[quote author=pokemon link=topic=5984.msg256951#msg256951 date=1242806637]
Są " wieczorowe" studia wet, we Wrocławiu na 100%, nie wiem, jak przy innych uczelniach. Jesteś za głupi, ale dostatecznie bogaty, możesz zostać weteryniarzem 🙄
Są także podyplomowe dwuletnie szkoły kształcące technika wet, właśnie raczej dla dorosłych. Gdzie - trzeba sobie samemu poszukać. 🙂
Przepraszam, że tak odgrzebuję ale zabolało mnie i myślę, że nie tylko mnie Twoje stwierdzenie. Zabrakło mi 2pkt żeby dostać się na stacjonarne, nie uważam więc żebym była "za głupia" bo niejeden ze stacjonarnych już odpadł mimo, że punktów miał więcej niż ja...
Fakt progi są niższe, ale są. Kto jest niewystarczająco dobry odpadnie po pierwszym roku, a nawet semestrze, przecież zajęcia mamy te same z tymi samymi prowadzącymi, przerabiamy ten sam program, a wieczorowe czy raczej niestacjonarne mówi się tylko dlatego, żeby nie mówić płatne.
Z Twojego postu wynikało jakoby wystarczyło zapłacić żeby dostać dyplom, a przecież to absolutnie tak nie jest 🙁
[/quote]
Jest też zaoczna wet, ale pierwsze trzy lata sa dzienne.
Szkoda, że o wieczorowych studentach krąży taka opinia, że dostają dyplom za kasę. Ja studiowałam wieczorowo przez 80% studiów, bo chciałam też trenować i startować w zawodach (dzienni mieli plan rozciągnięty na cały dzień, nie było szans dojechać do stajni i pojeździć). Na moim roku bylo bardzo wiele mądrych osób, większość z nich pracuje w zawodzie i mogę ich polecać.
Słyszeliście może o tej szkole??? http://www.szkola.gowork.pl/oferta-edukacyjna/dwuletnia-szkola-policealna/weterynaria nie wiem czy to jakaś nowość, bo w necie praktycznie nie ma opinii. Mam zamiar iść do tej szkoły na technika weterynarii, tryb dzienny. Tanio i to mnie zastanawia. Jedyna szkoła policealna gdzie jest tryb dzienny 😲.
Sprawdź, ile jest praktycznych zajęć, kto prowadzi etc. Żeby to nie była strata czasu.