koń na raty???

z 5 czego equa?
wątek zamknięty
z tych 5 wybieramy Ci jeden z najlepszymi warunkami. Czy dany bank "x" poprosi Cię o wykupienie np Ubezp na konia za 300 zł rocznie nie wiem, bo jeden chce, drugi nie. To jest po twojej weryfikacji dopiero wiadome. Dlaczego? Bo nie wiem teraz który bank zechce Ci udzielić kredytu i na jakich zasadach.

nic z tego nie zrozumiałam. nawet nie wiem, na czyjego posta to jest odpowiedź...
mała rada: jak chcesz czymś handlować (w tym wypadku usługą), a zwłaszcza tłumaczyć komukolwiek mechanizm działania czegoś tam - błagam, naucz się wypowiadać. na razie czuję się, jakbym czytała wypowiedzi 15-latka. ok, pośmialiśmy się, ale teraz to już się robi naprawdę żałosne...
wątek zamknięty
Strzyga   Życzliwościowy Przodownik Pracy
31 października 2013 23:20
pff
wątek zamknięty
żałosne?  może tak, ale skuteczne. Ktoś coś mówił o sprzedaży bespośredniej czy coś?. Hmm. Ja cel osiągnąłem. Szum mnie przerasta, bo pomimo póznej godz mam masę telefonów.
wątek zamknięty
Kurczak   Huculskie (nie)szczęście
31 października 2013 23:24
equa, skuteczne? Naprawdę chodziło Ci o to, żeby ludzie uważali Cię za idiotę? No, cóż każdy ma inne cele w życiu.
wątek zamknięty
Ja cel osiągnąłem. Szum mnie przerasta, bo pomimo póznej godz mam masę telefonów.

No i wydało się, jednak założeniem tego wątku od początku BYŁA reklama (mimo udawania, że wcale nie). 😎
Quanta, miej litość, co? 😉
wątek zamknięty
zanim usunę wątek....... Czemu ludzie są tacy jak wy dziś? (nie wszyscy). Trzeba zgnoić, nie? Bo reklama na forum i regulamin i etc.............ha ha ale mi fajnie rozdmuchaliście to wszystko. żałosne. Może trochę życzliwości dla człowieka obok? polecam, bo daje dużo satysfakcji
wątek zamknięty
equa, chyba nie od klientów  🤣

Nie zdziwiłabym się gdyby jakiś 14-latek sobie z nas jaja właśnie robił pod przykrywką biznesmana

Edit:, na życzliwość trzeba zasłużyć
wątek zamknięty
Strzyga   Życzliwościowy Przodownik Pracy
31 października 2013 23:28
equa, rozdmuchany biznes, żebyś się nie zdziwił 😀
wątek zamknięty
Jeśli wymagasz życzliwości to sam bądź życzliwy dla osób, które to forum nadzorują i nie rób tu większego bur*elu.
wątek zamknięty
bo pomimo póznej godz mam masę telefonów.

Jestę biznesmenę 😁
wątek zamknięty
Kurczak   Huculskie (nie)szczęście
31 października 2013 23:30
equa, wiesz dlaczego? Dlatego, że gdy przychodzisz do kogoś, to należy szanować zasady jakie u tej osoby panują, a nie pchać się z buciorami na stół. Ty właśnie wepchnąłeś się. Nie udzieliłeś ŻADNEJ konkretnej odpowiedzi na zadane Ci pytania, nie szanujesz zasad jakimi my się tu kierujemy na co dzień, a na koniec robisz z siebie pajaca.
wątek zamknięty
[quote author=zoriczkowa link=topic=92783.msg1912756#msg1912756 date=1383262064]
equa, chyba nie od klientów  🤣

Nie zdziwiłabym się gdyby jakiś 14-latek sobie z nas jaja właśnie robił pod przykrywką biznesmana

14?
Wybieram się w twoje strony (na sopot) Zapraszam na kawę. I drogie dzieci nie uczcie mnie biznesu a już co jak co nie mówcie mi co i jak w świecie koni, bo trochę za młodzi jesteście i za mało na konskim grzbiecie przeżyliście. Wszystkiego dobrego. Stajnia Equa
wątek zamknięty
I drogie dzieci nie uczcie mnie biznesu a już co jak co nie mówcie mi co i jak w świecie koni, bo trochę za młodzi jesteście i za mało na konskim grzbiecie przeżyliście. Wszystkiego dobrego. Stajnia Equa

Taaak, z całą pewnością niektórzy tu obecni nie mają kompletnie doświadczenia jeździeckiego, jak mogliby się równać z takim autorytetem jak Ty. 😎 Coraz bardziej się pogrążasz, wiesz o tym? 😉
wątek zamknięty
Haha equa dobrze wiem, że moje doświadczenie jest niewielkie i że jestem małolatą, dlatego też nie mam w zwyczaju spierania się z mądrzejszymi. Ale błagam - przeczytaj sam swoje wypowiedzi i powiedz czy naprawdę brzmisz na wiek który podajesz?

I dokładnie tak jak mówi sumire, to że ja akurat mam lat 18 nic nie zmienia, większość tu piszących to starzy wyjadacze (starzy w przenośni! wszyscy jesteśmy piękni i młodzi😀) i ich wypowiedzi są daleko na wyższym poziomie niż Twoje.
wątek zamknięty
I drogie dzieci nie uczcie mnie biznesu a już co jak co nie mówcie mi co i jak w świecie koni, bo trochę za młodzi jesteście i za mało na konskim grzbiecie przeżyliście. Wszystkiego dobrego. Stajnia Equa

W profilu equa ma podany wiek 35 lat więc może mi zacząć mówić per pani  😂
Albo ,,drogie dziecko'' czy jak tam woli.Rola guru od kredytów mu nie wyszła.Błazenada i tyle.

Edit:zasmucę Cię,nie usuniesz wątku,zostanie na pamiątkę i Twoje wypowiedzi zacytowane przez innych również  😉

kilka cytatów dla przypomnienia
Prowadzę swoją stajnię, ale prócz tego jestem też jedynym w Polsce przedstawicielem Platformy banków d/s ratalnej sprzedaży żywych zwierząt. Ale to chyba nic złego? Dzięki temu więcej ludzi ma możliwość posiadania własnego konia
Kredytujemy zakup koni w każdym kraju UE

Ale ja nie mam szefa widzisz i nikt mnie za to nie wyleje, bo ja nie biorę za to pieniedzy. Przykro mi, że Cię zawiodłem
co do zabezpieczeń................

aha, czyli grzecznośc nie wskazana. Powinienem był was olać. Ok, więc przepraszam za dobre maniery. Nie mam zamiaru ratować wątku, bo wywołałem dyskusje i szum. O to chodziło.

żałosne?  może tak, ale skuteczne. Ktoś coś mówił o sprzedaży bespośredniej czy coś?. Hmm. Ja cel osiągnąłem. Szum mnie przerasta, bo pomimo póznej godz mam masę telefonów.

zanim usunę wątek....... Czemu ludzie są tacy jak wy dziś? (nie wszyscy). Trzeba zgnoić, nie? Bo reklama na forum i regulamin i etc.............ha ha ale mi fajnie rozdmuchaliście to wszystko. żałosne. Może trochę życzliwości dla człowieka obok? polecam, bo daje dużo satysfakcji
wątek zamknięty
To ja zadam kilka pytań póki wątek nie zamknięty
1. Czy opisywany kredyt dotyczy każdego, czy też jest to typowy kredyt rolny na zakup żywego inwentarza?
2. Co stanowi zabezpieczenie kredytu?
3. Jaki rodzaj ewentualnego ubezpieczenia kupowanego zwierzęcia wchodzi w grę?
4. Jak wygląda postępowanie w przypadku padnięcia konia?
5. Czym różni się od kredytu konsumenckiego?
6. Czy są ograniczenia w użytkowaniu zwierzęcia w okresie trwania umowy kredytowej (np. chcę startować w WKKW *** - mogę?)
7. Czy są wymogi dotyczące warunków utrzymania zwierzęcia? Zarówno chowu, jak i hodowli, oraz wszelkich spraw weterynaryjnych?
wątek zamknięty
I po części tak jest. Prowadzę swoją stajnię, ale prócz tego jestem też jedynym w Polsce przedstawicielem Platformy banków d/s ratalnej sprzedaży żywych zwierząt. Ale to chyba nic złego? Dzięki temu więcej ludzi ma możliwość posiadania własnego konia

Jakie banki wchodzą w skład owej platformy??
Konkretnie nazwy proszę.

Jakie są zabezpieczenia kredytu? Jaki wkład własny?
Na ile lat można zaciągnąć kredyt?
wątek zamknięty
ale po co nadal pytacie?
przecież już o to były pytania... i brak odp.
czekacie aż sprawdzi jak to banki robią?
wątek zamknięty
ja pytam, ponieważ jestem ciekawa
Może uda się uzyskać jakąś konkretną odpowiedź - poczekamy zobaczymy
wątek zamknięty
[quote author=horse_art link=topic=92783.msg1912805#msg1912805 date=1383292483]
ale po co nadal pytacie?
przecież już o to były pytania... i brak odp.
czekacie aż sprawdzi jak to banki robią?
[/quote]

To ze banki udzielają rat na zakup zwierząt - nie jest żadnym novum. Każdy nawet mini spółdzielczy bank udzieli kredytu na żywiznę.
Mi chodzi o tą platformę - bo nic nigdzie nie ma- a pomysł zacny - np na jednej stronie www oferty banków w w/w sprawie
A sama uważam wątek za ciekawy - jako możliwość zakupu konia na raty.
I raczej nie chodzi o osoby, które nie stać w ogóle na konia i nie powinny go mieć - ale np. o bardzo drogie konie do sportu.
wątek zamknięty
[quote author=equa link=topic=92783.msg1912594#msg1912594 date=1383253455]
I po części tak jest. Prowadzę swoją stajnię, ale prócz tego jestem też jedynym w Polsce przedstawicielem Platformy banków d/s ratalnej sprzedaży żywych zwierząt. Ale to chyba nic złego? Dzięki temu więcej ludzi ma możliwość posiadania własnego konia

Jakie banki wchodzą w skład owej platformy??
Konkretnie nazwy proszę.

Jakie są zabezpieczenia kredytu? Jaki wkład własny?
Na ile lat można zaciągnąć kredyt?
[/quote]

Raiffeisen Bank.  Bank Bph, Meritum, getin alior i inne. Tu je znajdziesz https://www.platformaratalna.pl/
Jeśli masz wkład własny to super, ale nie każdy bank go wymaga. Podejdzie indywidualnie do tematu i w zależności od Twojej zdolności kredytowej przedstawi ofertę. W kredycie na oświadczenie najprawdopodobniej  poproszona zostaniesz o taki wkład własny. Zabezpieczeńia czasem są , czasem nie, to też jest indywidualnie rozpatrywane. długość kredytu do 10 lat
wątek zamknięty
ale np. o bardzo drogie konie do sportu.

Jeżeli ktoś potrzebuje kredytu na drogiego konia - a jego bank mu nie chce dać, to powinien zmienić bank.
W kredycie liczy się tylko jego cena - reszta to nawijanie makaronu na uszy.
wątek zamknięty
[quote author=_Gaga link=topic=92783.msg1912800#msg1912800 date=1383291371]
1. Czy opisywany kredyt dotyczy każdego, czy też jest to typowy kredyt rolny na zakup żywego inwentarza?
6. Czy są ograniczenia w użytkowaniu zwierzęcia w okresie trwania umowy kredytowej (np. chcę startować w WKKW *** - mogę?)
7. Czy są wymogi dotyczące warunków utrzymania zwierzęcia? Zarówno chowu, jak i hodowli, oraz wszelkich spraw weterynaryjnych?

[/quote]

1. Nie jest to typowy kredyt rolny, choć taki tez jest w ofercie
2. Bank rozpatruje to indywidualnie
3 Na tym etapie nie ma co mówić o zabezpieczeniach, bo nie wiadomo który bank w Twoim przypadku wchodzi w grę więc nie wiesz czy takie bd wymagane
4W przypadku padnięcia jest dokładnie jak z wszystkim innym co kupujesz na raty.  kredyt trzeba spłacić. Jesli rozbijesz auto które masz na raty to też nikt  Cię nie zwolni z kredytu.
5 Część z tych kredytów to są równiez konsumenckie z tym, że moze sie róznić oprocentowaniem i kosztami, bo każda platforma ratala ma przecież wynegocjowane inne, lepsze warunki, wiec moze byc po prostu tanszy i łatwiej dostępny
6,7 Tu również indywidualnie. Należy zrozumieć, że na tym etapie nikt nie obieca Ci nic, bo nie wiadomo który bank zostanie Ci dobrany, a każdy ma swoje procedury i zasady. Dostajesz umowę do domu pocztą i czytasz. Masz pytania to dzwonisz na infolinie i konsultant wyjaśnia. (Rozmowy są nagrywane)Nie pasują Ci warunki to nie podpisujesz i tyle.

[quote author=_Gaga link=topic=92783.msg1912800#msg1912800 date=1383291371]

[/quote]

Co wazne wszystko robisz bez wychodzenia z domu i nic to nie kosztuje. Nie tułasz się od banku do banku z papierami i nie donosisz co chwilę. Tu wysyłasz skany dokumentów zeby przyśpieszyć procedurę.  Dostajesz umowę na maila a papierowa jest Ci wysyłana do domu. Możesz jej nie podpisać i to Cię nic nie kosztuje. Oczywiście po podpisaniu i tak masz prawo do odstąpienia od umowy.

[quote author=Dodofon link=topic=92783.msg1912809#msg1912809 date=1383292901]
ale np. o bardzo drogie konie do sportu.

Jeżeli ktoś potrzebuje kredytu na drogiego konia - a jego bank mu nie chce dać, to powinien zmienić bank.
W kredycie liczy się tylko jego cena - reszta to nawijanie makaronu na uszy.
[/quote]

Tak, masz rację. W kredycie najważniejszy dla kupującego jest koszt jaki musi w związku z nim ponieść, czyli ile dołoży do tego kredytu.
Nie ma możliwości by  uogólnić takie koszty tutaj, bo to bez sensu, dlatego najlepiej jest wejśc na kalkulator  (Poniżej link )przeliczyć wstepną ratę i złożyć wniosek. To 3min i do niczego nie zobowiązuje.  Czekasz na tel od konsultanta, który dobiera Ci najkorzystnieszy kredyt, mówi co i jak.

https://www.platformaratalna.pl/kalkulator,1758

Tu jest strona głowna i infolina    https://www.platformaratalna.pl

Jak wspomniane zostało przez Ciebie jak nie dostajesz kredytu w jednym banku to idziesz do drugiego. Tu nie latasz i nie biegasz. Masz większość z nich bez ruszania się z domu.

[center][img]/forum/Themes/multi_theme/images/warnwarn.gif[/img] Brak edycji - post pod postem
[/center]
wątek zamknięty
W bezpośrednim kontakcie też nie można się zbyt wiele dowiedzieć na temat. Pytania odnośnie sprzedaży konia na raty pozostają bez odpowiedzi. Podobnie jak inne zapytania.
wątek zamknięty
Wracając do pytania odnośnie koni do sportu, bo chce doprecyzować. Spotkałem się z sytuacją , gdy bank zażądał dodatkowego ubezpieczenia dla konia startującego w bodaj WKKW i kosztowało to jakoś ok 400zł na rok. Proszę jednak nie przyjmować, że tak będzie w każdej sytuacji bo jak wspomniałem każda sytuacja jest indywidualnie rozpatrywana. Podstawą jest zdolność kredytowa, bo im większe ryzyko dla banku tym więcej będzie stawiał warunków

W bezpośrednim kontakcie też nie można się zbyt wiele dowiedzieć na temat. Pytania odnośnie sprzedaży konia na raty pozostają bez odpowiedzi. Podobnie jak inne zapytania.

Proszę pytaj. Lub jeśli nie tu to skorzystaj z infolinii.
wątek zamknięty
Podobnie jak inne zapytania.

Pomyliłaś role - to Ty masz być przesłuchana, a nie przesłuchiwać 🙂
Konia jest dosyć trudno sprzedać - więc można, jak się ma zdolność honorową (nie kredytową) dostać raty od kupującego i to nieoprocentowane.

wątek zamknięty
[quote author=repka link=topic=92783.msg1912847#msg1912847 date=1383296393]
Podobnie jak inne zapytania.

Pomyliłaś role - to Ty masz być przesłuchana, a nie przesłuchiwać 🙂
Konia jest dosyć trudno sprzedać - więc można, jak się ma zdolność honorową (nie kredytową) dostać raty od kupującego i to nieoprocentowane.

[/quote]

Tak, to super układ, ale nie każdy ma taką honorową zdolność przyznasz, a i sprzedający się boją i nie dziwne. A tak sprzedający ma gotówkę a jezdziec konia na zawody

ok
wątek zamknięty
equa,powtórzę za poprzedniczkami-tutaj nie WOLNO pisać posta pod postem-NALEŻY EDYTOWAĆ,JEŻELI CHCE SIĘ COŚ DOPISAĆ.