Młode Konie

Louisa, monia dzięki za miłe słowa 🙂
margaritka   Cantair HBC, a Nerwina na emeryturze;)
23 października 2013 20:31
margaritka To tylko pogratulować , widzę ogromne postępy w skoku i nawet wędzidło inne  😉  To teraz proszę o zdjęcie na płaskim  :kwiatek: 

z wedzidlami na skoki eksperymentujemy ale chyba najlepsza opcja jest wielokrazek na dwoch wodzach z hanowerskich nachrapnikiem tak jak na zdjeciu 🙂

jak cos z plaskiego bede miala to wstawie🙂
monia, Dzięki 🙂 a ile lat ma rudy? 3 już będzie?
Być., W ręce, w ręce, za młoda na siodłanie. Ale wlezie wszędzie. 😀
Louisa, Wow, ładna ta kasztanka!
xxmalinaxx, Fajna 😀 ile ona ma wzrostu? od Muskata chyba mniejsza, co?
Sankaritarina dopiero w marcu będzie miał 3 lata  😉 
Post pod postem ale nikt nic nie pisał , dodaje moje dzieciaki  😀

Być., W ręce, w ręce, za młoda na siodłanie. Ale wlezie wszędzie. 😀

Może też wlazłaby wszędzie, po prostu taki typ.
monia piękne młodziaki!
Jakieś plany związane właśnie z nimi?
Biczowa   tajny agent Bycz, bezczelny Bycz
25 października 2013 20:41
Przypominamy się z Playboyem 😀 odwiedziła nas ciocia horsiaa i pomęczyła młodego 🏇 na lonży  😉

monia bardzo mi się Twój rudzisz podoba, wygląda na poczciwego zwierza 🙂
Być Rudy chyba pójdzie na ZT  , biała dupa będzie kastrowany , młoda jest jeszcze za młoda (na wiosnę 2 lata ) a jest już większa od chłopów  😉

fruity_jelly jestem ciekawa co z niego wyrośnie , jeszcze sama nie wiem co robić , życie pokaże  😁 

Biczowa fajny , ile ma lat ?

edit . dodaje zdjęcie młodej (fota 3 ), pierwsza po lewej nasz prawie 2 latka .
25 października 2013 23:26
Dokładnie ma 3 lata, 8 miesięcy i 5dni 🙂

monia dorodna ta 2 latka 😀 i tarancik śliczny.
Tarant śliczny, zjadłoby się go na śniadanie.  😉
Mój mały andaluz skończył rok 🙂 Abandonado PRE

27 października 2013 00:28
Sto lat w zdrowiu dla solenizanta 🙂
monia nie zostawie! 🙂
carmina najlepszego! gdzie trzymasz młodego? 🙂

ja wróciłąm z odwiedzin u Dzieciaka, które do końca listopada będą częste i regularne, bo... 22-24 debiutujemy na zawodach  😅
dwa (już nie)młodziaki 🙂

pozdrawiamy!
Biczowa, ententa - dziękujemy  :kwiatek: młody jest na odchowie w Kowarach, u p.Parkitnych
carmina,  fajny maluch 😀
ententa, Rudy super wygląda! Czyżby do Zbrosławic się wybieracie? 😉
Ruda dziękujemy!  :kwiatek: tak, zbrosy, spotkamy się ? 👀  😀
ententa, spotkamy się 🙂 A co jedziesz?
super!  😅 my skromnie zaczynamy Lką, bo w końcu nasz pierwszy start i te sprawy  😁
Hm.... no to na przyszły rok została nam tylko Julka, bo Drift został sprzedany ,,spod lady"  😁
galopada, gratulacje! Jetta u Was zostaje na matkę? 👀
carmina, to już minęło tyle? Pamiętam, jak chwaliłaś się przyjazdem młodego!
Anka, gratulacje!
Louisa, gratuluję nabytku!
xxmalina, fajnie się rozwinęła 🙂

btw. amnestria, co z Duszkiem? Widziałam ogłoszenie. Nie wiem, czy już pisałaś o sytuacji? 🙁 Przyjemnie się na was patrzyło!

A moja 3,5-latka zaczyna intensywną pracę na drągach i ostatnio nawet kicnęłyśmy przez mini-przeszkodę na szaloną wysokość 2 oponek 😉 I kolejna pozytywna wiadomość to taka, że zaczęła się trochę rozrastać, bo w końcu byłam zmuszona wyciągnąć miśka spod siodła 😅
Maea na szczescie tak! Była wystawiona na sprzedaż, jak był zastój i nic sie nie sprzedawało. Bardzo by było szkoda ją sprzedać. A kto nie kupił, ten niech żałuje. Nie dość, że będzie bardzo duża, to jest przepiękna i bardzo dobrze się rusza. No lalka, ale będzie fajna użytkowo  😜 😜 😜 😜

edit. i jeszcze hubertusowy, waleczny Jaśko  😍 (już na pewno nie na sprzedaż, z czego też ogromnie się cieszę!  :hurra🙂 Najbardziej szczery, uroczy, piękny i w każdym elemencie idealny . Nadal mam nadzieję, że za parę lat urodzi się taki drugi i wtedy od razu go zaklepię dla siebie  😍

Sankaritarina mniejsza od Muskata o 3 cm. 161-162 będzie miała 😉
Maea dzięki  :kwiatek:
margaritka   Cantair HBC, a Nerwina na emeryturze;)
27 października 2013 15:18
dzisiejsze🙂

Anderia   Całe życie gniade
27 października 2013 19:13
ententa ale Rudy się zmienił! Super! Życzę powodzenia na zawodach i dalszych powodów do radości ze zwierzaka 🙂

_galopada siła ludzkiego oka! 😉

Moje ludzkie oko po tym jak do mnie przyjechało pod koniec sierpnia działało na zasadzie "ciągle coś".  🙄 Teraz po mału wraca do zdrowia po ostatniej rzeczy, którą wymyśliło (zapalenie kości kopytowej...) i miejmy nadzieję, że na dobre. Od 2 tygodni dzielnie odbywamy okropnie intensywne (:lol🙂 lonże stępo-kłusowe, na początku tego kłusa była śladowa ilość, teraz mamy już w sumie 20 minut. We Wszystkich Świętych planuję z nim zagalopować. A na plecki zapakuję się pewnie w granicach miesiąca.

To, że nie chodzi pełnoprawnie i jeszcze nie puszczam go do stada nie zmienia faktu, że nastąpiła ogólna ogłada z zachowaniem. Bardzo się stara i jest przemiły. 🙂 Czasami miewa zaćmienia, ale jest super karny, wszystko analizuje i zazwyczaj drugi raz nie mam z nim tego samego problemu. W dodatku zaczyna mi tyć, z czym u niego był i jest ogromny problem. 🙂 Nie mogę się doczekać, aż w końcu będziemy jeździć  😍
Katharina   "Be patient and trust in the process"
27 października 2013 19:53
galopada_   ale Wam się młode rozeszły ! Super ! Gdzie Drift poszedł ?  🙂

No i foty oczywiście szał, a jeszcze tyle takich małopolaków wkoło  😜 Jesteś w raju jak dla mnie  😜
Katharina Drift zostanie u nas w pensjonacie, kupiony przez osobę jeżdżącą w Żabnie 🙂

Hubertus na 21 koni, wszystkie małopolskie  😜  😜

edit. sorry, jeden nie młp 😉
Chciałabym zacząć coś robić 1,5 roczną klaczką. Znam ją od niedawna, ale wiem jedno - mała na razie nie jest niczego nauczona, ani podawania kopytek, ani grzecznego chodzenia na uwiązie, w sumie od urodzenia tylko szaleje z innymi końmi na pastwisku. Ogólnie jednak jest przyjaźnie nastawiona do człowieka.
Mogę prosić o jakieś porady, od czego zacząć, jak, itp?
O ludzie  🙄 . Biorąc pod uwage (patrz. wątek o skokach) ze chcesz oprócz podawania kopytek 1,5 r konia uczyc skakac, to ja na twoim miejscu zostawilabym ją w świętym spokoju, to bedzie najlepsze dla jej dalszej edukacji.
No przecież nie chciałam uczyć ją tego jednocześnie :facepalm:
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się