Buty - "nic nie poprawia nam humoru tak jak nowa para butów"

Do mnie dziś dotarły jazzówki i botki z zapato i jestem zachwycona! Super jakość, mięciutka skórka i ogólnie szał  😍
Diakonka serio uwazasz ze buty z zary sa dobrej jakosci w stosunku do ceny? Mialam 2 pary zarowych butow na zime i zadna nie przezyla w dobrym stanie do wiosny. Materialowe szybko sie zeszmacily a skorzane porozklejaly  🤔 a tanio nie jest
Diakonka   Jestem matką trójki,jestem cholerną superwoman!
10 października 2013 07:22
Ja mam kilka par już pare lat...Ale u mnie na jedna pare przypada rzadka częstotliwość chodzenia, bo mam dużo butów.Wiec trudno mi ocenić trwałość ktorychkolwiek.Jednak te zarowe w niczym jakością nie odbiegają moim zdaniem od Kazarow, GinoRossi itp.A sa tańsze i sa zawsze wg aktualnych trendów.
Pursat   Абсолют чистой крови
10 października 2013 15:23
Też mam sporo butów w Zary, niektóre już kilka sezonów i trzymają się świetnie. 🙂
Ja się nie zgodzę, mam kilka par butów z Zary, mój narzeczony miał też kilka. On reklamował do tej pory wszystkie po średnio dwóch miesiącach. Mi szkoda zachodu na reklamacje, ale po pół roku każde były do wywalenia 🙁 pomijając kozaki z zeszłego roku, które miałam na nogach zaledwie kilka razy do tej pory, więc ciężko mi powiedzieć ile jeszcze przetrwają.

A szkoda, bo bardzo mi się podobają fasony butów z zary ;(
Za to nie ma co porównywać jakości do Kazara, mam z Kazara chyba najwięcej butów i nie wywaliłam jeszcze ani jednych, przechodziłam całą zimę w kozakach z Kazara i wyglądają jak nowe  💘
ash   Sukces jest koloru blond....
10 października 2013 15:57
Mam wiele par butów z zary, od szpilek po kozaki i wszystkie są w super stanie, mimo że dość sporo noszone.
Użytkowaliście kiedyś buty polskiej firmy Kordel?
Miałam już Wojasy,Nike z których byłam zadowolona...takie buty do ciurania: do chodzenia wszędzie- wygodne.
Teraz kupiłam na zimę buty Kordel.
Jakość skóry bardzo dobra, szycie super, podeszwa taka jaką lubię.
Miałam Fly- skórka cieniutka, design dla mnie bardzo fajny....tak jak można by było się spodziewać,że fajne i na dłużej niż jeden sezon (po cenie itd), okazało się, że bardzo szybko się przebarwiają....do kitu ta skórka.

Wyglądają SUPER !!  😍
Bogdan, świetne! Skąd?
ale przepłaciłam! zapłaciłam w sklepie 340zł
skóra super, szycie świetne,a mam fiksację w tym temacie  😎
Mój chłopak uszczęśliwił mnie wieścią, że dostał zniżnę w Clarksie  😎 na razie 5%, ale będzie rosnąć 😉
Bogdan genialne są! Takich właśnie szukałam  😜
Wiem, że była o tym już mowa, ale zauważyłam, że na www.retrobut.pl mają Emu po zadzwiająco okazyjnych cenach.
Oczywiście chętnie bym się skusiła, ale.. wiadomo co to mi przyjdzie?  👀
Pialotta  w życiu takie buty nie  będą tak tanie. W necie mnóstwo negatywnych opinii na temat firmy retrobut.
Ma któraś z Was kupon zniżkowy z Sizera?
Ma któraś z Was kupon zniżkowy z Sizera?

Ja mam. Co potrzebujesz? Kod?

e-sizeer.com kod Grazia2013

Kolekcja jesien/zima 2013
13 października 2013 09:40

Wczoraj kliknięte panterki. 😍 (zdjęcie z neta)
Pursat szał  😜
13 października 2013 13:08
Konstancja, :kwiatek:
Pursat, to zara? Mam bardzo podobne tylko czarne i są strasznie sztywne, nie mogę w nich chodzić ...
13 października 2013 13:39
Zgadza się. 🙂 Może będę miała więcej szczęścia. 😉
Widzę, że te mają wstawki z gumy po bokach, więc możliwe, że tak. Moje są zapinane na zamek 🙁
13 października 2013 16:20
Hmmm, nic nie da się z tym zrobić? Może jakiś preparat do zmiękczenia skóry?
One nie są ze skóry. Pierwszy raz skusiłam się na nieskórzane buty, bo tak mi się spodobały, no i teraz mam. Rok leżą w pudełku.
14 października 2013 15:11
Sprzedaj. 😉

Zawiodłam się bardzo na sklepie elilu.pl. Zamówiłam tam workery, wszystko pięknie, ładnie, buty fajne. Założyłam i chodziłam w nich max 15 minut, po czym wnętrze butów zafarbowało mi na czarno skarpetki i nogawki spodni (nie da się doprać, spodnie za 170 zł...).

Poinformowałam sklep, że będę reklamować i odsyłać (zgłaszałam, że wyślę buty w piątek), Pani ze sklepu zapytała o powód. Wszystko opisałam i wypełniłam jeszcze formularz reklamacji przez internet, który sobie życzyli. Dzisiaj (kiedy paczka jest już w drodze), dostałam @, że "bardzo mi przykro, ale farbowanie bucików nie podlega reklamacji".

Mają prawo tak mnie zbyć? To co mam zrobić z tymi butami? Postawić na półce, patrzeć na nie i wdychać zapach chińskiego kleju?
Pursat zakładaj siatki na nogi 🤣 nie rozumiem tego,jak można takie buty sprzedawać?
Ja tez miałam kilka par farbujacych. I nie były to chińskie badziewia z pseudoskory tylko markowe, skórzane nibyporzadne buty:/ prawie zawsze na karteczkach z info o reklamacji jest punkt, ze farbowanie nie jest powodem do reklamacji:/
Do mnie dzisiaj dotarły kozaki🙂 i na karteczce dołączonej do nich z info o konserwacji i reklamacjach rownież jest info, ze jak zafarbuja to nie jest to podstawa do reklamacj:/ mam nadzieje, ze bedą ok😉

14 października 2013 16:10
Jiska, gdybym wiedziała to wcześniej. 🤣

Julita, nie dostałam takiej informacji, a w zakładce "Reklamacje" na www jest napisane tyle: "Reklamacji podlegają tylko i wyłącznie fizyczne wady ukryte powstałe z winy producenta w obuwiu niezużytym. Gdy wady ukryte są naprawione Klient nie może żądać zwrotu gotówki."

oraz:

REKLAMACJI NIE PODLEGA:

obuwie posiadające wady jawne, widoczne w dniu zakupu lub, o których Kupujący jest poinformowany,
    naturalne zużycie obuwia, np. starcie spodów, przetarcia itp.
    obuwie posiadające uszkodzenia mechaniczne – zamków, gum, lycry, obcasów, elementów wierzchu oraz wynikłe z braku lub nieprawidłowej konserwacji obuwia ,inne uszkodzenia mechaniczne (otarcia, rozerwania, skaleczenia),
    obuwie posiadające uszkodzenia elementów ozdobnych –zamków, zdobień, guzików,
    zabarwienie odzieży w obuwiu wykonanym na naturalnej podszewce,
    odbarwienie się wnętrza obuwia wykonanego ze skóry naturalnej pod wpływem potu lub przemoczenia obuwia
    wygoda obuwia

Buty są w całości z eko, więc żaden punkt nie pasuje.
Pursat http://styl.fm/newsy/32005.co-zrobic-gdy-buty-farbuja 😉
osobiście nie próbowałam ale może pomoże 😉
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się