Dziewczyny (i faceci, o ile w tym wątku są), wszystko fajnie, cieszę się, że macie śmieszne zdjęcia koni, ale ten wątek ma być raczej o nieudanych skokach etc, a nie koń leżący na łące, koń bez ucha. 😉
Szczerze ? Te kryteria są w taki sposób zapisane, że jednocześnie wszystko i nic tu nie pasuje. Zmieńcie nazwę tematu na coś bardziej związanego z tematem i więcej mówiącego... 🤬
Przeczytaj jeszcze raz, tym razem ze zrozumieniem, pierwszy post w tym wątku. Co tam jest niejasnego? Ogromnymi literami masz napisane, co jest, a co nie jest uchwyconą chwilą 🙄
Nie, koniec tej dyskusji! Ile razy można sie kłócić! Raz było powiedziane co jest uchwyconą chwilę, a co nie i to jest w pierwszym poście i koniec tematu! Każde zdjęcie jest jakąś uchwyconą chwilą skoro myślimy takimi kategoriami! Zdjęcie jest zatrzymaniem w obrazie jakiejś chwili. Koniokrytyka jest koniokrytyką, minami, dziwnymi pozami. Żadnego łączenia wątków.
Uchwycona chwila to między innymi : - wszelkie bryki , czy to na padoku , czy na lonży , czy pod siodłem - walki pozorowane , kopaniny między końmi uchwycone w momencie latających nóg , a nie gdy stoją tyłem do siebie - może i kopanina była , ale my widzimy tylko efekt końcowy albo początkowy - nie ma w tym nic nadzwyczajnego . - upadki jeźdźców - ewentualnie efektowne rozbudowanie przeszkody na zawodach , upadki ( oby jak najmniej ) koni z jeźdźcami - wszelakie efektowne dęby - a nie moment gdy koń się szykuje , albo opada po świecy i jest już prawie na ziemi - może być zaliczone coś w rodzaju kury siedzącej na grzbiecie konia , bo to rzadkość Co nie jest "uchwyconą chwilą" ? - tarzanie - ziewanie - pozowanie do zdjęć ( świece "na życzenie" , do zdjęcia , wszelakie ukłony , kładzenie konia ) - miny ( mamy już taki wątek ) - galopy zwykłe , zwykłe momenty skoków i inne tego typu rzeczy
I cicho być. To chyba trzeba na początku każdej nowej strony cytować 🙄
Moim zdaniem delikwent odleciał gdzieś po drodze. Za luźny popręg i koń ma siodło na zadzie, a popręg zaraz przed zadnimi nogami. Swoją drogą jak je zobaczyłam po raz pierwszy, to patrzę że sobie koniki galopują "co w tym niezwykłego?", dopiero po chwili zerknęłam na prawą stronę zdjęcia 😁
safiePowyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym.Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym termin 01 listopada 2013 14:53