A czy nikt nie słyszał o stajni do dzierżawy w okolicach Warszawy?
Skoro już nie będzie na SGGW to co teraz tam będzie?
Skoro już nie będzie na SGGW to co teraz tam będzie?
Stajnia SGGW - nowa szkółka pod kierownictwem T. Głoskowskiego zamiast Poland Parku
https://www.facebook.com/AkademiaJazdyKonnejABC/infoCiekawe czemu Poland Park się wynosi i szuka nowej lokalizacji
Szanowni Państwo. Od 1 sierpnia 2013 roku na na terenie stajni SGGW zaczęła działać nowa szkoła jazdy konnej prowadzona przez Tadeusza Głoskowskiego. Już od początku września szkoła zacznie oferować jazdy konne dla dzieci i dorosłych.
W ofercie dla Państwa i Państwa dzieci znajdą się m.in.:
- Jazdy na lonży dla zaczynających swoją przygodę z jazdą konna
- Jazdy o zróżnicowanym stopniu zaawansowania dla dzieci i dorosłych
- Jazdy przygotowujące do egzaminów na odznaki PZJ
- Treningi indywidualne
- Konsultacje z wybitnymi trenerami
- Szkolenia teoretyczne
- Przygotowanie do startu w zawodach
Osoby zainteresowane jazdami dla swoich dzieci, lub dla siebie, prosimy o śledzenie naszego profilu na facebooku, gdzie na bieżąco będą pojawiać się istotne informacje odnośnie dokładnego terminu startu szkoły oraz szczegółów oferty.
Prosimy Państwa również o maile na adres stajniaabc@gmail.com wraz z krótką informacją - jakim zakresem jazd i dla kogo byliby państwo zainteresowani. Pomoże nam to skonstruować propozycję i ofertę najbardziej zbliżoną do potrzeb Waszych dzieci i Was.
Serdecznie pozdrawiamy
Do zobaczenia już we wrześniu
w Waszej Nowej Szkole Jazdy Konnej
Tadeusz Głoskowski[/quote]
Jak nie wiadomo o co chodzi, chodzi o pieniądze.
SGGW ponoć przeprowadziła postępowanie przetargowe na dzierżawę obiektu i najwyraźniej Poland Park zaproponował słabsze warunki finansowe.
a wiadomo cokolwiek więcej o tej stajni?
SGGW ponoć przeprowadziła postępowanie przetargowe na dzierżawę obiektu i najwyraźniej Poland Park zaproponował słabsze warunki finansowe.
Aha, chyba że tak. A kasy nieźle trzaskali przecież bo to ich oferta była megadroga. Ale piszą na stronie że czegoś będą szukać innego w pobliżu Ursynowa bo to zagłębie ludzi z kasą i ich klientów których stać na tę ich wyśrubowaną cenowo ofertę.
Najbliżej Ursynowa, w Warszawie to chyba tylko wyścigi 😁
Odnośnie nowej siedziby Poland Park:
"Od 1 sierpnia 2013 r. miejsce prowadzenia jazd konnych się zmienia (biuro i recepcja pozostają na ulicy Puławskiej). Zajęcia będą się odbywały na terenie Stowarzyszenia "Klubu Jeździeckiego Legia - Kozielska".
Czy ktoś się może orientuje ile kosztuje teraz pensjonat w Vethorse w Falentach Dużych i czy są wolne miejsca?
Czy ktoś się może orientuje ile kosztuje teraz pensjonat w Vethorse w Falentach Dużych i czy są wolne miejsca?
Z tego co wiem pensjonat 700 zł. Ostatnio wolne miejsca były (są? - do sprawdzenia)
w Vethorse są wolne miejsca i cena 700zł
Witam 🙂 czy ktoś się orientuje stajnia z hala Konstancin okolice
Sen, Corleando, Prażmów; Koryta; Łoś
i Siedliska, Aldragho i Czernidła.
Jak ktoś ma blisko do Dziekanowa Leśnego to jak dla mnie jest tam fajna stajnia. " Jamajka "u pani Magdy, koło Szpitala Dziecięcego. Mają też pensjonat, ale z tego co wiem jest pełny.
Witam 🙂 czy ktoś się orientuje stajnia z hala Konstancin okolice
Chyba u nas w Iskierce, też są wolne boksy.
Dziekuje ale musi być to byś blisko wiec porientuje sie ale dziękuje za info
No to Siedliska i Czernidła to dosłownie rzut beretem.
A odnośnie Vethorse czy ktoś z forum stoi tam? Jestem ciekawa opini tej stajni 🙂 Może być na priv
Edit: W związku z pytaniami. Nie szukam nowej stajni. O Vethorse pytam z czystej ciekawości. Ze Stajni Sabat się narazie nigdzie nie wybieram, za dobrze nam tu 🙂 nareszcie mój koń jest szczęśliwy, odpasiony i ja jestem o niego spokojna 🙂
Dziekuje ale musi być to byś blisko wiec porientuje sie ale dziękuje za info
No to jeszcze stajnia Chojnów.
Cześć, szukam pensjonatu w okolicach Warszawy, gdzie można rozwijać się ku WKKW... Z tego co się orientuję coś jest w Hubercie, Starej Miłosnej, a poza tym?
Z góry dziękuję :kwiatek: 🙂
W Hubercie nie ma możliwości trenowania WKKW.
Stara Miłosna napewno (z całego serca nie polecam), ew. w Koczargach jest chyba stajnia z crossem, prawda?
Bródno i Legia też mają jakieś MINI crossiki.
Mini crossik maja tez Górki - Bingo - ostatnio ichniejsze przeszkody były na zawodach w Starej Miłosnej 😉
A stajnia Chrzanowskiego? Mają cross, hali ni ma.
Dzięki wielkie, chyba zainteresuję się Bingo. Ta, o której wspomniałaś emptyline, jest trochę daleko.
słuchajcie, czy istnieje taka stajnia w Wawie? 😉
- padoki, zielone, nie muszą być jakieś przemegawypasione, ale nie klepisko. Konie wypuszczae na te padoki regularnie, najlepiej na cały dzień, ale może być na pół dnia, prowadzone w ręku, sprowadzane na obiad.
- hala z dobrym podłożem LUB może nawet tej hali nie być, ale oświetlony plac z równym podłożem zewnętrzny, ew. lonżownik.
- opieka, która zauważy jak coś jest z koniem nie tak i zadzwoni do właściciela.
- czysto i dobre żarcie
i chętnie - pies tolerowany na terenie stajni (na czas jazdy zamykany w kennelu, na czas krzątania się przy koniu obecny przy moich nogach)
i tutaj czynnik podstawowy. Strona Warszawy dowolna, byle było blisko. Max 15-20 MINUT samochodem z ursynowa, max 25 MINUT z woli ew z centrum. Im bliżej tym lepiej.
do 1200zł, max 1400.
Chciałam ściągnąć konia do pracy, wedle zalecenia wetów, i nie mam gdzie go wstawić... a ze względu na pracę nie mogę sobie pozwolić na dojazdy po 40km w 1 stronę...
ze znanych mi w tej odległości z halą jest Milord (problem z psem, padoki klepisko), Aldragho (zdaje się że cenowo niestety powyżej 1400), Legia (tu nic nie wiem o warunkach, ale padokami to oni nie grzeszą), Bródno (odpada), stajnia Przyleśna w Wolicy (podobno nie ma miejsc) no i oczywiście te wszystkie Agmaje, Huberty i inne Stajnie Wilanów itp których z wiadomych względów nie biorę pod uwagę...
Wrzuciłam max20km ode mnie z domu i wyleciało parę stajni których nie kojarzę od strony warunków/opieki. Może pomożecie? 🙂
Ktoś stoi aktualnie w Liderówce? Tej nowszej?
Co to jest stajnia A.Sosnowskiego w Marysinie?
Paszków - jest tam hala już? Jak z opieką?
Łazienki o ile dobrze wiem się zlikwidowały, prawda? Ktoś to przejmuje?
Sawanka - jak teraz warunki? jakieś aktualne opinie?
Stajnia u Zająca? co to? hala podobno jest i to całkiem zacna
Poster - jakie opinie? Wiem że to moloch, ale może wcale nie taki zły? 😉
Anaa są jeszcze stare Siekierki-dopytaj o aktualnego stajennego; nowe Siekierki-w tej chwili spełniają wszystkie Twoje wymagania o ile Twój koń wychodzi ze stadem i się dogadasz z osobą od zielonych padoków. Poster będzie w miarę ok, jeśli w stajni będziesz codziennie. To moloch ale i pensjonariusze się kręcą licznie. Niestety wybierane raz na trzy tygodnie/miesiąc. W okolicy jest jeszcze stajnia w Podolszynie. Stajnie w Wilczej Górze nie są dużo dalej niż Poster.