Pensjonaty we Wrocławiu

Evson, choć do mnie na FB to podam ci szczegóły 🙂
Mam koleżankę , która była na kursie ze swoim koniem i jej to nieźle idzie, bo ją obserwuje z innymi końmi.
Nie jest żadną "naturalistką "
Hej! Piszecie o stajniach z halami...tymczasem jest stajnia z pełnym wyposażeniem w Wojnarowicach u Chrzanowskich.
Jestem w tej stajni właśnie i jestem na prawdę miło zaskoczona profesjonalizmem i podejściem właścicieli, którzy notabene są tam 24 h/d ponieważ tam mieszkają. Przede wszystkim takich warunków można szukać i szukać po niejednej stajni. Wiadomo, najważniejszy dojazd. Mi akurat pasuje bo mieszkam w okolicach Nowego Dworu, ale jest i nasza AOW i A4, z Bielan jest jakies 12 min. Akurat zwolniły się tam miejsca a jest o co powalczyć: hala z flizeliną, wielki piaskowy plac-pod piachem flizelina, przestronne stajnie, padoki, no i przede wszystkim można korzystać za przyzwoitą cenę z treningów Jana Chrzanowskiego, który w tym roku ma się czym pochwalić jeśli chodzi o swoje starty.
Atmosfera bardzo miła i to czego mi brakowało w innych miejscach- trochę ich zwiedziłam, można zawsze liczyć na ich pomoc, czy chodzi o zdrowie, transport, zawody na prawdę cokolwiek. Po prostu prowadzą to ludzie z pasją i kto z nimi miał kiedykolwiek styczność wie, że znają temat od podszewki.
Także polecam!
incognito   W życiu należy postępować w zgodzie ze sobą.
10 września 2013 09:07
Nightwalking- a ciemności piekielne i wilgoć w stajni? A właściwie skraplanie się bardzo intensywne pary wodnej na suficie w tych ciemnych boksach od strony domu...dla mnie to było średniawe, a i atmosfera bez szału jeżeli chodzi o atmosfere i przestronność, jasność stajni to bardziej polecam drugą stajnie w Wojnarowicach, chociaz jak ktoś szuka trenera na miejscu i jest nastawiony na jazde pod kątem wyczynowym to stajnia państwa Chrzanowskich może bardziej odpowiadać, ale nalezy według mnie zwrócić właśnie uwagę na te boksy koniom na pewno nie jest przyjemnie tam siedzieć, chociaż boksy od drugiej strony i te przy samym głównym wejściu do stajni są w porządku.
nightwalking, cieszymy się, że zarejestrowałaś się po to, żeby napisać tą piękną laurkę. 🙂.
A swoją drogą to mnie już ostatnio zaciekawiło skąd taki exodus z tej stajni??
Ja także stoje w wojnarowicach u Chrzanowskich i moge polecic ta stajnie, to prawda ze boksy z boku stajni sa troche ciemne ale co do wilgoci to ja tego nie zauwazylam a moj kon wlasnie w tej stajni stoi i ja jestem bardzo zadowolona. Poza tym to nie jedyne boksy w stajni jest jeszcze glowna stajnia i powiedzmy stajnia angielska wiec kazdy moze znalezc cos dla swojego kopytnego.
Bardzo profesjonalne podejscie wlascicieli, dobra opieka powoduja ze spie spokojnie nie martwiac sie o swojego konia 🙂

Kto się orientuje czy w Rakowie (WKS) jest hala? Ostatnio jechałam tamtędy koniem i był jakiś duży budynek od strony ulicy wyglądający na halę.. I czy są jakieś wolne boksy obecnie? Jaka cena?
amazonka*, tak, jest hala. Wieeeelka 🙂. Boksów wolnych z tego co wiem to brak, ale lepiej się dowiedzieć
ja stoję w WKSie. hala jest, jeszcze nie widziała konia 😉 cena 650zł ale miejsc brak.
W WKS-ie jest chyba ponad 20 koni w kolejce  😉 Byłam pytac ze 3 tygodnie temu
ale cena pensjonatu pewnie zostanie podniesiona- 650 zł z dużą halą i padokowaniem to w stosunku do wrocławskich stajni DARMO!!!
Ja sie dowiedzialam ze prawdopodobnie zostanie podniesiona na 800
czy jest tu ktoś kto stoi/stał w Kamieniu? chciałabym się czegoś dowiedzieć o stajni
Katija stoi 🙂
o, dzięki 🙂
incognito   W życiu należy postępować w zgodzie ze sobą.
21 września 2013 16:51
W Stróży jedno wolne miejsce i w Bestselerze się zwalniają miejsca od października
Czy ktos z forum stoi w Chwałowicach (amazonka) ?  🙂
incognito atmosfera akurat jest super, zero jakiś podziałów na grupki, hejtów, wszyscy się lubią. To ty po prostu do nikogo się nie odzywałaś jak przyjeżdżałaś te parę razy do Siwej 😉
Właściciele są bardzo sensownymi ludźmi, cokolwiek się działo mojemu koniowi, zawsze mi pomogli, interesowali się.
Kropelki na suficie w tej półangielskiej stajni od strony domu- fakt, są zimą. Ale na głowę nie kapią. Wady są, bo są w każdej stajni, wszystko zależy od indywidualnej kalkulacji na czym nam najbardziej zależy.
I chciałabym jeszcze obalić mit, że Wojnarowice u Janka to tylko dla wyczynowców, jak ktoś wyżej napisał. Wyczynowiec i sportowiec ze mnie żaden, a stoję już od ponad 2 lat i mi dobrze 🙂 W zasadzie dla każdego stopnia jeździeckiego jest u nas miejsce, rekreacja mniej i bardziej ambitna, nawet element westowy jest, nie tylko sport.

Ja jestem z tych, co to panikują i dzwonią po weterynarzach przy każdym zadrapaniu. I w tej stajni jestem spokojna o mojego konia, nawet jak zostawiam go na kilka dni.
Czy ktoś orientuje kto handluje Sukcesem we Wrocławiu?
Tundra ma/miała
😀
z całego serca polecam arkadię w wielkiej lipie.
piekna hala, padoki, super zaplecze itd, przede wszystkim jednak wzorowa opieka i atmosfera.
Mialam zagrozona ciaze i zostawilam konia na laske obslugi stajni + poprosiłam kilku pensjonariuszy by mieli oko na zwierza.
Nie zagladalam do konia dlugie miesiace, moja rola ograniczyla sie wylacznie do robienia przelewow. Niestety nie bylo opcji inaczej, czasem tak bywa...
W sobotę przyjechal do mnie pan kon 🙂. Odkarmiony, odrobaczony, zadbany, kopytka cud miod. Jak bylo zimno to konia derkowano, jak trzeba bylo poproszono o witaminy itd.
Ja wiem, ze takie cos powinno byc standardem, ale w wielu miejscach nie jest. przewinelam sie przez wiele stajni i nie odwiedzajac konia przez tydzien zazwyczaj cos juz bylo niedopilnowane.
W lipie jak zostawilam konia zadbanego, to dzieki pensjonariuszom i obsludze stajni wychuchanego dostalam spowrotem. REWELACJA!
minerwa, ehh, a ja się z Waldkiem nie zdążyłam pożegnać 🙁. Ehhh. Ale bardzo się cieszę, że zobaczyłaś go takiego, jak oczekiwałaś 🙂. Lipa się w odwiedziny do was wybierze! Z marchewkami 😉
😉
minerwa, Wielka Lipa- fakt świetne miejsce- głównie dzięki ludziom.
Momozito, a kto jest świetnym trenerem w HAnnie?
Momozito, zarejestrowała się specjalnie po to, by popełnić ten wpis 🤣
Nie wiem kogo ma na myśli, bo Sylwia (ujeżdżenie) w Hannie jest już od lat, a kogoś nowego od skoków próbują ściągnąć, ale nie znam konkretów.
Machnika bodajże?
westunia   Dans la vie il fant avoir la passion
24 września 2013 09:55
Perlica
zależy co z sukcesa potrzebujesz.. witaminy itd, Tundra i Dobry koń mają... a jeżęli czegoś nie mają t ci ściągną  🙂  😉
Kto jest trenerem? może w ramach auto-reklamy momozito ... 🏇 🏇 🏇 
Może trzeba złożyć wniosek, żeby pierwsze wpisy na forum mogły być umieszczane po 10 dniach od rejestracji nowego użytkownika  🙂
westunia, potrzebuję paszę i sieczkę, ale nie jest proste z tym ściągniecięm po transport strasznie drogi z sukcesu.
Najtaniej wyjdzie mi zamówić paletę prosto od producenta i będę miała na całą zimę 🙂
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się