Zagłodzone konie w Posadowie

Domyślam się. PZHK też pewnie słyszało dużo wcześniej o całej sytuacji. Dam sobie rękę uciąć.  I rączki rozkładali, albo doniesienia głęboko do szuflady chowali. Mendy jedne.
Zapraszam tez obecnych tu na grupe na fejsie, mala sprawa jest 😉.

O której grupie fb wspominasz?
Tej re-voltowej jak mniemam 😉
Dawać linka a nie tu szyfrem, bo się gubię.
ms_konik   Две вечности сошлись в один короткий день...
19 sierpnia 2013 21:23
A to nie chodzi o grupę  "konie z Posadowa w DT"?
Gdzieś link był.
JARA   Dumny posiadacz Nietzschego
19 sierpnia 2013 21:28
Nie, chodzi o grupę forumową 😉
ms_konik   Две вечности сошлись в один короткий день...
19 sierpnia 2013 21:33
JARA,
dzięki, zdeaktualniłam sie chiba 😉
A ja nie mam konta na fb i nie wiem o co chodzi  🤔
A ja nie mam konta na fb i nie wiem o co chodzi  🤔

No to nie jestem sam  😉
To na PW.
Na razie nikt wprost Wam tego nie napisze.  😉
BASZNIA   mleczna i deserowa
20 sierpnia 2013 10:01
Amen 🙂
Czekam na przyjęcie do grupy  👀

A konie u nas mają się całkiem dobrze  🙂 Odżyły, wyglądają też coraz lepiej i ogólnie wyglądają na szczęśliwsze 😉
asds   Life goes on...
20 sierpnia 2013 11:55
20 sierpnia 2013 12:44
Szara, Wy braliscie bezposrednio z POsadowa ?
Kolejne kontrole w nowych domach -  Stajnia Idmar

hm... to idmar wziął konie czy ktos kyo u nich jeździ?
znam te stajnie, znam włascicieli i..... swojego konia bym tam nie dala w pensjonat,,,,,,,
OBIBOK - a co dokładnie masz na myśli?

Ja sądzę, że wzięcie konia do domu tymczasowego to nie to samo co wzięcie konia w pensjonat.

Myślę, że każdemu kto zdecydował się zapewnić czasową opiekę tym koniom należą się słowa uznania.

(Dla ścisłości - nie znam stajni i nie znam właścicieli, reprezentanta stajni Idmar miałam okazję,oglądać kilkakrotnie na zawodach powożeniowych, ale to już OF)
20 sierpnia 2013 20:57
OBIBOK, wział konie Adrian Kostrzewa, ponoc ma wsparcie własciciela osrodka. Tez slyszalam taka opinie jak Twoja, ale hmmm... na pewno maja czyste intencje, wstawiaja zdjecia koni z nowego domu, pozostaje miec nadzieje, ze wszystko bedzie ok, a stajnia nie jest anonimowa, na pewno konie bedzie "widac", zeby ocenic ich stan i postepy.
zduśka   Zbrodnia, kara, grzech. .. litr wina
20 sierpnia 2013 21:24
a moje zdanie jest takie, że chyba konie będą miały wszędzie lepiej ... niż w posadowie  😉
Przecież i tak nikt nie pozwoli aby koniom zabranym podczas interwencji stała się jakaś krzywda i dodatkowo nikt o zdrowych zmysłach nie brał by ( publicznie i w rozgłosie ) koni po to by im zaszkodzić - takie jest moje osobiste zdanie,
20 sierpnia 2013 21:28
Genau 😉.
jestem tego samego zdania... nawet jeśli jest jakaś stajnia, która - ujmujmy to tak - nie przypadła mi do gustu (nie postawiłabym w niej konia, nie lubię właściciela etc), to zakładam, że a) wszędzie lepiej niż w posadowie, b) jak ktoś bierze bidulka z interwencji to nie po to by nazwijmy to najogólniej "nie dbać o niego"...
estena   Wariat nad wariaty.
21 sierpnia 2013 08:06
Czy ktoś z małopolskiego wziął w opiekę jakieś konie z Posadowa ? Ja niestety nie mam aktualnie warunków na zaadoptowanie kolejnego konia, ale mogłabym zaoferować pomoc jako wolontariusz, ew. jakieś siano, słoma, owies własnej produkcji z dostawą w okolicach Kakowa/Wieliczki/Niepołomic/Bochni/Nowy Sącz 🙂
21 sierpnia 2013 11:14
estena, chyba nie pojechaly konie tak daleko, ale uderz do Krystyny Kukawskiej z POgotowia dla Zwierzat, ona ma dane domow.
nie no, jasne ze lepiej beda mialy tam niz w posadowie..
tylko.... jakos tak szlag mnie trafil , bo jestem  pewna ze intencją nie byla pomoc koniom tylko "zaprezentowanie" sie.. ;(.
adriana tez znam i .... nie jest to Koniarz tylko uzytkownik koni.
poza tym te konie ktore startują i sie prezentują na zawodach , prywatne, sa w kondycji ok,ale ich wlasne klacze hodowlane i źrebaki juz gorzej..

oczywiscie ciesze sie ze są gdzie indziej niz posadowo 😉
21 sierpnia 2013 19:28
OBIBOK, rozumiem, tez slyszalam roznie, mam tylko nadzieje, ze bedzie ok 🙂. BTW na fejsie sa nowe zdjecia z Idmaru.
Czy ktoś z małopolskiego wziął w opiekę jakieś konie z Posadowa ? Ja niestety nie mam aktualnie warunków na zaadoptowanie kolejnego konia, ale mogłabym zaoferować pomoc jako wolontariusz, ew. jakieś siano, słoma, owies własnej produkcji z dostawą w okolicach Kakowa/Wieliczki/Niepołomic/Bochni/Nowy Sącz 🙂

A może Twoja pomoc przydałaby się Met? Ma kolejnego konia do odkarmienia - Chudego: http://re-volta.pl/forum/index.php/topic,91540.120.html
A ja odwiedziłam dzisiaj konie w Kaczynie (koło Poznania), konie mają sie tam dobrze 🙂 Łaziły za mną jak pieski i domagały sie pieszczot 🙂 Kaczyna przyjmie pomoc w każdej postaci (leki, pasza i td).
A ja już wracam do codzienności...tornado minęło, ale będę miała Posadowo na oku i dopilnuje by było sprawdzane (oczywiście nie przez pana Jurkiewicza..).
21 sierpnia 2013 21:44
honorowa888, w Kaczynie u Kurkow?

Forumowy Bopgdan-a raczej jego rodzina, wzieli 5 koni. Prosze pytac Bogdanow, czy pomoc potrzebna.

sprostuję, Bogdan przekazał informacje o tym co działo się w Posadowie swojemu ojcu, to on zadzwonił do dobrych ludzi i to wszystko skoordynował. Bogdan pomagał tylko w załadunku koni.
Mamy kontakt z dwiema stajniami w Kaliszu: jedna wzięła 5 koni, druga 2 konie. Każdy włascieciel z tych dwóch stajni był świadomy na co się zgadza. Mają możliwości, niczego nie potrzebują. Bylismy tam, rozmawialiśmy, przekazaliśmy informację,że jeśli czegoś potrzeba to będzie można prosić o pomoc.
Nie mamy wieści bezpośredniej od trzeciej stajni, którą Bogdana tata poprosił o pomoc. Zapytam czy czegoś potrzebują i dam znać.
taki Bogdana Tata to chyba jakiś człowiek złoto 🙂
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się