Konie czystej krwi arabskiej

Dawno nas tu nie było, a ostatnio był wysyp rudych w wątku  😉
Leniwym przedpołudniem, cierpliwie walcząc z gzami...

Czy jakbym wrzuciła tu link do moich zdjęć z czempionatu w Janowie '81 (Equitana etc.) to będzie ok? Bo jak tak, to w poniedziałek zapodam.
Myślę, że będzie bardzo ok i nikt nie będzie miał pretensji 😉 Osobiście chętnie zobaczę.
Wojenka   on the desert you can't remember your name
21 lipca 2013 22:12
Tak sobie ostatnio podróżujemy:

A to mój Ruler of the World 😉
Wy podróżujecie, my klikamy. Na razie jeden dzień, zobaczę jak to się rozwinie dalej.
Piękne zdjęcia.
Maceba w lipcowym  terenie
czy znacie jakies potomstwo po ogierze Saracen? 
Wojenka   on the desert you can't remember your name
22 lipca 2013 11:20
Najlepszy Equilin
arabiansaneta, dopiero się zorientowałam, że siwa Pamiątka jest Twojej hodowli 🙂
zabeczka17   Lead with Ur Heart and Ur Horse will follow
22 lipca 2013 11:48
dziewczyny kochane powiedzcie mi gdzie mogę znalesć sklep ( moze byc zagramaniczny) z akcesoriami, kostiumami dla arabów? Chodzi mi o te piekne stroje w w których są prezentowane na  pokazach.
Planuje zrobić takie cudo dla swojego ( bedzie udawać araba  😁 ) tylko potrzebuję jakiegoś fajne wzorki co by wyszło bardziej ,,profeszynal" :kwiatek:
Zdjęcia z Championatu 1982. Są jakie są (radziecki aparat typu małpa), ale za to nigdzie wcześniej nie publikowane 😉
https://picasaweb.google.com/115057277319008431656/JanowPodlaski1982?authuser=0&authkey=Gv1sRgCNq3wdf81uTfHg&feat=directlink
Zofia.Sasza,piękne zdjęcia  :kwiatek:
Ganasz,cudownie maja te Twoje koniska
A ja znowu miałam głupi telefon.
Akurat zdrzemnęłam się zmęczona po pracy,dzwoni zastrzezony-ile opuszczę,jak 800zł to dziś zabiera.Wpadłam w panikę,no jak to dzisiaj,nie zdążę się oswoić a facet:
-pani opuści 800 i 100 na dziwki i będzie git
🤔
rozłączył się a moje  🤔 trwało jeszcze dobre pół godz.
Super pomysł na pobudkę,zepsuł mi cały dzień
Kurcze, orjentica, jakbym nie była za granicą taki kawał, to bym tą twoją piękną córę kupiła... A debilami się nie przejmuj :kwiatek:
Zasób głupich zachowań nie ma dna, a niektórzy naprawdę mają nieziemskie pomysły. Nie przejmuj się takim telefon, nie pierwszy i nie ostatni znając życie. Oby klaczka trafiła w dobre i doświadczone ręce.
arabiansaneta   Konie mamy zapisane w gwiazdach
23 lipca 2013 19:37
arabiansaneta, dopiero się zorientowałam, że siwa Pamiątka jest Twojej hodowli 🙂

Masz Pamiątkę? Ciekawe, jaka ona teraz jest. Chyba przeszła przez kilka rąk.
arabiansaneta, ma ją mój znajomy. Zaczęła chodzić rajdy 🙂 sprawdza się dziewczyna. Ogólnie bardzo przyjazna 🙂
arabiansaneta   Konie mamy zapisane w gwiazdach
25 lipca 2013 07:29
Jednak nie ma to jak linia "P". Jej matka była cudowna, ale ojciec troche przygłupiasty i ona do dwulatka nie mogła się ogarnąć. Dużo moich koni na ludziach chodzi rajdy - Eomer w sobote leci w Mistrzostwach Świata Juniorów i Młodych Jeźdźców w Tarbes!
Dorzucam Pamiątkę 🙂
derby   "Pamiętajcie, tylko spokój Was uratuje."
25 lipca 2013 09:46
Urlop, urlop i po urlopie;(  a Citri zasłużone wakacje (znowu) do wiosny 2014😉
[quote author=Być. link=topic=752.msg1832230#msg1832230 date=1374441919]
Wy podróżujecie, my klikamy. Na razie jeden dzień, zobaczę jak to się rozwinie dalej.
[/quote]

I jak się rozwinęło? 😉

Ja też zaczęłam klikać, zachęcona kursem - i jestem pod wrażeniem jak szybko różne rzeczy da się nauczyć - a może to po prostu kobyła taka bystrzacha :P
Pochwaliłam się w galerii: http://re-volta.pl/galeria/album/4574
W chwili obecnej, po prostu zakorzeniam głębiej to, co umiała wcześniej. Ćwiczymy łapanie z padoku, siodłanie, wsiadanie jeźdźca i odpowiednią na to reakcję. Na razie wszystko jest na plus, gniada szybko przekonała się do nowego sposobu pracy.
Bronze   "Born to chase and flee.."
26 lipca 2013 13:05
Być - ja też warunkowałam reakcje mojego konia za pomoca klikera. Bawiłam sie klikaniem jak miał swoje początki pod siodłem i musze powiedziec,że pozytywne reakcje są rewelacyjnie utrwalone. To duza pomoc w nauce - kliker juz od 2 lat przynajmniej lezy w szafie, bo nasza komunikacja osiągneła "inny wymiar"i nie potrzebuje  wspomagaczy do utrwalanie nowości :-). Życze duzo sukcesów i chwal się jak pracuje arabka pod siodłem.
Jak dobrze pójdzie to w następnym miesiącu będzie relacja z wypadu w teren. Z niczym się nie śpieszę. Właściwie w sierpniu mija nam rok jak jesteśmy razem. Z rzeczy nowych jakie się dopowiedziałam to Eufona urodziła się w styczniu, konkretnie 17. Ja jestem z 17 lutego zatem jest siła w liczbach.
Dziewczyny z tego co sie orientuje w rasie arabskiej u nas  w pl jest zakaz embriotranweru??a w innych rasach?
W Polsce jest dowolne zarejstrowanie  1 żrebaka urodzonego z embriotransferu i 1 naturalnie rocznie w rasie arabskiej
W Aqh to normalne, teraz idzie walka o klonowanie🙂
To i ja się przywitam jako czytacz a obecnie nowy użytkownik🙂
Przedstawię swoje koślawe poczwary🙂 :

ADHD 🙂

ZimZim

Za dużo czasu nie mam aby śledzić wszystkie wątki forum, ale zawsze miło jakieś plotki poczytać i popatrzeć na piękne konie innych🙂

Pozdrawiam

Adhd?takie ma imię  🤔  boski galop pod gorę i podstawienie 😜 
Erlindo zaczyna coraz ciekawiej ruszać sie pod siodłem...w sierpniu wreszcie zacznie wychodzic  na padok  💃

nieee🙂 Taki jego pseudonim artystyczny, bo często ma za duuuuużo energii😀
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się