Zagłodzone konie w Posadowie
Domyślam się. PZHK też pewnie słyszało dużo wcześniej o całej sytuacji. Dam sobie rękę uciąć. I rączki rozkładali, albo doniesienia głęboko do szuflady chowali. Mendy jedne.
Zapraszam tez obecnych tu na grupe na fejsie, mala sprawa jest 😉.
O której grupie fb wspominasz?
Tej re-voltowej jak mniemam 😉
Dawać linka a nie tu szyfrem, bo się gubię.
A to nie chodzi o grupę "konie z Posadowa w DT"?
Gdzieś link był.
Nie, chodzi o grupę forumową 😉
JARA,
dzięki, zdeaktualniłam sie chiba 😉
A ja nie mam konta na fb i nie wiem o co chodzi 🤔
A ja nie mam konta na fb i nie wiem o co chodzi 🤔
No to nie jestem sam 😉
To na PW.
Na razie nikt wprost Wam tego nie napisze. 😉
Czekam na przyjęcie do grupy 👀
A konie u nas mają się całkiem dobrze 🙂 Odżyły, wyglądają też coraz lepiej i ogólnie wyglądają na szczęśliwsze 😉
Szara, Wy braliscie bezposrednio z POsadowa ?
Kolejne kontrole w nowych domach - Stajnia Idmar
hm... to idmar wziął konie czy ktos kyo u nich jeździ?
znam te stajnie, znam włascicieli i..... swojego konia bym tam nie dala w pensjonat,,,,,,,
OBIBOK - a co dokładnie masz na myśli?
Ja sądzę, że wzięcie konia do domu tymczasowego to nie to samo co wzięcie konia w pensjonat.
Myślę, że każdemu kto zdecydował się zapewnić czasową opiekę tym koniom należą się słowa uznania.
(Dla ścisłości - nie znam stajni i nie znam właścicieli, reprezentanta stajni Idmar miałam okazję,oglądać kilkakrotnie na zawodach powożeniowych, ale to już OF)
OBIBOK, wział konie Adrian Kostrzewa, ponoc ma wsparcie własciciela osrodka. Tez slyszalam taka opinie jak Twoja, ale hmmm... na pewno maja czyste intencje, wstawiaja zdjecia koni z nowego domu, pozostaje miec nadzieje, ze wszystko bedzie ok, a stajnia nie jest anonimowa, na pewno konie bedzie "widac", zeby ocenic ich stan i postepy.
a moje zdanie jest takie, że chyba konie będą miały wszędzie lepiej ... niż w posadowie 😉
Przecież i tak nikt nie pozwoli aby koniom zabranym podczas interwencji stała się jakaś krzywda i dodatkowo nikt o zdrowych zmysłach nie brał by ( publicznie i w rozgłosie ) koni po to by im zaszkodzić - takie jest moje osobiste zdanie,
jestem tego samego zdania... nawet jeśli jest jakaś stajnia, która - ujmujmy to tak - nie przypadła mi do gustu (nie postawiłabym w niej konia, nie lubię właściciela etc), to zakładam, że a) wszędzie lepiej niż w posadowie, b) jak ktoś bierze bidulka z interwencji to nie po to by nazwijmy to najogólniej "nie dbać o niego"...
Czy ktoś z małopolskiego wziął w opiekę jakieś konie z Posadowa ? Ja niestety nie mam aktualnie warunków na zaadoptowanie kolejnego konia, ale mogłabym zaoferować pomoc jako wolontariusz, ew. jakieś siano, słoma, owies własnej produkcji z dostawą w okolicach Kakowa/Wieliczki/Niepołomic/Bochni/Nowy Sącz 🙂
estena, chyba nie pojechaly konie tak daleko, ale uderz do Krystyny Kukawskiej z POgotowia dla Zwierzat, ona ma dane domow.
nie no, jasne ze lepiej beda mialy tam niz w posadowie..
tylko.... jakos tak szlag mnie trafil , bo jestem pewna ze intencją nie byla pomoc koniom tylko "zaprezentowanie" sie.. ;(.
adriana tez znam i .... nie jest to Koniarz tylko uzytkownik koni.
poza tym te konie ktore startują i sie prezentują na zawodach , prywatne, sa w kondycji ok,ale ich wlasne klacze hodowlane i źrebaki juz gorzej..
oczywiscie ciesze sie ze są gdzie indziej niz posadowo 😉
OBIBOK, rozumiem, tez slyszalam roznie, mam tylko nadzieje, ze bedzie ok 🙂. BTW na fejsie sa nowe zdjecia z Idmaru.
Czy ktoś z małopolskiego wziął w opiekę jakieś konie z Posadowa ? Ja niestety nie mam aktualnie warunków na zaadoptowanie kolejnego konia, ale mogłabym zaoferować pomoc jako wolontariusz, ew. jakieś siano, słoma, owies własnej produkcji z dostawą w okolicach Kakowa/Wieliczki/Niepołomic/Bochni/Nowy Sącz 🙂
A może Twoja pomoc przydałaby się
Met? Ma kolejnego konia do odkarmienia - Chudego:
http://re-volta.pl/forum/index.php/topic,91540.120.html
A ja odwiedziłam dzisiaj konie w Kaczynie (koło Poznania), konie mają sie tam dobrze 🙂 Łaziły za mną jak pieski i domagały sie pieszczot 🙂 Kaczyna przyjmie pomoc w każdej postaci (leki, pasza i td).
A ja już wracam do codzienności...tornado minęło, ale będę miała Posadowo na oku i dopilnuje by było sprawdzane (oczywiście nie przez pana Jurkiewicza..).
honorowa888, w Kaczynie u Kurkow?
Forumowy Bopgdan-a raczej jego rodzina, wzieli 5 koni. Prosze pytac Bogdanow, czy pomoc potrzebna.
sprostuję, Bogdan przekazał informacje o tym co działo się w Posadowie swojemu ojcu, to on zadzwonił do dobrych ludzi i to wszystko skoordynował. Bogdan pomagał tylko w załadunku koni.
Mamy kontakt z dwiema stajniami w Kaliszu: jedna wzięła 5 koni, druga 2 konie. Każdy włascieciel z tych dwóch stajni był świadomy na co się zgadza. Mają możliwości, niczego nie potrzebują. Bylismy tam, rozmawialiśmy, przekazaliśmy informację,że jeśli czegoś potrzeba to będzie można prosić o pomoc.
Nie mamy wieści bezpośredniej od trzeciej stajni, którą Bogdana tata poprosił o pomoc. Zapytam czy czegoś potrzebują i dam znać.
taki Bogdana Tata to chyba jakiś człowiek złoto 🙂