NIEUCZCIWI RE-VOLTOWICZE

czy ja napisalem, ze to byla ustawka ?  smierdzialo mi to ustawka 🙂  ale dobrze, ze wyjasnilas. zatem niech to bedzie jakas jedna dobra wzmianka, na tle oszustw i kretactw omawianej osoby. sciskam
Dancerzasta, sorry ale masz bardzo nieszczęśliwy nick do wypowiadania się w tym akurat wątku  😂 😉
Dancerzasta Jeśli to prawda co piszesz a nie mam podstaw, żeby Ci nie wierzyć, to powtarzam jeszcze raz: masz szczęście być jedną z niewielu oszukanych, przez tą Panią osób. Poczytaj ten wątek, to przyznasz mi rację.  :kwiatek:
Misiek69, jak najbardziej przyznaję Ci rację  😉  Może mi się poszczęściło, ale już koniec tego offa.
Chudapigi właśnie mi podesłała pad.

Siedziałam dziś w pracy zdegustowana faktem, że będę musiała jechać na policję  i te de, a tu wchodzi Pan Kurier.
Po rozmiarze przesyłki od razu się pokapowałam że to moje, więc zanim zdążył otworzyć otwór gębowy ja leciałam przez biurka wrzeszcząc: "to do mnie!".
Oczywiście nikt nie potrafił zrozumieć mojej radości jak już pad odpakowałam 😁
Thymos wyobraziłam sobie tą sytuację kiedy biegniesz do kuriera  😁
Ostrzegam przed transakcjami z  Wirgi- Wirginia M.
poszłam na rękę z ceną, wysyłką pobraniową ech dawno nie trafiłam na oszusta  😤

no i paczka wróciła, Wirgi się oczywiście loguje, na wiadomości nie odpowiada,  poniosłam koszt przesyłki pobraniowej + zwrotu
zero kontaktu, nie polecam - jest to osoba nieuczciwa
Dziewczyny była tu kiedyś taka lista nieuczciwych, ale nie mogę znaleźć. Czy ona jeszcze jest?
desire   Druhu nieoceniony...
17 października 2013 17:47
armaquesse,  była lista, aczkolwiek wypełniała ją dragonnia i ze względu na brak czasu zaniechała jej uzupełniania/aktualizacji.  a nikt inny nie chce się tego podjąć - trzeba żyć bez listy i umieć wyszukać to, co interesuje. 😉
desire, zabiłaś we mnie wszelkie nadzieje 😉 Dzięki za odpowiedź 🙂
edit: juz sobie poradziłam. Jak fajnie, że jest ten wątek! love
nie wiem gdzie zapytac zapytam tutaj.

wyslalem pewna rzecz priorytetem 4 pazdziernika, a po dzis dzien nie doszla. co teraz mam zrobi? orientuje sie ktos ? ( dane dobre, adres dobry, caly czas mam kontakt ze sprzedajaca, tylko.... paczki jeszcze nie ma )

moj priorytet doszedl po 13 dniach, po tym jak zrobilem raban na poczcie. niestety paczka okazala sie w masakrycznym stanie.... na szczescie dziewczynie odeslalem pieniadze, a jutro ide z ta paczka na poczte i zapytam sie czy tak powinna wygladac paczka dostarczona do odbiorcy.... szlag mnie trafil dzisiaj. nie wiem co przewozili, ale w czapraku j jak i w paczce est dziura ( ewidentnie wypalona dziura od zaru z fajki...)
desire   Druhu nieoceniony...
17 października 2013 18:25
korysindex4,  o jaciebie... szok!    mam nadzieje, że masz dowód na to, że wysłana rzecz była w innym stanie (zdjęcia na przykład) - ja bym pokazała na poczcie, jak wygląda wysłana rzecz, a jak wyglądała... porażka!
Facella   Dawna re-volto wróć!
17 października 2013 18:29
Jakby ktoś mi powiedział, do którego postu (i najlepiej go podlinkował) lista była zaktualizowana, to ja mogę ją uzupełnić w wolnej chwili... Tylko jak, pw z listą do np. katiji, żeby uzupełniła post?
Misiek69, jak najbardziej przyznaję Ci rację  😉  Może mi się poszczęściło, ale już koniec tego offa.

to nie jest OT, to jest wątek do takich dyskusji właśnie! Mi Pantofel wisi cały czas pieniądze, kręci że zrobiła przelew, że prosi jeszcze chwilę cierpliwości, że wysłała potwierdzenie - nie doszło? to dziwne?.. przecież pare użytkowniczek podało ją już na policję, a ja do nich dołączę lada dzień
[quote author=Dancerzasta link=topic=5367.msg1897834#msg1897834 date=1381675356]

to nie jest OT, to jest wątek do takich dyskusji właśnie! Mi Pantofel wisi cały czas pieniądze, kręci że zrobiła przelew, że prosi jeszcze chwilę cierpliwości, że wysłała potwierdzenie - nie doszło? to dziwne?.. przecież pare użytkowniczek podało ją już na policję, a ja do nich dołączę lada dzień
[/quote]

Wergeel, przed sądowe wezwanie do zapłaty. Jeśli masz ps jej oferty, potwierdzenie przelewu to nie będzie żadnego problemu, co prawda kasę dostaniesz za pół roku, ale nieuczciwy REvoltowicz oprócz długo będzie mieć koszty rozprawy sądowej oraz koszty dojazdu do sądu😉 no i nieczysto w  papierach, a to zostaje na całe życie.
Thymos, no wlasnie. Jak to jest z tym przedsadowym wezwaniem zaplaty dokladnie? Z praktycznego punktu widzenia wysylam je pod adres dluznika I co dalej? A co jezeli nie odbierze tego listu? I jak to pozniej ze sprawa jest? Place za jej zalozenie ja? Czy ktos sie w tym orientuje badz mial juz taki przypadek? Bede wdzieczna za wyjasnienie.
shilton, wysyłasz poleconym. Jak nie odbierze, to i tak uważa się za dostarczone 😉 - taki mały psikus prawny, haha. Jak ma dwa adresy - np. zameldowania i zamieszkania to polecam wysłać na wszystkie jakie znasz 😉 - zawsze to potem wyjdzie, że dopełniłaś wszelkich starań. A nie odebranie listu poleconego i tak jej nic nie da 😉.
Wysyłasz wezwanie poleconym za potwierdzeniem odbioru.
Jeśli nie odbierze to jego problem.
Ty masz podkładkę, że z Twojej strony wszystko zostało wykonane, żeby to załatwić polubownie - sądy to lubią.
Warto mieć kopię tego wezwania przy sobie.
Płacisz za założenie sprawy (chyba ok. 550pln o ile pamiętam), ale finalnie dłużnik Cię musi spłacić.

epk - chyba razem pisałyśmy😉

jesli wysle sie przedsadowe wezwanie do zaplaty, a po otrzymaniu listu pieniadze zostana zwrocone, to sprawa zakonczona ?
jesli wysle sie przedsadowe wezwanie do zaplaty, a po otrzymaniu listu pieniadze zostana zwrocone, to sprawa zakonczona ?

Tak, bo wezwanie jest od Ciebie, nie musisz go od razu zgłaszać do sądu. Dopiero po 14 dniach, od wysłania wezwania proponuję się udać do sądu, może obejdzie się bez wykładania większej gotówki - jeśli dostaniesz zwrot od dłużnika.
Pantofel podaje się. .

takiego adresu nie znalazłam na google maps

wszyscy jednak wiemy, że to jest Klaudia Kocik, znana w okolicach Częstochowy z nieuczciwości

podaję jej dane bo nie mogę się z nią dogadać w sprawie zwrotu pieniędzy
możesz się ze mną dogadać, bardzo proszę usunąć moje dane z tego postu. Dziewczyno zaproponowałam ci rozwiązanie, nie chcesz z niego skorzystać.
Pantofel chyba nikt w tym wątku ci nie uwierzy 🙂 ja proponuję żebys oddała mi pieniądze na konto i sprawę zakończymy.
nie odpuszczę
zaproponowałąm ci bezpieczne rozwiązanie i uargumentowałam dlaczego tak, ty nadal bijesz piane.
wergeel, walcz o swoje ! nie popuszczaj

pantofel, niezly kwiatek z Ciebie. A co z innymi oszukanymi przec Ciebie osobami ?  Szczerze powinnas dostac mega nauczke, no i oczywiscie bana na forum. Takie cos nalezy pietnowac ! wstyd jak cholera...  mam nadzieje, ze sprawiedliwosc Cie nie ominie.
Wergel walcz o swoje? Wergel jest zwyklym pieniaczem, nie zależy jej na zalatwieniu sprawy tylko na biciu piany bo pewnie stwierdzila, ze za cicho na forum.
wisisz jej kase ?  no to oddaj, najelpiej innym osobom tez !  skoro cos kupila/za cos zaplacila/ czy cos innego to wypada oddac pieniadze. gdyby nie te akcje, to nawet kupilbym od ciebie siodlo, a masz idealne na mojego konia. niestety podczas wertowania tematu interesow z toba nawet po pijaku nie zrobie.

poza tym w twoim przypadku powinna. byc jakas reklama na calej rv -' uwaga pantofel oszustem '
Wergel walcz o swoje? Wergel jest zwyklym pieniaczem, nie zależy jej na zalatwieniu sprawy tylko na biciu piany bo pewnie stwierdzila, ze za cicho na forum.

Nie zawsze i nie dla wszystkich załatwienie sprawy oznacza całkowity zwrot pieniędzy poszkodowanemu 😉
To, że Wergeel nie chce przystać na twoją propozycję nie znaczy że jest pieniaczem.
Ja bym na układ z oszustem nie poszła. Od razu na komisariat i do sądu.
W przypadku, kiedy masz maile z propozycją rozwiązania problemu od [font=Verdana]pantofel[/font], a nie satysfakcjonuje Cię on, ja bym pominęła wysyłanie wezwania przed sądowego, bo ono ma na celu przypomnieć wiszącemu kasę o tym, ze jest dłużnikiem,a  w tym przypadku widać, że [font=Verdana]pantofel [/font]doskonale sobie z tego zdaje sprawę.  😉

Wergeel, jeśli masz nr konta to policja bez problemu ustali dane osoby, na jaką jest to konto założone.
Jak już tam będziesz od razu złóż zawiadomienie.

Pantofel, czy ty sobie zdajesz sprawę z tego jaki światek koński jest mały i jak wiele osób się zna...??  🤬
.
Dzieki epk I Thymos za wyjasnienie! Jak to jest dalej? Ktos wisi mi 650 zl plus odsetki. Jezeli zloze sprawe w sadzie to jest ryzyko, ze wtopie 550 zl I nie dostane swojego zwrotu? Jak to dziala?
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się