[quote author=horse_art link=topic=190.msg1905250#msg1905250 date=1382448709]
haha - bo to ten WYKORZYSTYWANY kucyk którego dziewcze z FB chce odkupić 🙂😉)
Dobrze, że żadne dzieciaki nie widziały jak czyszcze swojemu wałkowi przyrodzenie...dopiero by było , nie dość że zamęczony na śmierć prawie (bo spi przy czyszczeniu i snuuuje się na plac) to jeszcze molestowany!
lavenda - każdy koń w każdej hodowli jest tylko po to żeby go sprzedać - i to jak najszybciej. taki cel ma właśnie hodowla jako biznes.
[/quote]
co nie znaczy, że ja muszę to lubić 😉 tak jak i trzymanie konia na sznurku w stajni i zajeżdżanie w wieku 1,5 roku lub mniej 🙂 takie berbecie to sobie (w większości na szczęście) hodowli brykają beztrosko i nikt od nich za wiele nie wymaga...
[quote author=lavenda link=topic=190.msg1904158#msg1904158 date=1382357167]
Ja jestem przewrażliwiona bo zbyt wiele zła już widziałam, i tego jak ludzie na polskiej wsi traktują konie i inne zwierzęta. A koń w większości tego typu pseudo hodowli tylko i wyłącznie po to jest aby go jak najszybciej sprzedać i zarobić...
byś sie zdziwiła jakbyś zobaczyła, jak na wsi dba się o konie - nawet te które chodzą pole orać wyglądają dobrze, tak dobrze że sie naprawdę przyczepić nie można. ciekawi mnie, jak konie traktuje się w 'polskim mieście'... 🤔wirek: 😵
[/quote]
się bym nie zdziwiła bo i te dobre przypadki znam🙂 przede wszystkim na swojej wsi u mojego prywatnego dziadka śp, który konia trzymał do śmierci (konia oczywiście) i szanował mimo, że koń już psu na budę był potrzebny bo dawno był ciągnik 🙂
a a jak się "w mieście" "dba" o konie i koty, i psy, i inne stworzenia też niestety widuję, więc nie łapmy się za słówka
a że ze wsi jestem i na wieś wróciłam to raczej mnie o stronniczość i miejski snobizm oskarżyć ciężko 🙂
[quote author=Isabelle link=topic=190.msg1905818#msg1905818 date=1382516796]
http://ogloszenia.re-volta.pl/inne/szczegoly/20692?q=&kategoria=&lokalizacja=&widok=0&strona=2
ogłoszenie imponuje. osoba z 19 letnim doświadczeniem! robi wrażenie. do momentu, aż nie klikniemy "pokaż profil" i nie przeczytamy "wiek: 21 lat"...
Dziewczyna napisała że od 19lat ma "styczność" z końmi a nie że je trenuje od tego czasu.
"Styczność " w tym przypadku może oznaczać np. " 19 lat temu pierwszy raz zobaczyłam konie i od tej pory widywałam ( lub przebywałam ) z nimi codziennie, aż kupiłam sobie własnego" 😉
[/quote]
🙂 He, he! Mój syn będzie sobie mógł w wieku 21 lat napisać, że od 21 lat i 9 miesięcy ma styczność z końmi 🙂
[img]/forum/Themes/multi_theme/images/warnwarn.gif[/img] Brak edycji postów