi brakuje empatii i nie rozumie,co przeżywam  🙄
Zawsze mi się wydawało, że mężczyźni inaczej podchodzą do takich spraw, a ich postawa utwierdza w przekonaniu, że trzeba się podnieść i wrócić do normalności. Właściwie ułatwiają nam zadanie, bo jakby i oni rozpaczali to żadna ze stron w końcu by się nie podniosła.
orjentica dla małej wszystkiego dobrego.
iwona9208   Konie to choroba, z której nie da się wyleczyć.
06 listopada 2013 20:24
orjentica Pocieszaj się tym, że trafiła dobrze, do odpowiedniej osoby  🙂
Jeżeli będziesz miała jakieś wieści bądź zdjęcia pokazuj nam tutaj  😉
Być może ten temat już był, ale nie mam kiedy przekopywać się przez cały wątek.
Jest tu ktoś jeżdżący na co dzień w siodle bezterlicowym?
Jak wrażenia i doświadczenia? Zarówno od strony konia, jak i jeźdźca?
W sumie na nasze siodło nie narzekamy, ale coś mi się widzi, że ruda z niego kiedyś wyrośnie wszerz  😉 a bezterlicówki zawsze mnie ciekawiły.
Murat-Gazon, ja i Bader od kilku lat jeździmy w barefootach 🙂 Jesteśmy bardzo zadowolone. Czesiek swojego czasu miał problemy z grzbietem, po wymianie siodła na bezterlicówkę problemy zniknęły. Dodatkowo, widać że koniom jest w nich swobodniej. W razie dalszych pytań zapraszam na priw 🙂
Z pytankiem wskakuję 🙂 ktoś może zna klacze - Eustomę(po Cyprysie) i Arthę (po Furiacie)?
Murat-Gazon jeżeli chodzi o te siodła to u mnie obecnie króluje Freemax i nie zanosi się, abym go zmieniła na inną markę wraz z upływem czasu. Wrażenia są jak najbardziej pozytywne. Po jeździe sprawdzam kręgosłup i ani razu nie wystąpiła jego bolesność.

Dzisiaj byłam na spacerze z gniadą, co by wyjść jakby za dnia, a wrócić już po ciemku. Kobyła dość energiczna w drodze powrotnej, ale nie dziwie się jej. Wiał wiatr, nie było jasno.
Ja też jestem zadowolona z Freemaxa.
#t=72  😲
derby   "Pamiętajcie, tylko spokój Was uratuje."
08 listopada 2013 09:32
ganasz w tej stajni to chyba buty się ściąga lub wkłada folie na buty jak w szpitalu  xxxxx
ale jakie oni oni produkuja...😉
Dokładnie produkują... 🙄, potomstwo naszej Pilar w stadninie Al Shaqab , klaczka po Gazalu  i ogierek po Marwanie z 2012 r, oraz klaczka po Marwanie i ogierek po Farhoud al Shaqab z 2013 roku

i jakie ceny maja...nie dla nas szarakow🙂 🙄
paladynka młodzież się pięknie prezentuje, aż do schrupania.
Miał ktos kiedys problem ze zmiana wlasciciela konia oo w paszporcie?  🤔
Caira a na czym problem polega?
U mnie sytuacja wygląda tak, iż pomimo zidentyfikowania konia oraz sugestii w postaci chęci wykonania badań DNA to i tak uprzejma pani wpisze jej NN. Znajomy mi mówił, że w pewnych przypadkach trzeba udać się do sądu i swoje wyegzekwować, aczkolwiek o koszta nie pytałam.
Jutro Stadnina Koni Janów Podlaski będzie gościła ekipę telewizyjną z programu śniadaniowego stacji TVN. Wejścia ok. 8.30, 9.30 i krótko po 10.00
Bronze   "Born to chase and flee.."
08 listopada 2013 22:59
Michałów - przegląd hodowlany. Wrzucam kilka fotek z rewelacyjnej wycieczki :-)
Ja zawsze bylam i bede zakochana w ARABACH...sa przepiekne 😍 😍 😍 😍
Moja ostatnio no jezdzie puscila grzbiet i ruszyla z lopatki .^^
Tutaj jeden z moich ulubieńców - kary ogier Silvano
Bardzo ładny pan.
ganasz chciałabym kiedyś trafić tam chodzić na dwie godziny, żeby pooglądać... byłabym w siódmym niebie  💘
Kajula chyba by nas nie wpuścili ;-)  ośrodek piękny ale konie o tym nie wiedzą  😉
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się