Zadziwiające, nietypowe ogłoszenia

edzia69   Kolorowe jest piękne!
13 sierpnia 2013 10:55
Niektórym potrzebny jest dobry koń, resztę zrobią sobie sami. Niektórzy potrzebują gotowca i nic w tym złego o ile uważają za stosowne odpowiednio za zrobionego konia zapłacić.
No przecież to jest filmik z KJ GONITWA MIRALEX SKÓRKA, w tym klubie jest m.in Łukasz Brzóska.

Na tym koniu siedzi jeździec mojej koleżanki z THK M. Żejmo.

Kobyła jest trudna, wyrywna...
tet   Nie odbieram wiadomości priv. Konto zawieszone.
13 sierpnia 2013 12:36
a czemu służą podobne wpisy? wyładowujecie swoje frustracje? No przeciez widać, że dziewczyna to nie Skelton, czepiacie sie byle czego. Podnosi wam to samoocenę?
aleqsandra   Kreujemy swój świat tym w co wierzymy
13 sierpnia 2013 12:57
edzia69, ja tam widzę, że koń w każdym skoku, nawet tym bardziej udanym (ze strony jeźdźca), nadziewa się na sztywną rękę, która ani nie wypuszcza wodzy, ani nie zmienia położenia. Boli.
To też niezłe, cały czas piła w pysku:

wg mnie fajny koń, jeździec nie oszałamia, ale dla kupującego z głową wydaje się łatwy do odpracowania, a tym bardziej jeśli radzi sobie z nim średni jeździec... trzeba wsiąść i samemu zobaczyć
Facella   Dawna re-volto wróć!
13 sierpnia 2013 13:01
aleqsandra, nigdzie nie napisałam, że ten koń jest niefajny. Mnie też się podoba, ale skoro nie może ktoś go w pełni zaprezentować, to może niech nagrają film ze skoków luzem?
aleqsandra, nigdzie nie napisałam, że ten koń jest niefajny. Mnie też się podoba, ale skoro nie może ktoś go w pełni zaprezentować, to może niech nagrają film ze skoków luzem?

Jesteś zainteresowana tym koniem ? Może pod toba będzie lepiej chodzić i wtedy zrobi się nowy filmik pokazowy. Mogę Cię umówić na jazdę. Nagramy filmik  😎

sztywna ręka ?  😲 no jeszcze żelazna napisz....
aleqsandra   Kreujemy swój świat tym w co wierzymy
13 sierpnia 2013 13:33
ja tylko dodam, że generalnie wolę się nie wypowiadać co jeździec ma czego nie ma, bo sama jestem dupa a nie jeździec... po prostu obrazek nie jest za ładny i pewnie pod lepszym jeźdźcem od tej osoby koń inaczej by się prezentował... tyle 🙂
nie mam jakichkolwiek wątpliwości.

Ale skoro Facella oceniła, że filmik jest anty-sprzedażowy to niech wsiądzie i pokaże jak koń chodzi pod nią
Nirvette   just close your eyes
13 sierpnia 2013 13:52
KLIK
jakby było mało, ze młodziak, to jeszcze ta ortografia, oczy bolą 😵
Nie co ty,wszystko jest okej według Ciebie?Wstawiając filmy do internetu stety-niestety jesteśmy poddani krytyce.A na tym filmiku widać źe ręka jest zablokowana.Koń nawet nie ma szansy wyciągnięcia szyji i w efekcie skacze jak skacze.Tłumaczenie źe koń jest trudny na nic się zdaje.Kaźdy koń byłby 'trudny' jeżeli jeździlibyśmy go w ten sposób.A klacz ewidentnie rwie do przeszkody tylko dlatego żeby mieć juź to 'za sobą'.Za błędy przepraszam,piszę z telefonu.
.A klacz ewidentnie rwie do przeszkody tylko dlatego żeby mieć juź to 'za sobą'.

😵

Może masz rację. Dla mnie filmik jest ok. Nie znam tej dziewczyny z filmiku, ale wiem, że jeździ tam i tam u mojej koleżanki.

P.S

Kanał na YT nie jest własnością tej dziewczyny, ani nikogo z KJ GONITWA. To Kanał jakiejś dziewczyny- która te filmy robiła.

nina.kurowa - kim ty jesteś ?  Hejtujesz tylko ?
W nicku zawarte jest moje imię i nazwisko.Nie,nie tylko hejtuje.Ale czytam wszystko na  bieżąco😉
a to w porządku. Bo już myślałem, że jesteś taką dziewczyną, która jeździła w skórce  😀
Korysindex, no na prawdę mam ochotę cię poznać kiedyś. Mam wrażenie, że sam się czepiasz najdrobniejszych pierdół po ogłoszeniach, a jak przyszło pod 'młotek' ogłoszenie od siostry wujka babci kogoś znajomego to tarczą stajesz 😀iabeł: Ciekawy człowiek mi się wydajesz. A w powyższym ogłoszeniu nie widzę nic dziwnego, pierdyliard osób tak jeździ i jeździło będzie i hejt na rv tego nie zmieni, tak jak tego, że ludzie siodłają na łopatkach czy robią inne niepoprawne rzeczy. Jak ktoś się sam zainteresuje sprawą poprawnego siodłania, kucia, jazdy, to się polepszy osobiście, bez internetowych wyroczni...
Jeśli mogę wtrącić to koń mi się podoba, na reszcie się znam średnio ale wg mnie dziewczyna trzyma dłonie jak proszący piesek....
Korysindex, no na prawdę mam ochotę cię poznać kiedyś. Mam wrażenie, że sam się czepiasz najdrobniejszych pierdół po ogłoszeniach, a jak przyszło pod 'młotek' ogłoszenie od siostry wujka babci kogoś znajomego to tarczą stajesz 😀iabeł: Ciekawy człowiek mi się wydajesz. A w powyższym ogłoszeniu nie widzę nic dziwnego, pierdyliard osób tak jeździ i jeździło będzie i hejt na rv tego nie zmieni, tak jak tego, że ludzie siodłają na łopatkach czy robią inne niepoprawne rzeczy. Jak ktoś się sam zainteresuje sprawą poprawnego siodłania, kucia, jazdy, to się polepszy osobiście, bez internetowych wyroczni...

Możemy się poznać 😀 stawiam kawę  😀

oczywiście, że stoję murem. Będę bronił ten stajni, bo wiem jak tam jest ( choć, tej laski  z filmu nie znam. Od niedawna chyba jeździ)

A no czepiam się szczegółów, bo ze szczegółów składają się te większe rzeczy  😀iabeł:
emptyline   Big Milk Straciatella
13 sierpnia 2013 22:22
Z FB, umarłam:

Witam.
Szukam małego konia w typie haflingera. Od 145 do 160 cm w kłębie. Nie interesują mnie ceny powyżej 10 tyś. Najchętniej razem ze sprzętem. Zależy mi na koniu o przedziale wiekowym 7 - 15 lat. Koń musi już być obeznany ze skokami min. 60 cm i ujeżdżeniem ( podstawą np. ganasz ) mile widziane głębsze wdrążenie w oba tematy  Proszę o kontakt na pw.
dziewczyna trzyma dłonie jak proszący piesek....

raczej ma raczki na nosferatu wampir- polozone, zgiete nadgarstki, zaciagniete lokcie 😉
derby   "Pamiętajcie, tylko spokój Was uratuje."
14 sierpnia 2013 10:14
wzięte z fb

"Witam.
Szukam małego konia w typie haflingera. Od 145 do 160 cm w kłębie. Nie interesują mnie ceny powyżej 10 tyś. Najchętniej razem ze sprzętem. Zależy mi na koniu o przedziale wiekowym 7 - 15 lat. Koń musi już być obeznany ze skokami min. 60 cm i ujeżdżeniem ( podstawą np. ganasz ) mile widziane głębsze wdrążenie w oba tematy  Proszę o kontakt na priv"

ooppp,przepraszam- było

Klacz 9 letnia, rasy angloarabskiej, maści gniadej, nosi w siodle, spokojna, ułożona.tablica.pl
piotrowska   Między grzywą a ogonem
14 sierpnia 2013 10:29
dwa posty wyżej to samo wrzucila emptyline 😉
derby, wczoraj to samo wkleiła emptyline, dwa posty wyżej...
edit. o, piotrowska mnie uprzedziła 😉
http://ogloszenia.re-volta.pl/inne/szczegoly/18091
Nie cierpię ogłoszeń bez znaków interpunkcyjnych. I wyobraziłam sobie tę klacz, jak chodzi z puszką i kwestuje na rzecz dzieci. 😉
One są uwiązane do tej ściany? Czy ja mam halucynacje?
Są. Ale ich wiek jest chyba bardziej szokujący
rozwaze dzierżawę mega rozgarniętego wałacha arabskiego,

rozwaliło mnie użycie słowa ,,mega"  😁
na dobrą sprawę nie powinny się tu znajdować ogłoszenia koni za wcześnie zajeżdżonych i w niedopasowanym sprzęcie bo to już niestety nic nietypowego ani dziwnego... prawie co drugie ogłoszenie, zwłaszcza w niższym przedziale cenowym prezentuje smutny obrazek polskiego rekreacyjnego jeździectwa
teraz to smutna "norma"... 🙁
desire   Druhu nieoceniony...
16 sierpnia 2013 13:27
Korysindex, no na prawdę mam ochotę cię poznać kiedyś. Mam wrażenie, że sam się czepiasz najdrobniejszych pierdół po ogłoszeniach, a jak przyszło pod 'młotek' ogłoszenie od siostry wujka babci kogoś znajomego to tarczą stajesz 😀iabeł: Ciekawy człowiek mi się wydajesz.

dodzilla, ja mam znów wrażenie, że Korys zna wszystkich jeźdźców z  województwa, w którym mieszka (i nie ważne czy raz w życiu ich widział, po prostu zna 😉 ), co sie spojrzy to widać gadke "moja znajoma, znajoma znajomej, koleżanka znajomej i ją też znam".  😜  😁

wybaczcie  🚫 
Gdybyś przez 7 lat jeździła po zwodach ( jako luzak, startujący, widz + fotograf) też byś znała ludzi... 

Skoro kogoś się zna, wie coś na temat tej osoby to nie można napisać ?  🤔wirek:

Wyjdź do ludzi, pojeździj po zawodach - poznasz więcej osób  😎

z Dodzillą idziemy na kawkę  😎  😀iabeł:
desire   Druhu nieoceniony...
16 sierpnia 2013 13:45
korysindex4,  skąd wiesz, że nie jeździłam ? 😂 🤔  to, że trzymam konia na 'pcimiudolnym' nie znaczy, że kiedyś sie nie jeździło, gdybyś jeździł na śląsku to byś mnie 'znał'  😁 🙄
i nie mów mi, co mam robić, o wszechwiedzący.  😎  napisałam "odnosze wrażenie", a nie że tak jest - więcej dystansu do siebie Panie Korysindex, a mniej brania wszystkiego na poważnie.  🙄
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się