Zadziwiające, nietypowe ogłoszenia
http://ogloszenia.re-volta.pl/konie/szczegoly/9219
litości... 😵
że 3 tydzień pod siodłem i już we współdzierżawę?
[quote author=sumire link=topic=190.msg1902007#msg1902007 date=1382090630]
litości... 😵
że 3 tydzień pod siodłem i już we współdzierżawę?
[/quote]
ElaPe no przecież napisane, że brak
sierodków na jej utrzymanie 🤣
tych brak sierodków można zrozumieć - ciężkie czasy 😉 ale kobyła co 3 tydzień pod siodłem chodzi jest oferowana że "dla każdego" to troche na wyrost jakby
Elu możliwe, że film zrobiony był na długo przed wystawieniem ogłoszenia... tego nie wiemy
Ten kucyk (drugie zdj) ma związane przednie nogi czy tylko mi się tak wydaje?
http://tablica.pl/oferta/kucyk-siodlo-kuc-za-polowe-ceny-ID3cyXb.html#211c3e0a40
Moim zdaniem ten kuc wcale nie jest taki wesoły ...
http://tablica.pl/oferta/kuc-walijski-na-zime-ID3WvbW.html#40afbdbcf6
Karolcia3029, kucyk ma zalożone pęta na nogi.
litości... 😵
Pani ta ma jeszcze na sprzedaż np. siodło
wszestronne i czarną wodzę
fer playa 😁
[quote author=_Gaga link=topic=190.msg1902090#msg1902090 date=1382094916]
Elu możliwe, że film zrobiony był na długo przed wystawieniem ogłoszenia... tego nie wiemy
[/quote]
wstawiony na YT 10 października. wiem, że mógł być wstawiony, bo był akurat teraz potrzebny, ale jakoś... nie bardzo w to wierzę. 😉
tym niemniej wstawiłam to ze względu na pisownię, głównie zabiły mnie te "sierodki"...
http://tablica.pl/oferta/sprzedam-piekna-klacz-1-5-roku-ID3VcPl.html#3aae14deb6 "Zanosi się na pięknego konia" ... Z problemami z kręgosłupem 🤔
.. chodzi w zaprzęgu i przyjęła siodło.. 1,5 dzieciak 🤔 koszmar. Często nie mam chęci i nie otwieram w ogóle ogłoszeń, bo to, co w niektórych gospodarstwach ludzie wyprawiają z końmi to po protu przechodzi wszelkie pojęcie. I nie ma kto wytłumaczyć takiemu rolasowi, że ten dzieciak powinien latać jeszcze drugie tyle (miesięcy co obecnie ma) po łąkach..
Niekońskie, ale z naszych:
http://ogloszenia.re-volta.pl/ogolne/szczegoly/6359?q=&kategoria=&lokalizacja=&widok=0&strona=7 Trochę inaczej wyobrażałam sobie stan 'dobry i jedyny mankament(...)". 🙂
.. chodzi w zaprzęgu i przyjęła siodło.. 1,5 dzieciak 🤔 koszmar. Często nie mam chęci i nie otwieram w ogóle ogłoszeń, bo to, co w niektórych gospodarstwach ludzie wyprawiają z końmi to po protu przechodzi wszelkie pojęcie. I nie ma kto wytłumaczyć takiemu rolasowi, że ten dzieciak powinien latać jeszcze drugie tyle (miesięcy co obecnie ma) po łąkach..
może im tam wysłać jakąś kontrolkę kontrolnie.... sadyści...
To, że przyjęła siodło to jeszcze nie oznacza, że jest na niej jeżdżone. Tym bardziej, że nikt na dowód nie wstawił zdjęć tego konia z jeźdźcem na plecach (a z reguły ludzie własnie takie fotki wstawiają, żeby jako ogłoszeniodawca być wiarygodnym). Podejrzewam, że w tym zaprzęgu to też raczej biega przy dyszlu a nie ciągnie. Niby jest napisane, że chodzi też w pojedynkę, ale pytanie ile razy w tą pojedynkę chodziła i co ciągnęła. Oprócz tego konik jest w miarę zadbany, dobrze odżywiony i ze zrobionymi i z zadbanymi kopytami. Wielkiego uszczerbku na tym kręgosłupie tez póki co nie widać. No ale załozyli jej jakieś chabręzie na głowę zamiast kieffera a w stajni stoi uwiązana na sznurku, więc szybciutko trzeba na człowieka donieść, bo z całą pewnością ten koń wymaga pomocy.
Jest na sprzedaż, więc donosicielom proponuję wsadzić 3,500 w kieszeń, pojechać, kupić (pewnie uda się jeszcze coś utargować) i w ten sposób ocalić jej fatalne zycie.
Opamiętajcie się!!!
To, że przyjęła siodło to jeszcze nie oznacza, że jest na niej jeżdżone. Tym bardziej, że nikt na dowód nie wstawił zdjęć tego konia z jeźdźcem na plecach (a z reguły ludzie własnie takie fotki wstawiają, żeby jako ogłoszeniodawca być wiarygodnym). Podejrzewam, że w tym zaprzęgu to też raczej biega przy dyszlu a nie ciągnie. Niby jest napisane, że chodzi też w pojedynkę, ale pytanie ile razy w tą pojedynkę chodziła i co ciągnęła. Oprócz tego konik jest w miarę zadbany, dobrze odżywiony i ze zrobionymi i z zadbanymi kopytami. Wielkiego uszczerbku na tym kręgosłupie tez póki co nie widać. No ale załozyli jej jakieś chabręzie na głowę zamiast kieffera a w stajni stoi uwiązana na sznurku, więc szybciutko trzeba na człowieka donieść, bo z całą pewnością ten koń wymaga pomocy.
Jest na sprzedaż, więc donosicielom proponuję wsadzić 3,500 w kieszeń, pojechać, kupić (pewnie uda się jeszcze coś utargować) i w ten sposób ocalić jej fatalne zycie.
Opamiętajcie się!!!
Może i masz rację, może nie. Ja jestem przewrażliwiona bo zbyt wiele zła już widziałam, i tego jak ludzie na polskiej wsi traktują konie i inne zwierzęta. A koń w większości tego typu pseudo hodowli tylko i wyłącznie po to jest aby go jak najszybciej sprzedać i zarobić... A wiadomo, że za "zajeżdżonego" konia dadzą parę złotych więcej. Dobrze (mam nadzieję) wiesz, że pracę z koniem najwcześniej w wieku 3 lat się zaczyna... ale tu przecież nie o konia chodzi ale o kasę, już i tak o półtora roku za długo żarł owies i oby owies... nie będę tego rozwijać... szkoda gadania i tłumaczenia jak wygląda "Hodowla" koni w naszym pięknym kraju osobie, która nie zrozumiała sarkazmu w moim poprzednim poście... ina sprawa że czasami ciężko ją w formie pisanej przekazać... bez urazy, ale ja nie uważam zajeżdżania 1,5 letniej klaczki za odpowiednie jak również nie uważam, że trzymania konia w stajni na sznurku jest w porządku jeżeli Ty tak uważasz to Twój problem i Twoje sumienie...
lavenda - no to masz sporo koni do ratowania. Ruszaj z misją. Może życia nie starczyć.
Ja się już chyba starzeję... bo też nie widzę nic złego w 1,5 roczniaku z siodłem na grzbiecie (bez jeźdźca).
Z facebooka:
[quote author=
Martynka Sb]
kupie konia z rybim oczkiem 😉)[/quote]
To jest cała treść ogłoszenia. Super kryterium jak dla mnie.
Facella ty się nie znasz. Jak koń ma rybie oko to szpan na dzielni i jakie słitaśnie foteczki wychodzą. A jak ma 2 rybie oka, dębuje, skacze przez przeszkody + 2m, gryzie kopie to już totalny kosmos 😜
Facella ty się nie znasz. Jak koń ma rybie oko to szpan na dzielni i jakie słitaśnie foteczki wychodzą. A jak ma 2 rybie oka, dębuje, skacze przez przeszkody + 2m, gryzie kopie to już totalny kosmos 😜
Kurde, to jak oprócz wymienionej reszty musi znać komendę do dębowania, a nie po prostu dębować i musi skakać 2m +, to mój odpada 🙁 🏇
lussi twój nadrabia osobowością 😁
Myślisz? To ja nawet z dopłatą 😂, albo wymienię..
http://alegratka.pl/ogloszenie/oddam-skuter-za-konia-kuca-22708746.html
ktoś chce skuter? 🏇
ah.. brak słów czasem 😉
Gdyby nie to że pojęcia o koniach (ani jakiegoś doświadczenia) nie mam to bym Bąbla (albo Bombla?) wzięła. Bez dopłaty nawet! Ot miła ja 😁
Edit: W sumie maleństwo się nie nada. Dziewczyna szuka konia a nie kucyka 🙁
hahaha😀
(Jak coś to ja to tylko udostępniam i chcę pomóc jej i kucowi ;D)
Kochani uwaga uwaga!!!!
Bardzo
Proszę o udostępnianie tego posta i o pomoc bardzo ale, to bardzo proszę stronki ...
Nazywam się Oliwia i mam 13 lat bardzo ale, to bardzo chciałabym mieć konia a więc zauważyłam w adopcji konia a dokładnie kuca który był bity wykorzystywany itd a więc chciałabym mu pomóc i go adoptować zmienić jego życie! mam warunki dla konia ale, rodzice dali mi warunek : ,,Jeśli chcesz mieć kuca musisz sobie zebrać dla niego przynajmniej kantar,czaprak,uwiąz, jakieś owijki (no te szmatki na nogi dla konia) i jakieś siodło lub ogłowie" taki warunek postawiła mi tata mama tylko dopowiedziała że, siodło i ogłowie nie koniecznie.Więc bardzo proszę was o pomoc mi w konkursach jak ktoś znalazł jakiś konkurs o coś dla konia proszę mnie poinformować i pomóc bardzo ale, to bardzo proszę o pomoc jeśli macie jakieś rzeczy zbędne np, zamałe na twojego konia brzydkie stare to proszę nie wyrzucać tylko podarować mi albo odkupię bo mam kieszonkowego 20 zł ;( Baardzo wasz proszę o pomoc w szczególności proszę Gapcia,Pampera,Rokiego,Lalke,Owacje i Dyzia bo mają najwięcej ,,like" więc mogli by mi może pomóc Proszę udostępniajcie to , oznaczajcie co się da Proszę o pomoc .Do : Liwka Barczak (ona mi pomaga w tych sprawach ;( ja mam zabronione na komputer)
dokładnie kuca który był bity wykorzystywany itd
KUCOFILIA?????
Reszta pisana raczej przez ośmio a nie trzynastolatkę. Starzy dobrze zrobili, że zabronili jej na komputer. 😉
potrzebny czaprak i owijki, ale siodło to już niekoniecznie, kurde, układni Ci rodzice 😂
Matuzaalem,
Bąbla 😉
Jak ja się teraz wykręcę, że żartowałam.. z uczciwości będę musiała go oddać 🙁
Skoro jesteśmy w temacie zadziwiających ogłoszeń, to dodam, że warunki są takie --> oddasz mu swoje łóżko, będziesz mu robić herbatkę w kubku (koniecznie o smaku owoców leśnych, bez cukru), nie będziesz mu kazała nic robić (chyba, że jeść 😉) i pozwolisz mu do woli Cię gryźć, gonić wszystko co się rusza (zalecono mu ruch - najbardziej lubi atakować psy, ale ludźmi też nie pogardzi) oraz tarzać się kiedy mu się podoba. Fajnie też gdybyś była zawsze gdy tego potrzebuje, czyli np. kiedy chce się zdrzemnąć, a akurat nie ma na czym oprzeć głowy.
Kończąc offa - nie oddam za żadne skarby, toż to prawdziwy oryginał 🙂 ale zapraszam, można podziwiać na żywo Chucka Norrisa Mniejszego :kwiatek:
ahahahaha, horse_art, padłam i nie umiem wstać 😂
Misiek69, you made my day 🤣 KUCOFILIA 😵 😀
lussi mamy podobne gusta z Bąbelkiem, też lubię gonić ludzi, być brudna, biegać z psami, pić owocową herbatkę, spać i być miziana.. GDZIE ON BYŁ PRZEZ CAŁE MOJE ŻYCIE?! 😁
sporo takich na FB. ale to już prawdziwa gwiazdka 🙂
odpislam, że moi rodzice też nie interesują się moim "synem" i kieszonkowego nie dostaje... a on też PACZY i chciałby jakieś ubranko, jakby ktoś chciał oddac - nie koniecznie stare i brzydkie - może być nowe i markowe 😉 troche złosliwe;/ ale może coś dotrze?