hm... wcale Ci się nie dziwię... kurczę myślałam że MH to solidna firma.... a te buty do najtańszych nie należą.....
Ja tan zadowolona jestem z poprzedniego modelu dlatego wybralam ten na nastepce🙂 mam ten sam problem z wysokoscia butow... mh jedyne spełniają oczekiwania🙂
xeguus, kupujesz te butki?
ja jeszcze raz podbija, czy ktoś z Was ma takie i jak to się trzyma? :kwiatek:
http://www.gnl.pl/dla-jezdzca/obuwie/termobuty/termobuty-hkm-country-arctic.htmlCzy kupując termobuty kupujecie o rozmiar większe (na grubszą skarpetkę) czy jeśli mają takie futerko w środku to nie trzeba?
Ja nawet jak mają futerko kupuje większe żeby weszła wkładka i gruba skarpetka 😉
Ja nawet jak mają futerko kupuje większe żeby weszła wkładka i gruba skarpetka 😉
Słusznie prawi! 😉
Kiedy jest najlepszy moment żeby wystawić na sprzedaż termobuty?
Dramka, czatuj przy oknie jak pierwsze mrozy nadejdą! Albo jak zauważysz tego gościa:
Ja tylko raz kupilam termobuty o rozmiar większe właśnie ze względu na skarpetę i wkładkę i to był największy błąd. Potem, jak futro sie mocno ubiło to nawet dodatkowa skarpeta nie pomogła. Stopa latała mi po całym bucie.
w moich hkm elegance akurat nie ma futerka 😉 i rozmiar 37 jest na tyle duzy ze wchodzi skarpetka gruba i wkładka
Dramka dziewczyny pisały że masz mountain horsy- jeśli tak to proszę o wrażenia 😉
i który model ?
Mam ale do jazdy na hali wole elegance
ivet, moje mh kupione lata temu byly bardzo slabe. Kosztowaly ponad 500 zl, przemakały i tworzywo pękało..
dla mnie niestety większość termobutów jest za krótka - jedynie MH mają długość cholewki 46cm.......
Moje hv polo mają jakoś 44/45 cm i w łydce nie są jakoś szczególnie szerokie. Zeszłą zimę przeżyły i wyglądają dalej jak nowe 🙂
anai, a mogłabyś dać link do nich? Bo google nic nie wypluwa.
no właśnie..też nic nie znalazłam
klikKupowałam taniej w horse-trade, ale się skończyły (były ze standardów).
dzięki za odpowiedzi. szukam butów do jazdy w terenie 😉
HKM Siberia, mamy je na stanie stacjonarnym, "macałam" i przymierzałam: myślę, że jeśli chodzi o ciepłość są jak tradycyjne HKM kodiaki czy FP husky (ale nie mają wyjmowanej wkładki), różnią się tylko zewnętrznym "imagem" , który jest zdecydowanie na plus w porównaniu z wcześniej wspomnianymi, zakres regulacji sznurówką jest moim zdaniem większy niż tych z rzepami (mam wąską łydkę i przy rozmiarze 40 dało się je ładnie dopasować). Brązowe mi się podobają i sama się do nich przymierzam 🙂
klik
Kupowałam taniej w horse-trade, ale się skończyły (były ze standardów).
wyglądają jak Euro Stary 😲
EuroStarHappy Valley
żużka, Moja siostra ma takie. Bardzo ciepłe i wygodne. Tylko jak ktoś ma wąską stopę to lepiej kupić rozmiar mniejszy, bo są dość duże.
A ja zastanawiam się nad hkm elegance, poprzeglądałam wątek ale nie znalazłam potrzebnych info.
Jak z rozmiarówką? Bo nie wiem czy nosząc normalnie rozm. 41 brać je 41 czy 42?
Ja tylko raz kupilam termobuty o rozmiar większe właśnie ze względu na skarpetę i wkładkę i to był największy błąd. Potem, jak futro sie mocno ubiło to nawet dodatkowa skarpeta nie pomogła. Stopa latała mi po całym bucie.
Nooo ja też tak mam, jeszcze jak jeżdżę to powoduje to podnoszenie pięty - samej pięty, but leży normalnie, bo jak nie mam oparcia na podeszwie która opada to szukam oparcia na "suficie" czuję się jakbym jeździła na boso ;o
Ponieważ nie znalazłam ani odpowiadających mi termooficerek ani zgrabnych termobutów to pomyślałam, że może na zimę takie cuś.
Myślicie, że się nadadzą? Cena "powalająca", całe 35 zł 🤣
przy jeździe problemem może być zamek od wew. strony... no i raczej szybciutko się przetrą bo materiał wygląda delikatnie..... ale to łażenia po stajni kto wie- za tą cenę można zaryzykować 😉
przy jeździe problemem może być zamek od wew. strony... no i raczej szybciutko się przetrą bo materiał wygląda delikatnie..... ale to łażenia po stajni kto wie- za tą cenę można zaryzykować 😉
Właśnie, ten zamek teraz zauważyłam 🙁