Kącik Małolata...:D

Gniadata   my own true love
01 sierpnia 2013 22:18
Windziakowa moi konczyli definitywnie z takimi komentarzami jak sie zaczelam glodzic😉
(anyway juz jest 1 sierpnia?)

kaszmirowa oj no bo ładnie wyglądał taki ujarany! 😀
btw ja bym ksiazek nie kupowalam. kupilam przed 1 klasa i to byl blad - jakas 1/4 od tego czasu lezy i sie kurzy :]

aaa jestem mega wymęczona, właśnie wróciłam z biegania, i za chwilę pewnie zacznę Wielkie Odsypianie po dwóch dniach zrywania sie po paru godzinach  👀 w końcu! 😀

Vicke-właśnie napisałam do trenera, ale nie wiem, jak wyjdzie... Mam nadzieję, że się zgodzi, bo chcę jednak jakoś iść do przodu z jazdą.

Małolatki, może kiedyś zrobimy sobie taki wieczorek na skypie? C:
01 sierpnia 2013 23:33
Windziakowa ok tylko nie mam kamerki
Siemka co myślicie o cenie podręczników??Bo jak dla mnie to jakaś masakra. Na zestaw nowych podręczników trzeba wydać prawie 800 zł 😵 . I tego się tyczy moje pytanie : Czy wiecie gdzie kupić tanio podręczniki do  3 gim ??
od absolwentow
Infantil tylko że niestety większość z tych podręczników jest poozdabiana karniakami  😲 , a książki dobrej jakości sobie cenią i chcą strasznie dużo kasy.... Jedna z książek kosztowała 40 zł nowa a on za zniszczoną chciał 30,  więc gdzie tu logika  ❓ . I u mnie w szkole wszyscy sobie tak cenią te podręczniki...
Niestety, książki są drogie 🙂 Poszukaj w jakichś księgarniach z używkami.
qoniarra - poszukaj na allegro,tablicy ofert z twojego miasta lub z okolic, albo w księgarniach, albo popytaj jeszcze znajomych 🙂 Ja się dogadałam ze znajomą, z którą gadałam z 2 razy i za komplet książek daję 140 zł.
[quote author=Arroch link=topic=30353.msg1840972#msg1840972 date=1375355678]
Iza co Ty robisz w tym wątku, wpadłaś dzieci postraszyć?  😁

Skąd wiedziałaś?
Domyślam, się że też chciałaś, ale bylam pierwsza?  😁
[/quote]

Żebyś wiedziała, że chciałam, ale przyszła taka jedna... Iza i zepsuła mi zabawę  🍴
qoniarra ja chyba tylko 2-3 książki kupiłam używane bo były w baaardzo dobrym stanie i różnica w cenie od 10 do 15 złoty. A tak to kupuję w e-księgarni, bo teraz te książki się zmieniają np. z fizyki ktoś w tym roku kupił podręcznik od ,,starszaków'', ale okazało się że pozmieniali niektóre tematy, a niektóre wyrzucili i ciężko było mu się odnaleźć w tej książce. Poza tym nie warto kupować jakiś pobazgranych książek i zniszczonych jak nowe kosztują 5 złoty więcej. A u mnie w mieście ceny w księgarni z używkami są porównywalne do tych z internetu... 🙄
Ja kupuję ćwiczenia i niektóre książki na http://www.gandalf.com.pl/ są lepsze ceny w porównaniu do księgarni, nie trzeba latać, dostajesz jakiś rabat itp. i już po około 3 dni od zamówienia masz je w domu. 😉
A jeśli chodzi o ceny to jakaś masakra za samą historię wyszło mi jakieś 60 zł., a niemiecki 70zł 😵
Nic mi w jeździectwie nie wychodzi. Jedna wielka porażka.

Olaa1002-będzie lepiej 🙂 Nie załamuj się, ważne, że robisz to, co kochasz. Każdy ma gorsze dni 🏇
02 sierpnia 2013 23:56
Olaa mi też nie. ale co tam, dupa w troki i do roboty. samo nie przyjdzie.
Dzięki laski  😉 3majcie za mnie dzisiaj kciuki  :kwiatek:
piotrowska   Między grzywą a ogonem
03 sierpnia 2013 08:09
Ale się naprodukowałyście! Trochę mi zajęło przeczytanie tego 😁

Ja jestem już w domku, pożegnałam słoneczny Rewal i wróciłam na wieś. Weszłam dziś rano na wagę.. +3kg 😕 Od dziś dieta i bieganie, mam nadzieję że do końca sierpnia zejdę do 50kg.. załamka.

Ale za to już odliczam dni do obozu! A wam jak idzie z jazdami?

Olaa1002 - Ja często myślę o sobie tak samo, ale koniec końców wiem, że załamywanie się nic nie da, trzeba jeździć jeździć i jeszcze raz jeździć! Kciuki są :kwiatek:
Ja chcę w końcu pojeździć, tylko szkoda że konia brak... 🙄 Tak mi się nudzi w domu, ale na szczęście zapowiadają się zdjęcia w przyszłym tygodniu.  😍
I w końcu znalazłam sobie torebkę, która nie jest większa ode mnie.  😁 😜
U mnie z jazdami troszeczkę cienko ostatnio na koniu siedziałam jakiś czas temu na koniu lussi (którą swoją drogą poznałam na volcie)
vicke   Marzeniami żyłem jak król
03 sierpnia 2013 21:23
piotrowska o też przytyłam! ale chyba więcej niż 3 kg  😵 od jutra dieta i ćwiczenia. dzisiaj mam jeszcze paczke ciasteczek  👀

Moja kobyła na pożegnanie ze mną, zerwała ogłowie. Aczkolwiek poszły chyba tylko paski policzkowe, więc dokupię i będzie w porządku. ale i tak, zostały mi dwa tygodnie dzierżawy z czego tydzień będę czekała na paczke  😵

A co do książek, ja mam książki do 3 gim, wszystkie za 50 zł  😁 w dobrym stanie
04 sierpnia 2013 18:25
piotrowska, vicke nie pobijecie, przytyłam 4 kg 🙂 oficjalnie idę się powiesić.
...ale wcześniej zjem kanapkę  😁

tak w ogóle jestem szczęśliwa. kupiłam sobie bandankę. a nawet dwie. czarną i czerwoną, nie jestem już skazana na non stop granatową  😅
i hennę do włosów. miedziany + papryka, tylko nie wiem czy położyć sobie na jednej stronie głowy miedź a na drugiej paprykę, czy zmieszać te farby i położyć miedzianą paprykę  😁
i jedenastego jadę w Bieszczaaady do przyjaciółki w końcuuuu! nie żebym sie jarała, czy coś, ale...  💃
Gniadata  ja bym zmieszała  🤣 bandanki  😍

A ja schudłam 6 kg !  💃

Btw. Jak myślicie powinnam się udać do lekarza jeśli moja ręka , którą złamałam 3 lata tamu nie daje mi żyć i trenować ?
04 sierpnia 2013 18:36
Asse chyba tak zrobie 😀
bandanki bandanki od dwóch lat się nosiłam z kupnem czarnej i czerwonej  💘 huhuhu 😀

to ja Ci moge moje 6 kg oddać jak chcesz  :kwiatek: skoro tak ubolewasz nad tym, ze schudłaś..  😁 i mysle ze tak, powinnaś  😲
Starość  , sypie się już ;p
Bez tych 6 kg jestem grubasem !!
Też musze kupić jakieś bandanki , bo moje są w opłakanym stanie
04 sierpnia 2013 18:48
e tam starosc, pacz na mnie - małolatowa emerytka, a wciąż się trzymam! z energią na stare lata  😎 ale ja skromna jestem. i powalona. ło rany  😁
gwarantuje, ja większym grubasem. moje kucyki niedługo mnie za cholere nie udźwignie ;_;
no moja na razie jedna zaczyna się strzępić (ale wciąż świetnie daje rade! a jest chyba starsza ode mnie :o), czarną kupiłam z tych lepszych to też pewnie z 15 lat potrzyma, a ta czerwona bardziej szmatława, wzorek drukowany, z new yorkera, daje jej max rok-dwa :P
(anyway, w new yorkerze duuuuuuuuuuuuuuuuuuużo kolorów, wszystkie po 7,95:3)
Przepraszam was ale... Gniadata, ja o ile dobrze mi wiadomo jestem od Ciebie starsza, a Ty już o emerytce mówisz... Arciocha w takim razie to już nie wiem do czego kwalifikować.
Arroch nie kwalifikujesz sie do małolat już chyba, wypad!  😎
04 sierpnia 2013 18:55
Alabamka bo mi ostatnio jak dowód odebrałam odwaliło i to ostro, że stara jestem :P
to ile Ty masz lat w takim razie?
No dobra, to ja młodsza, 16 mam.
Od dawna myślałam, że jesteś o rok ode mnie młodsza, nie wiem czemu.
04 sierpnia 2013 19:04
a widzisz, toż to ja stara dupa jestem  😁 tylko zachowuję się, piszę jak bachor, miałam spokojne i dłuuuuugie dzieciństwo które chyba cały czas jeszcze trwa  😜 i niech trwa jak najdłużej. boję się być duża i poważna.

(nie żebym uważała 15stki za bachory, wręcz przeciwnie, właściwie bardziej siebie uważam za bachora dlatemu tak napisałam. bo właśnie sie ogarnelam, ze mogloby to kogos urazić w tym wieku :emoty327🙂
Gniadata, Ty duża i poważna?  😲
04 sierpnia 2013 19:09
kaszmirowa duża w sensie dorosła. bo wzrostem nie pobijam niestety  😡 no ale sama przyznasz ze nie jestem w zaaadnym stopniu dojrzała i tak jeszcze parę lat pobędzie, poszaleje co moje a potem dorosnę  😁
Gniadata, no wiem, że nie na wysokość ( ani grubość  😁 ) Chodziło mi o to, że nie wyobrażam sobie Ciebie takiej poważnej.  😉
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się