Zadziwiające, nietypowe ogłoszenia

ElaPe   Radosne Galopy Sp. z o.o.
06 września 2013 20:27
[quote author=Cyśka link=topic=190.msg1868806#msg1868806 date=1378487001]
http://tablica.pl/oferta/sprzedam-klacz-8-letnia-ID3AQj3.html#fddc6781ca mały błąd? 🙂
[/quote]

rasa szybkodojrzewająca 🤣
ceffyl   Niektórzy ludzie są taktowni. Inni mówią prawdę.
06 września 2013 23:52
no i "JEŹDZI" pod siodłem  😁
zawsze mnie to określenie rozbraja...  😵
sumire co w tym ogłoszeniu jest nie tak, bo nie rozumiem? 🙂
emptyline   Big Milk Straciatella
08 września 2013 09:34
Cena jest troszkę jakby za niska. 🙂 Aczkolwiek bez przesady, nie jest to zbyt dziwne ogłoszenie.
W Wawie są takie drogie pensjonaty? 😀
08 września 2013 10:34
Zobacz sobie w wyszukiwarce. 🙂 Za 8 stów, blisko centrum, z halą, padokami i sensowna opieką stajni nie ma. Znaczy jest, Agmaja, czyli syf, brud, kiła i mogiła. 🙂 1000zł trzeba liczyć lekka ręką. Koło 25 km od centrum już się znajdą, fajne, tańsze miejsca.
Zu   You`ll ride my rainbow in the sky
08 września 2013 11:52
Agmaja nie jest za 800 😉
Cena jest troszkę jakby za niska. 🙂 Aczkolwiek bez przesady, nie jest to zbyt dziwne ogłoszenie.

jakieś bardzo może nie, ale jakoś tak je odebrałam, że autorka nie ma za bardzo pojęcia o realiach podwarszawskich pensjonatów 😉 no cóż, znów powraca temat "albo blisko i z sensownymi warunkami, ale drogo, albo dalej i taniej, ale za to można dorzucić pastwisko do kompletu". to mi przypomina, dlaczego żałuję, że nie mieszkam w jakimś innym regionie Polski 😁
08 września 2013 15:11
Zu, o kurde, sprawdziłam. 900. Ha ha, no to oficjalnie, nie ma żadnej takiej stajni. 🙂
Kupię klacz od 3 do 7lat, nie ujeżdżona, wszystkie maści prócz siwej, srokatej i tarantowatej, wzrost od 145 wzwyż. Cena do 2000tys. woj. mazowieckie

😁
900 za Agmaję? 😲 Chyba nie wstanę. 😂
Mnie w obrębie Warszawy, z padokami (małymi, piaszczystymi, do pastwisk to im daleko) i halą (a raczej zadaszoną ujeżdżalnią, przypuszczam, że ściany niezabudowane do samej góry niespecjalnie chronią zimą np. przed lodowatym wiatrem) przychodzi do głowy chyba tylko Ulmag. Ale tam też już teraz ponad 900. W bliskiej odległości od Warszawy jeśli coś ma halę, to też raczej w cenach bardziej pod 1000... Za max 800 trzeba z czegoś zrezygnować - niestety. A jak widzę takie miejsca: http://ogloszenia.re-volta.pl/inne/szczegoly/16361 - to mi... bardzo smutno, że to tak daleko. 😁
08 września 2013 17:41
Podol jest za 950, trochę dalej, czyli 20-25 od centrum: Encanto - 750, Sabat (kryty lonżownik, nie hala) też koło 700zł.
http://tablica.pl/oferta/kuc-norweski-ID2E9eb.html#3028258dac
  Pozostawię to bez komentarza ...  😲
Hmm, a podkłądki matessa z owczej skóry nie wzbudzają takich emocji.
derby   "Pamiętajcie, tylko spokój Was uratuje."
09 września 2013 18:09
a nie owczej wełny?  🙄

no i czy owiecka musiała umrzeć jak jej zgolili wełnę?
Averis   Czarny charakter
09 września 2013 18:11
derby, podkładki z owszej wełny na skórze też są.
Facella   Dawna re-volto wróć!
09 września 2013 18:12
Zielona_stajnia, może dlatego, że podkładki mają jakieś praktyczne zastosowanie? A to służy tylko celom (wątpliwie) dekoracyjnym...

Derby, to chyba wełna ze skórą jest.
edit: pisałam równocześnie z Averis  😁
09 września 2013 18:13
No nie wiedziałam, że mattes zawiera i skórę.
No sory - ale każde naturalne futro jest ze skórą, i raczej na żywca nikt ze skóry nie obiera. Wełnę to się przędzie, tka, dzierga i filcuje 🙂
09 września 2013 18:32
halo- może- skąd mam wiedzieć, nie gustuje w wełnach🙂
Ale to dziwne - stary rajter jesteś a nie wiesz, że każde jedno futerko (rozetka meksykana, na ochraniaczach itd.) jest ze skóry martwego zwierza? Ba - większość siodeł i ogłowi też. Futro naturalne - to skóra i sierść, skóra gładka jest sierści pozbawiona.
Szukam jakiejś atrakcyjnej klaczy

najlepiej z woj. Wielkopolskiego
safie   Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym.Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym termin
09 września 2013 19:49
galopada_, czy to oferta stanówki? 
nie, to oferta kupna  😎
Później jest dopisek, że do skoków.
[quote author=galopada_ link=topic=190.msg1870945#msg1870945 date=1378752912]
nie, to oferta kupna  😎
[/quote]

Ja zacząłem już podejrzewać, że matrymonialna.  😀
09 września 2013 20:57
Ale to dziwne - stary rajter jesteś a nie wiesz, że każde jedno futerko (rozetka meksykana, na ochraniaczach itd.) jest ze skóry martwego zwierza? Ba - większość siodeł i ogłowi też. Futro naturalne - to skóra i sierść, skóra gładka jest sierści pozbawiona.

a widzisz nie wiem, a co lepsze nie ubolewam nad takim barkiem wiedzy🙂
tet   Nie odbieram wiadomości priv. Konto zawieszone.
10 września 2013 09:27
nad brakiem wiedzy należy zawsze ubolewać. Takie czasy, że brak wiedzy mało kogo krępuje.
10 września 2013 09:29
tet, szczęścia mi wiedza o skórze nie daje🙂 Nie wiem gdzie tragedia, że nie wiedziałam;p
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się