Re-voltowe Lobby Biuściastych
Jezu.
Kupiłam zwykłe szmaciaki za 7.90zł, bo w galerii, gdzie byłam nie było NIC co by na mnie pasowało i kosztowało mniej niż stówkę 😤
Z każdego push upa wypływają mi piersi górą albo dołem.
Kupowanie w necie to już nie jest dobry pomysł, bo wszystko leży nie tak, a szkoda czasu i kasy na odsyłanie.
Idę szukać jakiegoś sklepu na forum gazety (gdzies tu znalazłam link) 😕
No to i tak masz szczęście, bo większość z nas musi kupować w przedziale 150-250 (przynajmniej w 3mieście takie ceny :/ ) Poszukaj w necie to co na Ciebie pasowało jeśli pamiętasz nazwy modeli, może znajdziesz taniej. A jaki znajdziesz "swój" model i nawet push upa nie będziesz potrzebować 😉
A ja polecam kupowanie w internecie, odkąd jestem uświadomiona w temacie staników żadnego nie kupiłam stacjonarnie bo mnie zwyczajnie nie stać i nie widzę potrzeby wydawania tylu pieniędzy jak mogę często tylko przymierzone w stanie idealnym kupić za połowę ceny. Polecam szukanie na forach biustowych, nie wiem czy mogę podać link żeby nie było, że reklamuje ale ja właśnie na takim funkcjonuje od dawna i tylko tam się zaopatruję 😉
Zawsze kupowałam w Intymnej, ale odkąd cycki skoczyły do 94cm w obwodzie, no to dostaję paczkę z intymnej i odsyłam wszystko, bez sensu 🤔
Ale Intymna to chyba nie jest "uświadomiony" sklep, więc nic dziwnego, że nie pasuje Ci nic 😎
Za to Ewa Bień często ma spore przeceny w swoim sklepie internetowym, aczkolwiek te staniki mi się porozciągały i już średnio służą.
Kupilam! Sklep Dalia w Futura Park. Rozmiary od 60 do naprawde duzych
Znow kocham swoj biust 🙂
Dalia to tak w okolicach 120-50 zł 🙂
Tak,.129 za moj.
Ale np. 65D byly juz za 89
http://allegro.pl/stanik-biustonosz-silikonowy-unbra-push-up-roz-d-i3466567975.htmlCzy któraś z was miała okazję spróbować tego cosia? Czy to się sprawdzi przy większej miseczce? Mam top z koronką na całych plecach, a plastikowe ramiączka kojarzą mi się z wiejskimi dyskotekami 😉
kajpo, ja mam ten szajs, mam mały biust (polskie 65G/60G w softach) i jest zdecydowanie ZA MAŁY i nie wyobrażam sobie, żeby to nosić. Taką samą funkcję spełnią naklejki na sutki, bo to w ogóle nie trzyma biustu.
za późno, kupiłam zainspirowana pozytywnymi opianiu na forum wizażu 😀
Może miałaś kiepskiej jakoś sylikon? Albo na nasmarowaną skórę nałożyłaś?
Jak przyjdzie paczka do zdam relację 🙂
Moja koleżanka kupiła ten śmieszny wynalazek i potwierdza, że to to się odkleja od piersi i do niczego nie nadaje.
Ja dziś kupiłam w Krakowie dwa fantastyczne biustonosze. Jeden soft z Dalii, a drugi jakiś Nippleks. Okazuje się, że znowu nie potrafiłam się dobrze zmierzyć, dobrze leżą na mnie 65f, mimo że każdy kalkulator podpowiadał mi e, ale niestety mam wyraźnie asymetryczny biust :/
Polecam dwa niepozorne sklepu w Krk przy ul. Długiej (nie ten z wielką reklamą brafiting, tylko taki malutki paskudny sklepik przy przystanku pędzichów w stronę pętli krowodrza górka) i Filipa (obok sklepu zoologicznego).
Czy 70g różni się od 70gg?
Btw czarny Panache Cleo w mojej kolekcji 😉
tak, GG ma większą miskę.
Jakby komuś gdzieś rzucił się w oczy Panache Sports Bra koloru fioletowego w rozmiarze 28F to dajcie znać. Od kilku dni szukam i szukam i albo 28E albo 28FF 😤 Mam 28F turkusowego i jest idealny. Nie mam gdzie przymierzyć nawet 28E, przymierzałam 65D(teoretycznie podobny rozmiar) i robił mi u góry buły. Że też mi się ten fiolet umanił 😵
Fioletka będzie bardzo trudno upolować - stara kolekcja, u producenta nie ma już ani jednej sztuki. Ja tez ostrzyłam sobie na niego zęby, moim zdaniem jena z bardziej udanych wersji kolorystycznych. Czerwony z aktualnej kolekcji też mi się podoba - złote wykończenia dają mu takiego "eleganckiego" pazura 😉
...Ale z tym 65D podobnym do 28F to palnełąś bzdurę :P
Dziewczyny, podczytuję ten wątek,żeby podnieść się trochę na duchu,że nie tylko ja mam przeboje ze swoim biustem 😉 wiem, jestem okropna! 😀
Koleżanka przesłała mi ciekawy filmik- i tu pojawia się taka moja refleksja: Niby jesteśmy coraz bardziej świadome,że dobrze dopasowany biustonosz potrafi zdziałać cuda,ale czy robimy to właściwie? 😉 albo inaczej: nam się tak wydaje,ale to niekoniecznie musi być prawda 😉
Jaki wniosek? Niech króluje idealnie dopasowana bielizna, a przy tym piękna- bądźmy Kobietami! 😉
może ten filmik komuś pomoże! 😉
http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=mD5LNq3srZE
60E i 65D na wszystkich stronach z rozmiarami sportowych są przeznaczone na taki sam obwód piersi. Dlatego napisałam teoretycznie 😉 Ja wiem, że w praktyce to dwa całkiem rożne rozmiary.
A ten nowy malinowy ma dodatek fioletu i limonki, a nie złota 😉
Horsia, no to masz namacalny dowód, że tabelki w 9 przypadkach na 10 można włożyć między bajki 😉
Jeśli 60F pasuje idealnie, to nie myśl nawet o 60E. Na 100% też będzie Ci bułkować. Mogłabyś ewentualnie sprawdzić 65E, jeśli gdzieś znajdziesz.
Nie chodzi mi o malinową wersję. Trochę wyskoczyłam przed szereg, bo czerwony jeszcze nie jest dostępny w sklepach. W drugiej połowie sezonu pojawi się jeszcze jedna wersja sporta, czerwono-grafitowa ze złotymi elementami przy regulacji ramiączek i zapięciu. Takie małe szczegóły, a dają sportowemu łachowi zupełnie innego charakteru 😉
co wspólnego ma Bee Dees z Triumphem? 😉
Kupowała którać na lace-lingerie.com? Mają fajne ceny na Freyę, ale nie mogę znaleźć żadnej opinii o tym sklepie 👀
Kupiłam WRESZCIE biustonosz nowy, w Triumphie. Po godzinnej walce z różnymi fasonami i rozmiarami, wybrałam
TAKI tylko z inną koronką. Rozmiar 70E. W życiu bym się nie spodziewała, ze wszystkich opisów w sieci podczas mierzenia wychodziło mi jak byk 80D. Biust wygląda HOT. 😍 Niestety wydałam znów na stanik krocie, ale co zrobić... O biust trzeba dbać. 😉 Po kolejnej wypłacie wybieram się do braffiterki bliżej mojego miasta, ponoć ma ogromny wybór rozmiarów i fasonów w cenie do 100zł + do tego gatki za 30-40zł. Koleżanka z 65F się u niej ubiera. Gdyby miała otwarte w soboty to bym dzisiaj się do niej wybrała, tak to niestety... Dopiero w przyszłym miesiącu.
sandrita - po schudnięciu biust mi spadł z 70E na 70D, zrobię zdjęcia i wrzucę do ogłoszeń 😉 polecam Ci też Kapphala - za 50-60zł można trafić 70E
Polecam zajrzeć do Atlantica, wprowadzili do kolekcji niestandardowe rozmiary 🙂 Do tego ostatnio mieli jakieś wyprzedaże, udało mi się kupić stanik za 50zł, przeceniony ze 140zł. Chyba im nie schodziły większe rozmiary miseczek, ponieważ "zwykłe" były w normalnych cenach, natomiast te niestandardowe (ja mam 75F, chociaż internetowy kalkulator wypluwał 80-85 DD) były poprzeceniane.
PonPon SUPER!!! Będę śledzić! 😀 Byłam w KappAhlu, bo często u nich robiłam zakupy stanikowe, ale niestety mieli od A do C, albo od 80D-E wzwyż w obwodzie. W ogóle nie mieli 70-75. :/
MissTake Kiedyś przy okazji zajrzę. Tam gdzie byłam ostatinio akurat nie było Atlantic, albo ja nie zauważyłam... :P
sandrita, oo, nawet ja kupiłam 70E w KappAhlu, których się chętnie pozbędę, bo mam 70F 😉
Dziewczyny, mam problem... Koszulowy. Chciałabym sobie kupić koszulę, ale z każdego sklepu wychodzę praktycznie ze łzami w oczach (moja mama uwielbia mnie zawstydzać przed ekspedientkami), jakiej koszuli bym nie zmierzyła, to wyglądam w niej jak traktor. Noszę rozmiar 38, zakładam koszulę w tym rozmiarze, talia - super, ale co z tego, że w biuście brakuje mi 10 - 15cm do zapięcia się. Jeśli chodzi o koszule na co dzień, to po prostu noszę je rozpięte, z tank topem pod spodem. Ale na elegancko to nie bardzo... Rozmiar 40 w miarę do przyjęcia w talii, chociaż za szeroko, ale nawet jeśli się dopnę, to boję się, że guzik zaraz wystrzeli i kogoś zabije, tak się rozchodzi. A od 42 w górę jeśli w biuście jest ok, to w talii masakra, równie dobrze mogę założyć na siebie namiot. Nie macie jakichś sprawdzonych sklepów/fasonów?
MissTake, mam ten sam problem w talii dobrze leży 38 a w biuście 40/42. O dziwo dobrze na mnie leżą koszule z tchibo 😉. 38 jest akurat (i w talii i w biuście) i zaszewki które wypadają na biuście są w dobrym miejscu a nie gdzieś w kosmosie.
Dziękuję kotlet :kwiatek: Jak sprowadzę się do Krakowa zapoluję 😉
Zakochałam się w jednej koszuli z Reserved i załamałam w przymierzalni 🙁 W akcie desperacji poproszę przyszłą teściową o poprawki krawieckie...