Konie czystej krwi arabskiej

trochę OT, ale Sahara po co kryć hucułkę arabem? Chcesz zostawiać konia dla siebie czy potem sprzedać?
  Bo tez chcialabym miec potomka po klaczy, nieco bardziej lekkiego niz hucul...
Ktos orientuje sie jak i gdzie mozna kupic nasienie mrozone ogierow arabskich?  Na wiosne chce pokryc swoja klacz...
zduśka   Zbrodnia, kara, grzech. .. litr wina
03 listopada 2013 16:18
Sahara ogierów arabskich masz dość spory wybór  😎

W końcu po kilku dniach dotarłam do stajni  😉 chłopaczka chwilkę poganiałam na sznurku i pojechałam do kuca aby poczłapać do lasu z mężem - wróciliśmy akurat przed deszczem  😉
Callisto pozdrawia kącik !
Zduska tak,ale wiekszosc ogierow kryje tylko w swojej rasie...
Misskiedis   Jeździj nocą, baw się i krzycz na całe gardło!
04 listopada 2013 11:57
A'propos ogierów arabskich, wiesz Zduśka, że na którymś portalu znalazłam ofertę stanówki Callisto z... 2010 roku? 😂
arabiansaneta   Konie mamy zapisane w gwiazdach
04 listopada 2013 12:54
Zduska tak,ale wiekszosc ogierow kryje tylko w swojej rasie...

Co roku PZHK publikuje listę ogierów arabskich, które mają licencje na krycie w nie swoich rasach i tam należy zasięgać informacji.
zduśka   Zbrodnia, kara, grzech. .. litr wina
04 listopada 2013 18:11
Misskiedis dobre  😀 a jaki to portal ? to może jakieś moje stare ogłoszenie ...  😁

wrzucam w takim razie fotkę ogiera  😁 z mężem  😉
Misskiedis   Jeździj nocą, baw się i krzycz na całe gardło!
04 listopada 2013 18:14
Zduśka, nie wiem czy to nie był świat koni ale ręki sobie uciąć nie dam 😁
Ładnie rudzielcowi w tym zielonym halterku 😍
My się ostatnio fociłyśmy, dopóki nas choroba nie dopadła 😤

fot. P. Zawadzki
szamanka   Najwiecej nauczyl mnie moj arab...
05 listopada 2013 07:33
My po odwiedzinach u Extremy  😍

Kobylka mocna, gesta i wspaniale sie rusza. Bardzo przyjacielska i na moje niedoswiadczone oko calkiem w porzadku.
Decyzja podjeta ze ją bierzemy, ale dopiero po zajezdzeniu.
Kobylka niska na razie (ma niecale 3 lata) ale dla mnie idealna 🙂

Nie bede duzo chwalic, wrzuce jedno zdjecie na razie z pierwszego spotkania 🙂  💘

Edit 😲 na prosbe usuwam
pokora93 cudowności 😉
szamanka trzymam kciuki, teraz to już tylko będziesz myślała o tej konince, zdjęcia słabe ale jak to siwulka to już mi się podoba 💘
derby   "Pamiętajcie, tylko spokój Was uratuje."
05 listopada 2013 08:20
szamanka to świetnie! Mam nadzieję, że wszystko się ułoży po Twojej myśli🙂😉)
05 listopada 2013 08:24
Edit : usuwam na prosbe
derby   "Pamiętajcie, tylko spokój Was uratuje."
05 listopada 2013 08:33
słodki z niej dzieciaczek🙂
Szamanka fajna mała  🙂 Niech się wam układa.
szamanka siwe zawsze piękne i warto na nie zwrócić szczególną uwagę zatem powodzenia życzę, oby Wam się dobrze współpracowało razem.
Szamanka - śliczny kucolek ! Też wolałabym, żeby mój był wyższy ale w ostatecznym rozrachunku wygrało kierowanie się sercem a nie rozumem i tak mam kucyczka. Witam wszystkich arabiarzy, jak zaserwuję swojemu koniurowi jakąś ładną sesję to też się pochwalę swoim chłopakiem 🙂 Bo aż wstyd przy Waszych zdjęciach byłoby wstawiać zwykłe pastwiskowe.

Mam do Was pytanie ! Jak wygląda przepisywanie konia na siebie ? W przypadku "normalnych" koni, wypełnia się kartkę w paszporcie i po sprawie a tu muszę chyba uderzyć do Warszawy... Sprawa wygląda tak, że w paszporcie koń ma wpisanego hodowcę i pierwszego właściciela, następnie był jeszcze w dwóch miejscach (ale nikt go na siebie nie przepisał) i jest u mnie. Na wszystko mam papiery, tylko co teraz ? Pisałam meilowo do do PKWK ale nic mi nie odpisują. Proszę o pomoc 🙂
szamanka, fajny misiek
gosiuus, zadzwoń do ksiąg, jeżeli przyznasz, że ktoś był "po drodze" konieczne będą kolejne umowy kupna/sprzedaży. Jeżeli uda się to zaółatwić pocztą, zawsze polecony ze zwrotką 😉

przyjechałem ostatnio na stajnie a tam dwa nowe nabytki
Skąd bierzesz takie cuda?
ja tylko przyjeżdzam popatrzeć i pogrzebać .... 😉
czasami sobie wsiąde
pokora zdjęcie wsród drzew -przepiękne -obraz :kwiatek:
ogurek czary mary i masz , zazdraszczam 😍
szamanka to początek niekończącej się opowieści z koniem arabskim (nie można się nudzić)

szamanka to początek niekończącej się opowieści z koniem arabskim (nie można się nudzić)

Tu sie zgadzam, moja naprzyklad ostatnio odpalila ruch wylacznie w trybie cofanie i baczek (krecenie sie w kolko)  😁
Ptyśka daaawno nie było...
Migawki z wakacji wraz z opiekunką (dzierżawa)

i z sesji indiańskiej 😉

Wszystkie fotki ze zbiorów opiekunki
Wojenka   on the desert you can't remember your name
05 listopada 2013 21:05
ogurek, Ty to byś tylko grzebał :P 😉 A nabytki przyjemne dla oka!

RaDag, wygląda na zadowolonego 🙂

moja naprzyklad ostatnio odpalila ruch wylacznie w trybie cofanie i baczek (krecenie sie w kolko)  😁

Faith czyżby jesień?  😁 Ruda w trybie grzejąco się-jesiennym w niedzielę też odpaliła niestandardową wersję ruchu, w idealnie równym rytmie jeden krok galopu - jeden baranek - jeden krok galopu... i tak całe koło. Wesoło było  🙄
arabiansaneta   Konie mamy zapisane w gwiazdach
06 listopada 2013 07:25
U nas w stajni też  klacze na jesień się grzeją, a Niuniek dostaje kota, bo jemu się ciągle zdaje, że jest ogierem!
06 listopada 2013 07:51
Dziekuje za wszystkie mile slowa 🙂
Konie w tej hodowli sa tak przyjacielskie ze samy przychodza sie przytulac 🙂 co bylo dla mnie zaskoczeniem :EDIT: Na prosbe
Sahiba właśnie odjechała.Smutno mi ale za to nowy właściciel bardzo fajny,naprawę złapali więź,ba,nawet on ją wprowadzał do przyczepy.Taki spokojny,stonowany ale widać,że opiekuńczy.Nie mogła lepiej trafić.
Orjentica współczuję rozstania. Ale skoro piszesz, że dobrze trafiła, to jest ważne. Niech jej się wiedzie.
Murat-Gazon ,dziękuję za wsparcie.
Zanim ja zorganizowałam lonże on ją wziął i poszli do przyczepy 😲 A ona taka co nie lubi obcych i facetów zwłaszcza.A z nim sobie poszła.Troszkę było zabawy przy załadunku ale poszło w miarę szybko  i bezstresowo.
Przykro mi,że odjechała,ale zaczęłam już je emocjonalnie zaniedbywać,nie starcza mi czasu na młodego konia-tam będzie miała należyte zainteresowanie.Wierzę w to.
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się