Zadziwiające, nietypowe ogłoszenia

[quote author=horse_art link=topic=190.msg1904436#msg1904436 date=1382374677]
hahaha😀

(Jak coś to ja to tylko udostępniam i chcę pomóc jej i kucowi ;D)
Kochani uwaga uwaga!!!!
Bardzo
Proszę o udostępnianie tego posta i o pomoc bardzo ale, to bardzo proszę stronki ...
Nazywam się Oliwia i mam 13 lat bardzo ale, to bardzo chciałabym mieć konia a więc zauważyłam w adopcji konia a dokładnie kuca który był bity wykorzystywany itd a więc chciałabym mu pomóc i go adoptować zmienić jego życie! mam warunki dla konia ale, rodzice dali mi warunek : ,,Jeśli chcesz mieć kuca musisz sobie zebrać dla niego przynajmniej kantar,czaprak,uwiąz, jakieś owijki (no te szmatki na nogi dla konia) i jakieś siodło lub ogłowie" taki warunek postawiła mi tata mama tylko dopowiedziała że, siodło i ogłowie nie koniecznie.Więc bardzo proszę was o pomoc mi w konkursach jak ktoś znalazł jakiś konkurs o coś dla konia proszę mnie poinformować i pomóc bardzo ale, to bardzo proszę o pomoc jeśli macie jakieś rzeczy zbędne np, zamałe na twojego konia brzydkie stare to proszę nie wyrzucać tylko podarować mi albo odkupię bo mam kieszonkowego 20 zł ;( Baardzo wasz proszę o pomoc w szczególności proszę Gapcia,Pampera,Rokiego,Lalke,Owacje i Dyzia bo mają najwięcej ,,like" więc mogli by mi może pomóc Proszę udostępniajcie to , oznaczajcie co się da Proszę o pomoc .Do : Liwka Barczak (ona mi pomaga w tych sprawach ;( ja mam zabronione na komputer)
[/quote]
I to jest własnie idealny przypadek, przed którym należałoby ratować konia mimo, że jeszcze go nie posiada  😂
desire   Druhu nieoceniony...
21 października 2013 23:00
Ja jestem przewrażliwiona bo zbyt wiele zła już widziałam, i tego jak ludzie na polskiej wsi traktują konie i inne zwierzęta. A koń w większości tego typu pseudo hodowli tylko i wyłącznie po to jest aby go jak najszybciej sprzedać i zarobić...

byś sie zdziwiła jakbyś zobaczyła, jak na wsi dba się o konie - nawet te które chodzą pole orać wyglądają dobrze, tak dobrze że sie naprawdę przyczepić nie można.  ciekawi mnie, jak konie traktuje się w 'polskim mieście'... 🤔wirek:  😵
Co ten pan robi klaczy?
http://www.gielda-koni.com.pl/Konie/3152

Masuje jej cycki , co w tym złego , widać że klacz ufna do ludzi  😉 
Na filmach pokazana jako tzw. "naturals" - może to forma zawiązania więzi rodzinnych z koniem 😉
w sumie to ja tez czyszcze moim kobylkom wymie, co prawda nie tak czesto jak sciersc, ale czyszcze
korysindex4 i dajesz zdjecia z czyszczenia do ogłoszenia sprzedaży konia?  🤔
haha - bo to ten WYKORZYSTYWANY kucyk którego dziewcze z FB chce odkupić 🙂😉)
Dobrze, że żadne dzieciaki nie widziały jak czyszcze swojemu wałkowi przyrodzenie...dopiero by było , nie dość że zamęczony na śmierć prawie (bo spi przy czyszczeniu i snuuuje się na plac) to jeszcze molestowany!

lavenda - każdy koń w każdej hodowli jest tylko po to żeby go sprzedać - i to jak najszybciej. taki cel ma właśnie hodowla jako biznes.
Bardzo sprecyzowane ogłoszenie... no i pilne  🙂

http://www.stadniny.pl/ogloszenia/1380204214
Bardzo sprecyzowane ogłoszenie... no i pilne  🙂

http://www.stadniny.pl/ogloszenia/1380204214

Nie prościej zwrócić się z tym do właściciela konia? 😂 Choć domyślam się, że miało być "sprzedam"...
siodło prestige  😂

Na siodle jak byk jest napisane Kingston przecież.
http://ogloszenia.re-volta.pl/inne/szczegoly/13165

Ogłoszenie jak ogłoszenie, ale jak popatrzy się na "czystość" wanny , to się zdecydowanie odechciewa w takie miejsce konia stawiać
U nas w pensjonacie, w którym wanny są "niczyje" i dbamy o nie sami - wygląda to o niebo lepiej...
[quote author=_Gaga link=topic=190.msg1905704#msg1905704 date=1382508171]

Ogłoszenie jak ogłoszenie, ale jak popatrzy się na "czystość" wanny , to się zdecydowanie odechciewa w takie miejsce konia stawiać
U nas w pensjonacie, w którym wanny są "niczyje" i dbamy o nie sami - wygląda to o niebo lepiej...
[/quote]

No wanna nie jest za czysta, ale cena za pensjonat jest niska i są wliczone w nią jabłka, marchew, witaminy i wysłodki...szkoda, że w moich okolicach nie ma takiej stajni  😕
http://ogloszenia.re-volta.pl/inne/szczegoly/20692?q=&kategoria=&lokalizacja=&widok=0&strona=2

ogłoszenie imponuje. osoba z 19 letnim doświadczeniem! robi wrażenie. do momentu, aż nie klikniemy "pokaż profil" i nie przeczytamy "wiek: 21 lat"...
Oddalibyście konia w trening ujeżdżeniowo- skokowy?
A może młodziaka do zajeżdżenia?

http://ogloszenia.re-volta.pl/inne/szczegoly/17878?q=&kategoria=&lokalizacja=7&widok=0&strona=3

Nie wiem, może to ze mną jest coś nie tak, ale o ile jeszcze opis jest w miarę zachęcający, to obrazek na zdjęciach...
http://ogloszenia.re-volta.pl/inne/szczegoly/20692?q=&kategoria=&lokalizacja=&widok=0&strona=2

ogłoszenie imponuje. osoba z 19 letnim doświadczeniem! robi wrażenie. do momentu, aż nie klikniemy "pokaż profil" i nie przeczytamy "wiek: 21 lat"...

Dziewczyna napisała że od 19lat ma "styczność" z końmi a nie że je trenuje od tego czasu.

"Styczność " w tym przypadku może oznaczać np. " 19 lat temu pierwszy raz zobaczyłam konie i od tej pory widywałam ( lub przebywałam ) z nimi codziennie, aż kupiłam sobie własnego"  😉
strzemionko   w poszukiwaniu szczęścia przemierzamy cały LAS ;)
23 października 2013 10:51

dlaczego takich pensjonatów nie ma więcej? w cenie za miesiąc zbliżonej do miesiącznego utrzymania konia?  🙁

i wydaje mi się, że woda w wannie "trochę" brudna bo jabłka były myte  😀
pal licho wannę, szkoda, że ten pensjonat nie w moich okolicach 😉
safie   Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym.Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym termin
23 października 2013 11:03
anil22, kit z kapciami, ale ona jest ładna  😍

Ogłowie i wedzidło też wyglądają na bardzo profesjonalne
CzarownicaSa   Prosiak statysta, który właściwie nie jest ważny.
23 października 2013 11:05
Takiego konia mogłabym mieć 😍
Bardziej niż ta brudna wanna odpychają mnie ustrojstwa stojące obok niej.
kadyksowa,
Mam sporą praktykę, gdyż od 19 lat mam styczność z końmi, natomiast od 9 lat posiadam własne konie.

praktyka to chyba nie praktykowanie patrzenia 😉
[quote author=horse_art link=topic=190.msg1905250#msg1905250 date=1382448709]
haha - bo to ten WYKORZYSTYWANY kucyk którego dziewcze z FB chce odkupić 🙂😉)
Dobrze, że żadne dzieciaki nie widziały jak czyszcze swojemu wałkowi przyrodzenie...dopiero by było , nie dość że zamęczony na śmierć prawie (bo spi przy czyszczeniu i snuuuje się na plac) to jeszcze molestowany!

lavenda - każdy koń w każdej hodowli jest tylko po to żeby go sprzedać - i to jak najszybciej. taki cel ma właśnie hodowla jako biznes.
[/quote]

co nie znaczy, że ja muszę to lubić 😉 tak jak i trzymanie konia na sznurku w stajni i zajeżdżanie w wieku 1,5 roku lub mniej 🙂 takie berbecie to sobie (w większości na szczęście) hodowli brykają beztrosko i nikt od nich za wiele nie wymaga...

[quote author=lavenda link=topic=190.msg1904158#msg1904158 date=1382357167]
Ja jestem przewrażliwiona bo zbyt wiele zła już widziałam, i tego jak ludzie na polskiej wsi traktują konie i inne zwierzęta. A koń w większości tego typu pseudo hodowli tylko i wyłącznie po to jest aby go jak najszybciej sprzedać i zarobić...

byś sie zdziwiła jakbyś zobaczyła, jak na wsi dba się o konie - nawet te które chodzą pole orać wyglądają dobrze, tak dobrze że sie naprawdę przyczepić nie można.  ciekawi mnie, jak konie traktuje się w 'polskim mieście'... 🤔wirek:   😵
[/quote]
się bym nie zdziwiła bo i te dobre przypadki znam🙂 przede wszystkim na swojej wsi u mojego prywatnego dziadka śp, który konia trzymał do śmierci (konia oczywiście) i szanował mimo, że koń już psu na budę był potrzebny bo dawno był ciągnik 🙂
a a jak się "w mieście" "dba" o konie i koty, i psy, i inne stworzenia też niestety widuję, więc nie łapmy się za słówka
a że ze wsi jestem i na wieś wróciłam to raczej mnie o stronniczość i miejski snobizm oskarżyć ciężko 🙂

[quote author=Isabelle link=topic=190.msg1905818#msg1905818 date=1382516796]

Dziewczyna napisała że od 19lat ma "styczność" z końmi a nie że je trenuje od tego czasu.

"Styczność " w tym przypadku może oznaczać np. " 19 lat temu pierwszy raz zobaczyłam konie i od tej pory widywałam ( lub przebywałam ) z nimi codziennie, aż kupiłam sobie własnego"  😉
[/quote]

🙂 He, he! Mój syn będzie sobie mógł w wieku 21 lat napisać, że od 21 lat i 9 miesięcy ma styczność z  końmi 🙂
[img]/forum/Themes/multi_theme/images/warnwarn.gif[/img] Brak edycji postów
lavenda edytuj posy  😵
lavenda, pofatygowałam się zadzwonic do Pana i podpytać o kilka rzeczy. Na pytanie czy ta klaczka chodzi pod siodłem usłyszałam, że "przecież to półtoraroczny koń, kto by wsiadał na takiego?". Póki co to ona sobie chodzi na wybiegu, od czasu do czasu zakładają jej szorek, żeby się z matką przeleciała przy dyszlu, trzy razy zaprzęgali ją samą, żeby zobaczyć jak się zachowuje + żeby się przyzwyczajała. No i czasem, od wielkiego dzwonu zakładają jej siodło i przeprowadzą po podwórku, "żeby później było łatwiej ją ujeździć". A teraz napisz szybciutko ten donosik, niech zafundują chłopu kontrolę bo jak mógł cham jeden koniowi siodło na plecy załozyć 😉

dopisuję: swoją drogą chciałabym taką ładną klatkę piersiową widzieć u wszystkich "miastowych" półtoraroczniaków
bo styczność a doświadczenie pracy z końmi to co innego. może wlasnie od tego 2 rz ma z nimi styczność. co w tym dziwnego?
a i ciezko okreslic od kiedy zaczyna sie doświadczneie które juz mozna opisac, kiedy praca itp - gdy ma się te "styczność" od dziecka...
bardziej to moze przerazac wybieg tych koni ( 1 i 4 zdjecie)

odrrobina porzadku oraz zamina naglowka ogloszenia i calkiem przyjemnie by sie patrzylo 🙂
Mazia   wolność przede wszystkim
24 października 2013 08:13
a według mnie kontrowersyjność budzi fakt sprzedaży 3 koni w cenie 1 (chociaż to za dużo powiedziane, 1000 zł!) Po co rozmnażać te szetlandy na potęgę jeśli dorosłe zwierzę kosztuje 500-700 zł..... a często oddają za darmo... bez sensu
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się