Konie czystej krwi arabskiej

szamanka   Najwiecej nauczyl mnie moj arab...
24 października 2013 07:00
Kajula tez owa kasztanke mam na oku - ale to dla mnie drugi koniec swiata 😵 😁 😁
Witam kochani, czy ktoś może ma info o jakiejś przydomowej zaufanej stajni lub osobie prywatnej z podlasia...muszę przenieść klacz bo tam gdzie obecnie stoi płacę i wożę swoje siano, słomę i owies+ wit i paszę,a koń jest delikatnie mówiąc zaniedbany i już mi ręce opadają🙁
Do moderacji- to nie jest ogłoszenie...

masz stajnię u forumowej sznurki- namiary widziałam w ogłoszeniach
na pewno klacz będzie zadbana

Do moderacji- to nie jest reklama, tylko dobra rada 😉
Kajula tez owa kasztanke mam na oku - ale to dla mnie drugi koniec swiata 😵 😁 😁

Jade ją w weekend zobaczyc, ale ciekawi mnie papier - ani ojciec, ani matka nie są mi znane... Stad moje pytanie o Eliminacje i Piorunka. Niestety konie w tej stajni to pelna dzikosc, wiec zobaczymy. Cena zachecajaca. Co prawda, nie tego zupelnie szukam, ale moze zaczna od towarzyszki dla wymarzonej klaczki 🙂
po raz kolejny
nie da się wkleić linku do rodowodu w janowskiej bazie
ogurek dziekuje, nie zauwazylam  :kwiatek: :kwiatek:

Eliminacja - http://www.allbreedpedigree.com/eliminacja2
Piorunek - http://www.allbreedpedigree.com/piorunek
Kjaula - jakby co to pisz i wpadaj w odwiedziny🙂
jest jeszcze jedna fotka z tych odwiedzin Karoliny Wengerek
Już dostałam info na pw🙂 dziękuję wszystkim za pomoc i gdyby były jeszcze jakieś pomysły to proszę dawać znać :*
arabiansaneta   Konie mamy zapisane w gwiazdach
25 października 2013 18:14
Rozprężamy się przed Jesiennym Pokazem w Janowie
zduśka   Zbrodnia, kara, grzech. .. litr wina
26 października 2013 23:05
ogurek wow !! fajna fota !!
arabiansaneta co tak skromnie tylko jedno zdjęcie ??  🙂

a ja dzisiaj zaliczyłam całodzienny pobyt w stajni  😉 był Hubertus  😁 pogoń za lisem ( a raczej w Naszym przypadku ucieczka  😁 zaliczona , musiałam zwolnić i dać się złapać .. bo takie galopowanie w końcu nam się znudziło  😁 )

mam tylko 1 zdjęcie - bo później sama fotki robiłam, więc na pozostałych Nas nie będzie  😉
Wojenka   on the desert you can't remember your name
26 października 2013 23:13
angeldust, dawaj więcej zdjęć Minorki  💘 i Malika!
Niestety niezbyt ostre
Wojenka   on the desert you can't remember your name
26 października 2013 23:48
Sucha jak pieprz  😍
Źrebaka ma na zdjęciach od 1,5 mięsiąca. Teraz jeszcze bardziej sucha mimo, że dostaje ilości na "pograniczu ochwatu" oraz ma robione specjalne mieszanki z owsa, jęczmienia, odtrąb, lucerny, sieczki siano-słoma owsiana, wyslodków. Ale poza tym to ona sucha jak pieprz 😍
Za to młody wygląda  🏇
angeldust kobyłka cudo a młodego im więcej oglądam tym bardziej chciałabym go mieć 😜
.
arabiansaneta   Konie mamy zapisane w gwiazdach
27 października 2013 07:32
Miałam zaszczyt odbierać Pordusia jako takiego słodkiego małego źrebaczka i pilnować, żeby go wredna mamusia chciała karmić. Na sztywność mój wet zaleca msm - ma zjeść całe opakowanie, potem 1-2 mies. przerwy i od nowa. Ale to dlatego, że Niuniek ma zdeformowaną trzeszczkę. Komu mało zdjęć - prosze bardzo jeszcze jedno. Może pojawia się jakieś robione w hali, ale tam jest kiepskie światło.
zduśka bardzo fajnie się prezentowaliście. Jak się rudy spisał?
falletta parę fajnych ćwiczeń? O jakich piszesz?
angeldust obie sztuki są zachwycające.

My też mieliśmy wczoraj Hubertusa przebieranego 😉

pokora93 piękny jest Twój siweczek 🙂

zduśka ale fajnie wyglądaliście!
.
larabarson  to jest młody z tego roku  😀 Malik teraz jest dużo większy i wciąż nie mam jego aktualnych zdjęć
larabarson  to jest młody z tego roku  😀 Malik teraz jest dużo większy i wciąż nie mam jego aktualnych zdjęć

Aha 😁 Namawiam na Malika właścicielkę stajni, w której stoimy, zwolni się niedługo boks więc nie ma argumentu, że nie ma miejsca 🤣
arabiansaneta nawet nie wiesz, jak Ci zazdroszczę takich przeżyć  😍
Być. nie wiem czy się dobrze wyraziłam nazywając to 'ćwiczeniami', pan koń musi chodzić na wypięciu na lonży i w siodle, mamy w ogóle nie kłusować, jedynie stęp i galop (do momentu zadowalającego efektu), kłus jedynie na lonży przez cavaletti i drągi, w miarę możliwości jeździć dużo pod górkę, niestety u nas w terenie żadnych górek nie zauważyłam więc nie mamy jak. Przed pracą wcierać wcierkę rozgrzewającą w grzbiet (30 min przed) i dużo dużo dużo stępa, żeby się rozchodził porządnie, karuzela nam w tym bardzo pomaga. Niby żadna filozofia i żadne czary mary ale widocznie działa, skoro jest zdecydowanie lepiej i znów robimy kroki na przód 🙂

Ach!
Myślałam, że dostaliście ćwiczenia innego typu, bo chętnie bym się z nimi zapoznała.
Hubertus 2013 za nami
Drugie zdjęcie.  😍
pokora93, zduśka, ganasz, piękne zdjęcia 🙂
My już po wszystkich hubertusach w tym roku, ale za to mamy kilka zdjęć z sobotniego terenu 🙂
Cudne te Wasze konia i zdjęcia w strojach z hubertusów 😍 arabiansaneta - chyba nie jednego źrebaczka odebrałaś i wszystkie były najwyższej jakości 🙂
Minorka chyba była na sprzedaż, tak jakoś kojarzę, fajna baba🙂 ona prawie tak sucha jak Widia 🙂😉
Ale macie piekne stroje dziewczyny!
wszystkie jak malowane, a konie jak paczki w masle, az milo popatrzec!🙂
Ja czekam na nachrapnik dla malej, pogoda dzis nie rozpieszczala, ale mam kilka fotek z jej focha na lonze😉
Eminora pierwsze kroki w kierunku ujeżdżenia 🙂

Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się