Sauv dzięki
to ja w tym roku pass 🙁
Znowu sporo zawodników zrezygnuje ze startu 😵
Ciekawe dlaczego Kwieki nie organizują M Pomorza? Zwłaszcza ,że podłoże na parkurze mają naprawde fajne. szkoda 🙁
Wiem,że to nie jest odpowiedni wątek, ale tu większość jest z okolic Gdańsk/Sopot/Gdynia.
A moje pytanie jest następujące :
Czy ktoś kiedyś rozpychał sztyblety/ oficerki ?
I czy w trójmieście znajde takiego Szewca który dobrze mi to wykona ?
Mam podobne pytanie- gdzie w okolicach trójmiasta można oddać noże od maszynki do ostrzenia ?
Tylko i wylacznie w Gdansku Oliwa, naprtzeciwko salonu mercedesa witman. po schodkach sklep fryzjerski Emporio? jakos tak w necie mozna znalezc.
MPom w sierpniu? wątpie. Zaklepane są 2 ostatnie weekendy września - przynajmniej były podczas spotkania w 2012 roku aby ustalić kalendarz zawodów na 2013 rok. Tylko nie wiadomo kto się podejmie MPom.
Przecież sobie tego nie zmysliłam...
Jest tak wpisane w kalendarzu na stronie pomzj i ogłaszali już po wynikach ostatnich ZO na stronie zabookuj.
a Mpo nie są jakoś 11 sierpnia przypadkiem ?
Suav dobrze spokojnie, zwracam honor. :kwiatek:
Agaleon ciśniesz mpom?;D
jeśli przedłużę jakimś cudem urlop i uzgodnie z właścicielem konia to może amatorsko coś się pojedzie 😀
Zapnij też się zdziwiłam ze w sierpniu, zawsze były pod koniec wrzesnia...
W innych województwach zawsze są i były w czasie wakacji, tylko w pomorskim były we wrześniu.
Akurat w mazowieckim od kilku lat są cały wrzesień wszelakie mistrzostwa 😉
Odnośnie mistrzostw pomorza:
Chcielibyśmy poinformować, że zmianie uległ termin Mistrzostw Pomorza w skokach przez przeszkody.
Odbędą się one w terminie 7-8 września w Stadzie Ogierów w Starogardzie Gdańskim.
Jednocześnie informujemy, że zawody:
- 10-11.08 Stado Starogard
-7-8.09 Nadwiślanin Kwidzyn
Zostają odwołane.
Może ktoś naświetlić sprawę i napisać mi jak miewają się sprawy związane z budową dużej hali na hipodromie? Znany jest już termin ukończenia prac?
chesnut, ptaszki ćwierkają, że otworza przed końcem tego roku, ale czy to prawda pojęcia nie mam.
Stajnie na pewno będą oddane w tym roku (wrzesień, październik?) duża hala ma już dach i ściany, jednak cały czas jeszcze nie ma "wnętrza" czyli band, ścianek wewn. no i ta oszklona trybuna jest jeszcze cały czas "nie wypełniona".
Być może oddadzą w tym roku, jednak... nie liczyłabym na regionalki co tydzień, a dla zwykłych pensjonariuszy na normalną jazdę tam 😉 Wszakże będą jeszcze 3 inne hale.
Mistrzostwa Pomorza są w końcu 7-8 czy 14-15.09.? chyba ten drugi termin, bo 8.09. jest Ogólnopolski Czempionat Trakeński, chyba nie łączyliby tych dwóch imprez.
Terminy i miejsce rozgrywania mistrzostw pomorza:
Ujeżdżenie – 31.08. – 1.09. KSPSK Kwieki
Skoki – 14.09. – 15.09. Stado Ogierów Starogard Gdański
WKKW – 31.08. – 1.09. KSPSK Kwieki
Kogo zobaczę jutro w Owczarni 👀??
A no właśnie.
Kto jutro zawita, bo jeszcze sie nie interesowałam listami ?
Ja może, zależy od pracy.
Czy wiadomo coś na temat zawodów w Sopocie 12-13.10.2013? Czy w ogóle się odbędą?
Chyba się obrazili na konkurencję wiec nic już nie wiadomo. . ;
Sądząc po tym komunikacie opublikowanym na facebooku przez Hipodrom Sopot to chyba tych październikowych zawodów nie będzie:
Witam wszystkich.
Przepraszam wszystkich tych, którzy się jednak do nas zgłosili ale w związku z małą małą liczbą zgłoszeń, odwołujemy jutrzejsze (28.09) zawody w skokach. Okazało się, iż w tym samym czasie "konkurencja" też jeździ.
Zaplanowane na 12-13 10 również odwołujemy bo może znów ktoś konkurencyjną imprezę zaplanuje.
Szkoda,bo w październiku raczej chyba innych w kalendarzu nie było. Chyba, że wiecie jeszcze o innych?
Ale z drugiej strony dobrze, że te listopadowe już zapowiadają.
araucaria, gdzie jest informacja o zawodach w listopadzie?
na stronie hipodromu na facebooku,
"Zapraszamy natomiast już dzisiaj na pierwsze po długiej przerwie Halowe Zawody Regionalne 16-17 XI. 2013 połączone z otwarciem dużej hali.
Termin zgłoszeń 12.XI, ilość miejsc ograniczona.
Propozycje pod koniec października."