Dzieci, ciąże & pogaduchy o wszystkim i o niczym

Ja zakładam Juniorowi rajstopy, bo on szybko marznie, a ja na wsi, często jesteśmy w stajni itd. Ja również w rajstopach w zimę chodzę (pod bryczesy) oraz czasem do spódnicy (od czasu do czasu). Tyle że nie latamy w samych rajstopy bez spodni  😁
Moje dziecko miało wczoraj paskudną wysypkę na szyi i plecach. Troszkę mnie to zmartwiło, myślałam, że to trzydniówka. Zawsze jest tak, że najpierw gorączka, później wysypka? Jak do dwóch lat nie będzie miał to już później nie zachoruje?
Dziś wysypka bladziutka, ledwo widoczna. Najprawdopodobniej reakcja alergiczna. Doszliśmy do tego, że babcia dała mu suszoną żurawinę, która może silnie uczulać podobno. Idę i tak jutro do lekarza, obejrzy przynajmniej.
dziewczyny
super tania reima mi wpadła w oko!
http://allegro.pl/kombinezon-reima-rozm-80cm-i3675408138.html
ich 80 to bardziej 86, szkoda że dziewczyńska bo bym wzięła🙁 moze ktoś się skusi, polecam, miałam zeszłej zimy i na ten rok też mam Reimę
sakura- Nie wiem sama. Już nie obstawiam, bo jednego dnia mam przeczucie że na dniach a innego, że to potrwa 😉
O, to na dniach macie usg, fajnie, ja zawsze nie mogłam się doczekać badania 🙂 Już się pewnie ustawił główką. Daj znać jak po wizycie.
opolanka   psychologiem przez przeszkody
02 listopada 2013 16:08
Tristia, u mnie to było bez żadnych dodatkowych symptomów, poszłam spać jak zwykle, a tu pyk - 5:30 odeszły mi wody 😉
U nas ciężka faza pt. "Mamo, kup mi kucyka" 🤣 "Dlaczego kucyki są takie drogie?" "Synku, to utrzymanie kucyka jest drogie". "Oj, mamy jakieś słupki, albo Tata załatwi - wygrodzimy padok, siano będziemy wozić ze stajni, nocować będzie w przyczepce..." "A nawóz?" "Hmm... za siatkę?" (tam gminny nieużytek :lol🙂 "Albo zrobimy boksy w komórkach, swojego weźmiesz ze stajni - i taniej będzie" 🤣 "Chcę kucyka, żebym mógł wszystko przy nim robić". Załamka.
Trzeba będzie solidnie na lonży pościgać, to może mu przejdzie 🤔 Taa - już jest: "kiedy będę sam jeździł kłusem, kiedy galopował, kiedy skakał?" Albo... jednak trzeba będzie się zmobilizować i "podrzucić" go na woltyżerkę, o!
Dzięki Cierpik. fajne te koniki.
dziś powiedziała, że chce niespodziankę.
może lego friend. ostatnio super się legiem bawiły.

halo to masz ciekawie :-)
opolanka- Czyli nie znamy dnia ani godziny 😉 Wiem, wiem, ale mimo wszystko wsłuchuję się intensywnie w swój organizm i wyczekuję najmniejszych symptomów 😉
halo- Coś czuje, że będzie u Was ten kucyk 😉
Jamaika- Jak Basia?
02 listopada 2013 17:27
Tristia, ja tam symptomów nie mialam żadnych 🙂 Ale będzie dobrze, jak się zacznie, nie przeoczysz.

No własnie Jamaika co u Was??
slojma   I was born with a silver spoon!
02 listopada 2013 17:28
Może kogoś zainteresuje ten artykuł moja znajoma właśnie taki przypadek ma ze swoim synem
http://faktydlazdrowia.pl/szczepionka-mmr-wywolala-autyzm-udowodniono-w-sprawie-sadowej/
02 listopada 2013 17:36
slojma, ale w artykule jest mowa o tym, że te szczepionki MMR sa we Włoszech, USA i Anglii.
slojma   I was born with a silver spoon!
02 listopada 2013 18:03
opolanka- nie wiem jak jest teraz wiem na 100%, że jej synek chyba teraz 5 lat był szczepiony tą właśnie szczepionką tu w Polsce. Urodził się zdrowy, a po szczepieniu niestety...
sakura   Najważniejsze to nie przyzwyczajać się....
02 listopada 2013 18:05
Ja sie ciesze ze my mamy kucyka troche spory haflinger ale kuc!
No ja ciekawa jestem ustawienia ale glowa w dol to watpie zeby byl
Dziewczyny gdzie znajdę piosenkę co leciała mniej więcej tak:miki maus,miki maus dysneyowska myszka,miki maus,miki maus w białych rękawiczkach"czy cos w ten deseń.Niestety na yt nie mogę poszukać 👀
Iga, to chyba śpiewał zespół "Tęcza", może tak poszukaj.

Edit- jednak nie "Tęcza" a SYLABA z Wyszkowa, szukaj na ich stronie. Jak wejdziesz w zakładkę "Dyskografia" potem kasety i na drugiej od góry, takiej czerwonej jest ta piosenka. Niestety, nie wiem, czy gdzieś ją w sieci znajdziesz, to stara piosenka... Ale może robili jakieś wznowienie na płytach? Ewentualnie napisz do nich, moze jakoś udostępniają?
mac BARDZO DZIĘKUJĘ :kwiatek:
W zakładce gadżety są płyty CD, na tej "Złote Przeboje" jest Myszka.
Podziękowania przekażę siostrze- przez wiele, wiele lat tańczyła w zespole dzięcięcym, jeździła po festiwalach, a ja zapamiętałam, że Myszkę tańczył jakiś zespół w Koninie. Na szczęście siorka pamiętała co to za zespół 🙂.
O to podziękowania dla siostry :kwiatek:,szkoda że chyba na ich stronie nie można odsłuchać tych piosenek 🤔
Chyba nie... Można tylko kupić płytę... Może gdzieś na serwisach muzycznych będzie?
halo kucyki są bardzo fajne 😉 /to z dzisiejszego spacerku/

U nas dobrze, i mam nadzieje że nic się już nie przyplącze bo za tydzień mamy wyjść do domu. Od poniedziałku zaczynamy badania kontrolne i szczepienia.
Basia waży 2560 i jest już takim fajnym bobasem z podwójnym podbródkiem i fałdkami na nogach  🙂 Mamy tylko problem z jedzeniem 🙁 Basia jest leniuszkiem. Pociągnie z butli 20-30 ml a kolejne 30 trzeba jej podawać sondą bo za nic nie chce więcej i to jak na razie może być zagrożeniem dla naszego wyjścia. W domu zamierzam karmić ją na żądanie, a nie jak w szpitalu na godziny więc może będzie to wyglądało zupełnie inaczej, ale w szpitalu ciężko takie karmienie przewalczyć.
Staram się spędzać u niej większość dnia, mamy taką fajną małą salkę tylko dla siebie. Mam tam wygodny fotel i ( pewnie robię duży błąd) siedzę sobie w nim cały czas mając Basię na rękach. Wieczorem się ważymy, kąpiemy, karmimy i Basia sobie spokojnie zasypia. W ciągu dnia jest już coraz bardziej aktywna, pacza sobie, zaczyna cośtam gugać, wyciąga rączki do zabawek. Jest pogodnym dzieckiem, w zasadzie nie płacze, no chyba, że się ją ruszy wtedy kiedy ona sobie tego nie życzy 😉
02 listopada 2013 19:51
Jamaika, no to super, życzę wszystkego dobrego 🙂
Jamaika świetne wieści! 😅 😅 😅
A mi Pan doktor kazał przeprgramować poród o jeszcze kilka dni. Bo w zasadzie już bym mogła i przedwczoraj na wizycie już bym mogła ale powiedział, że mam sobie poczekać najlepiej jeszcze te kilka dni, podsumowując, że to wszystko jest w głowie...
Więc sobie dyskutuję z tą moją głową ... ciekawe czy moje dyskusje będą skuteczne 😂
szafirowa   inaczej- może być równie dobrze
02 listopada 2013 21:16
Jamaika, trzymam kciuki, zeby z jedzeniem malej sie ladnie i szybko unormowalo i zeby puscili ja do domku jako okaz zdrowia z wilczym apetytem 😉
sakura   Najważniejsze to nie przyzwyczajać się....
02 listopada 2013 22:30
Jamajka bedzie dobrze!
Bobek o nie, takie zdjecia wstawiac :/ Jeju ja tam chce (gdzie to?). A Jagoda jak jakas gwiazdka filmowa, super 🙂

To Seszele. Wahalam sie czy sie nie wstrzymac z publikacja do pierwszych sniegow ale, nie, to by bylo zbyt okrutne 😉
Z drugiej strony, mam ich miliony... 😁

dzieki wszystkim za mile slowa na temat zdjec i modelki zwlaszcza 🙂

kotbury, dzieki za info o herbacie. Trzymam kciuki, zeby wszystko poszlo zgodnie z zyczeniami twoimi i doktora 😉

Mam tam wygodny fotel i ( pewnie robię duży błąd) siedzę sobie w nim cały czas mając Basię na rękach.

Moim zdaniem nie robisz zadnego bledu.
Zuza - fajny kucyk 🙂😉

Jamaika - kciuki byście wyszli do domku

galop - lego zawsze będzie z tych zabawek, które się sprawdzają 🙂
u nas Jula z klocków i kredek buduje parkury dla swoich koni  😁

halo - ojjjjj coś czuję, że u nas też będzie kiedyś taki "problem"  😉
Jamaika super że dużo lepiej, obyście szybko wróciły razem do domku.

Wstawiłam parę rzeczy na bazarek.
Jamaika- Super czytać, że u Was dobrze 🙂
kotbury- A Ty kiedy termin miałaś? Wczoraj chyba?
Czemu "macie poczekać"?
Ja w dwupaku nadal.
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się