konie małopolskie

eterowa   dawniej tyskakonik ;)
05 sierpnia 2013 19:54
breakawayy, a trzyma się, trzyma 🙂 Staram się jeździć jak najwięcej 😀
Katharina   "Be patient and trust in the process"
05 sierpnia 2013 20:13
breakawayy   fakt - razem wyglądają rzeczywiście super  😜 To jak oni nawzajem się o siebie troszczą jest nie do opisania  😍
Katharina, wyglądają razem super ! które wyższe ?

breakaway, świetna wiadomość, że młody już łatwiejszy w obsłudze, powodzenia, Siwy daleko wyjechał ?

Nasze zabytki 😉 dwudziestolatek Psalm

tyskakonik to pokazuj go częściej 😉

montana jeszcze nie wyjechał, ale pojedzie aż do Jeleniej Góry 😉
Psalm wygląda kwitnąco!
05 sierpnia 2013 22:29
montana   Młody wyższy od matki  😉 Minimalnie ale wyższy  🙂  Wasz emeryt pięknie się prezentuje  😜

Myślę, że to zdjęcie mówi samo za siebie  😜

Taki ma się zaciesz jak się jeździ na ukochanym koniu  😍
05 sierpnia 2013 23:23
ups dwa razy mi się wysłało - proszę o usunięcie
06 sierpnia 2013 13:57
breakawayy, wedle życzenia 😉

Filmik 🙂
Mozii   "Spełnić własną legendę..."
06 sierpnia 2013 14:44
A ja jak dostanę foty z 50-lecia LKJ Lublin, to też się pochwalę, a co 😀
nasze mamuśki pod juniorkami 🙂

Driada (Hegemon / Draba po Przedświt XIII-4)

Druzja (Baryt / Dropia po Cyborg xx)

Czy moja ruda, ma jelenią szyję, wygląda jak pokraka i jest sztywna ?  🤔

Bo takowe informacje dostałem od wspaniałe pociska na e-mail od użytkowniczki http://ogloszenia.re-volta.pl/inne/szczegoly/10563 z tego e-maila i tego konta na RV. 
korysindex4, no ale co mamy ci powiedzieć? Bardzo przykro, że dostałeś niemiłego e-maila. Nie wiem, czemu komuś mają służyć takie docinki - ale może niektórzy muszą sobie tak na kimś odbić swoje niepowodzenia... Nie wiem. A może to wyjęte z kontekstu i źle to odebrałeś? Klacz faktycznie ma słabe plecy (wyglądają na zdjęciach jak karpiowate), nie bardzo nimi pracuje (też po zdjęciach - jak naprawdę, nie wiem). Czy pokraka? No ja mam trochę inne wyobrażenie pokraki, dla mnie fajna, do roboty, wyrobi się 😉

Moja też ma słabe plecy, ciężko ją zaangażować, to jeździmy w tereny i powoli się budujemy. Też usłyszałam, że długa, że coś tam... Ma do tego lekkiego francuza na przodach, ale osoba, której bardzo ufam w tych sprawach mocno mnie zrugała za takie szukanie dziury w całym... 😉 Ważne, że koń jest fajny, ja wiem swoje, spełnia moje potrzeby/wymagania, no i nie ma co się przejmować innymi. A z konia jestem naprawdę zadowolona. Jestem przekonana, że za 2-3 lata pracy złośliwe głosy ucichną 🤣
Jeszcze raz mogę podziękować i polecić serdecznie Janów - super obsługa, duże zaangażowanie i zainteresowanie losami konia. :kwiatek:
06 sierpnia 2013 22:05
Siwy z soboty z LKJ Lublin. Wycięte z filmiku 😉
Mozii dawaj filmik siwego z przejazdu  😀iabeł: 
tyskakonik super wyglądacie! i serio - mógłby już nie siwieć, te jabłka są przepiękne  😜

Mozii a cóż to się działo w LKJcie? Nie byliście w Wierzawicach? Bo to chyba ten sam termin wypadł? 😉
07 sierpnia 2013 11:09
50 lat LKJ Lublin 😉 Cala stara gwardia była praktycznie. W ramach pokazów jechalam 2 czworoboki pod muzyke(na ogłówiu i kantarze) i 2 parkury. Musze się pochwalić, że nie spodziewałam się tak pozytywnej opinii Pana Wojtka Markowskiego, który stwierdził, że dawno nie widział tak technicznej jazdy i takiej cierpliwości 🙂
07 sierpnia 2013 11:12
Mozii chwal się filmikami koniecznie !  🏇
No no, tylko pogratulować takiej opinii! I ja czekam na filmiki 😉
07 sierpnia 2013 11:37
Podeślę jak tylko zgram 😀
Dostałam resztę zdjęć od forumowej slw95  😜

08 sierpnia 2013 14:36
breakawayy, przepiękne! <3
Kucyk w całej krasie, w swoim żywiole pod naszą kochaną trenerką  😉

.
falletta, kojarzę ojca czyli Welgrima,prudnicki ogier, biegał wyścigi na torach we Wrocławiu. Nie był to łatwy koń do jazdy, taki trochę wielki wypłosz, chodził w okularach.
.
falletta, Welgrim był jeden w SK PRudnik i ten z linku to ten o którym piszę. W dawnych czasach 🙂 czyli wtedy kiedy on biegał nie oznaczało się rasy małopolskiej tylko właśnie był angloarab, więc wszystko się zgadza ( była inna nomenklatura kiedyś).
.
breakawayy Jestem zakochany w tej kobyle  😍 Więcej  zdjęć.... więcej  😀iabeł:  :kwiatek:
esperado Super koń ! 🙂 Opowiesz mi coś o nim ?
tyskakonik Jestem fanem Etera już dłuższy czas ! Genialny koń  😅

Ruda pod Martą z dzisiaj  😉

W ubiegłym tygodniu Ruda zaliczyła pierwszy parkur WKKW- szła jak stara, jestem z niej zadowolony. Szła o wiele pewniej niż moja druga kobyła, która jak myślałem, jest odważniejsza  😀

esperado kolejny raz - cudo  😍

korysindex4 fajna ruda!

Na życzenie dzisiejsza Gnida:

I jeszcze Siwa pod siodłem, bo dawno jej tu nie było:

I jedno portretowe 😉

.
Nie wiem czy to odpowiedni wątek, wiem że kiedyś był jakiś o paleniach koni, ale nie mogę go znaleźć, a wyszukiwarka nie jest zbytnio pomocna..
Czy wiecie może z jakiej stadniny mogą pochodzić dwa konie, angloaraby, z numerami na lewym siodle 50 i 53 oraz z R pod koroną na lewym biodrze (nie jest to Racot, bo mówią, że to nie ich konie).. Konie są prawdopodobnie po jednym ojcu..
Chodzi o jakieś namiary na stadniny, pisałam już do Racota i mówią, że to nie ich konie, napisałam do Walewic, ale jeszcze nie dostałam odpowiedzi..
Jeśli ktoś ma jakiś pomysł skąd mogą być to proszę o odpowiedź tu albo na priv..  :kwiatek:
Z góry dzięki i jeśli ktoś ma linka do wątku o paleniach to proszę o przekierowanie  :kwiatek:
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się