szkółki jeździeckie, rekreacja w okolicach Warszawy, Warszawa
ja jako ja nic o szarży powiedzieć nie mogę, bo nigdy tam nie byłam, ale moja bliska koleżanka zaczęła niedawno przygodę z końmi (od zera) i jest bardzo zadowolona 🙂
W Hubercie byłam kilka razy, myślę, że możesz wziąć tę stajnię pod uwagę 🙂
A w Wierzbowym byłam raz, podoba mi się podejście i konie, atmosfera też bardzo fajna.
Myślę, że powinienieś wybrać te, które Ci się najbardziej podobają i po prostu pojechać i zobaczyć, bo każdemu coś innego się podoba 🙂
Imo w Hubercie można się naprawdę dużo nauczyć, konie też są całkiem sensowne, infrastruktura w porządku. Fakt, instruktorzy są mniej lub bardziej godni polecenie ale według mnie każdy jest w stanie znaleźć jakiegoś dla siebie. W tej stajni spędziłam parę lat dyżurując, jeżdżąc i z tego co wiem to niewiele się zmieniła od kiedy nie bywam tam regularnie.
Hmm... Myślę że do Huberta wpadnę skoro tyle osób poleca i miało styczność z tą stajnią. Co polecacie wybrać na treningi ? Jeździcie w grupie czy indywidualnie? jest dużo różnica efektach ? Czy nie warto?
alient, na początku najlepiej indywidualne, zresztą nie wiem czy ktoś prowadzi lonże grupowe 🙂 Oczywiście zawsze najlepiej jeździć indywidualnie, jeżeli finanse na to pozwalają 🙂
Szarża- studencka stajnia z bardzo fajnym klimatem, mozna jeździć za pracę. Duzo koni- do wyboru do koloru, dobrze wyszkolone (wiekszosc chodzi srebne odznaki) a instruktorzy to ludzie z pasją🙂 wiekszosc bardzo fajna, mozna sobie tez powybierac 😉
ceny bardzo konkurencyjne.
Ja przez swoje lata bytności w Hubercie jeździłam bardzo różnie. Indywidualnie, grupowo i na zmianę (raz w tygodniu w grupie i raz indywidualnie). Jeśli finanse pozwalają to jazda indywidualna jest najlepsza. Oczywiście jeśli ktoś dopiero zaczyna to po prostu nie ma innej opcji 🙂, potem można zdecydować co dalej.
Ja przez swoje lata bytności w Hubercie jeździłam bardzo różnie. Indywidualnie, grupowo i na zmianę (raz w tygodniu w grupie i raz indywidualnie). Jeśli finanse pozwalają to jazda indywidualna jest najlepsza. Oczywiście jeśli ktoś dopiero zaczyna to po prostu nie ma innej opcji 🙂, potem można zdecydować co dalej.
Hmm , a czemu nie jeździsz już?
Ze mną było tak dziwnie, że z różnych powodów miałam kilka bardzo długich przerw w jeździe ale zawsze prędzej czy później znów zaczynałam. Ostatnio wróciłam do tego i nie jeżdżę w Hubercie tylko dlatego, że trafiła mi się możliwość współdzierżawy konia 🙂 Mam jeszcze sporo biletów na jazdy za pracę i na pewno kiedyś je wykorzystam.
Ktoś się orientuje ile km od Wierzbowego Gaju jest pętla 738? 🙂
Tylko te bilety jak ich nie odebrałas to przepadają po jakimś czasie. Roku chyba chociaż nie jestem pewna.
No to w takim razie mi przepadły bo minęły już co najmniej 2 lata, chyba nawet więcej. W domu mam jeszcze kilka.
Gdyby ktoś z Was był tak genialny jak ja i wpadł na pomysł, żeby spróbować swoich sił w Stajni u Wasyla, to zapraszam na priv. Nauczona doświadczeniem nie wierzyłam w opinie innych, więc postanowiłam sprawdzić wszystko na własnej skórze. Potwierdziła się reguła, że człowiek uczy się na błędach, szkoda tylko, że wciąż jest za głupi na to, żeby czerpać z doświadczeń innych.
Czy aktualna stajnia Wilanów to ta sama stajnia Wilanów, która działała jakieś +- 10 lat temu?
Gdyby ktoś z Was był tak genialny jak ja i wpadł na pomysł, żeby spróbować swoich sił w Stajni u Wasyla, to zapraszam na priv. Nauczona doświadczeniem nie wierzyłam w opinie innych, więc postanowiłam sprawdzić wszystko na własnej skórze. Potwierdziła się reguła, że człowiek uczy się na błędach, szkoda tylko, że wciąż jest za głupi na to, żeby czerpać z doświadczeń innych.
victoria18 ja kiedyś, wiele lat temu RAZ jedyny spróbowałam tam jeździć. Dostałam jakiego wariata niewybieganego, zlatywałam regularnie co 10 min, a instruktorka gdzieś sobie w międzyczasie poszła. Ubaw po pachy 🙂 A i utkwił mi w pamięci jakiś biedny koń który był tak ciasno i wysoko wypięty na lonży że wyglądał jakby zaraz miał się udusić, ale nie wnikam o co tam chodziło bo to dobre 13 lat temu było.
Szaga, ja i moja siostra trafiłyśmy na całkiem przyjemne, grzeczne konie i to był jedyny plus tego miejsca 🙂
Cześć 🙂 mam do was ogromną prośbę, znajomy się do mnie odezwał, że chciał ze swoją dziewczyną pojeździć konno obiecałam, że się popytam. On jeździ słabo a ona w ogóle, więc interesowała by ich taka rekreacja od podstaw z nastawieniem na miłe spędzenie czasu, nauka czyszczenia i siodłania konia, raczej fajne tereny niż hala,może jakaś kameralna stajnia. Jazdy prowadzone przez instruktora w normalnej cenie, na spokojnych i dobrze ułożonych koniach 🙂 Znajomy mieszka na prawym brzegu na Gocławku. Jakie stajnie możecie mi polecić 🙂 może być na pw. Z góry dziękuję 🙂
Polecam stajnie Wierzbowy Gaj pod radzyminem 😉 łatwy dojazd ztm z warszawy lub pks , bardzo dobre treningi skokowe , świetne konie sportowe i rekreacyjne ! polecam 😀
szukam dla znajomych szkółki w południowej części Warszawy. Piaseczno, Ursynów i okolice.
Dla chłopca, ok 11 lat o ile dobrze pamiętam 🙂 Wydaje mi się że zupełne początki początków.
Polecicie coś? Ja się kompletnie nie orientuję...
Pani.ronko wierzbowy to raczej nie są okolice ursynowa
Archeo, zdaje się, że pati.ronko będzie robić reklamę Wierzbowemu nawet jak zapytasz o okolice Góry Kalwarii, chyba tylko po to się zarejestrowała 🙄
Osobiście po raz kolejny mogę polecić Huberta 😉 Z Ursynowa dojazd dość dobry, samochodem to już w ogóle, konie na poziomie bardzo różnym, masa instruktorów do wyboru, ceny nie odbiegające od normy (niestety dość wysokiej) 🙂
kjplejada, w aldragho jest rekreacja? W sumie może to by nie był głupi pomysł... Huberta mam już zanotowanego 🙂 Coś jeszcze?
Dla dzieciaków szkółka jest na pewno i jest prowadzona przez fajnych instruktorów. Z czystym sumieniem mogę polecić 🙂
Zawsze jest jeszcze Poland Park, tylko cena trochę boli. Ale blisko bardzo.
Tylko PP chyba nie ma jeszcze hali a Hubert ma 👀
Fakt, ale [ponoć] prężnie działają w tym kierunku i jeszcze w tym sezonie powinna być.
kjplejada, dzięki 🙂
a to PP nie na Legii??... tak mi się obiło o uszy w międzyczasie...
PP przeniosło się na wyścigi 😉