Euro-stary laureta są DUŻO większe. Noszę normalnie Pikeur 38/76 (lugana, bo hailey też są ciut za duże), a mierzyłam dzisiaj ESy laureta 72 i jeszcze były sporo za duże w udach... także polecam brać śmiało mniejsze 😉
Dramka, no kurcze wszystkie mające klapki są z białym lejem 👿 ale te equiline są piękne. 😉 equi.dream, ale one nie mają klapek, a właśnie o klapki się rozchodzi 😀iabeł:
Aż tak zdesperowana chyba nie jestem żeby ryzykować nowe bryczesy dla dwóch klapek za kilkanaście złotych. 😉 Chyba będę się musiała z klapkami pożegnać na rzecz szarego leja. 😕
Materiał akurat nie leży po stronie krawcowej, za materiałem trzeba trochę pochodzić i poszukać odpowiedniego. Ja polecam krawcową dlatego, że poszerzałam swoje bryczesy Cavallo (o ok. 6cm) z pomocą krawcowej - trzeba było zrobić kliny po dwóch stronach. Fakt, poszukiwanie materiału było czasochłonne, ale efekt jest super, moim zdaniem wizualnie lepszy od stanu oryginalnego 🙂
Potrzebuje albo coś mega przecenionego z firmowych albo taniego co przeżyje kilkanaście zawodów - nie jeżdżę zbyt często na zawody 😉 Jak zna ktoś ten rodzaj bryczesów czy cokolwiek wie, słyszał opinie proszę o info 🙂
Naprawiał ktoś może bryczesy u krawcowej? chodzi o wymianę całego leju. Kupiłam sb nowe piękne bryczesy BR i niestety lej mi się przetarł, po chyba 6 jeździe 🤔wirek: No a szkoda, bo mają piękny kolor i wgl cała reszta jest ok, tylko ten lej... Tylko nie wiem gdzie można kupić taki ,,lejowy" materiał. Wie ktoś coś więcej? robił coś takiego? 😉