gra komputerowa i ty
Kwestia tego, co dokładnie jest w tym komunikacie.
Najczęściej w trakcie grania gra przycina się z powodu np. nieuaktualnionych sterowników do karty graficznej albo np procek nie wyrabia.
Jeśli również ściągacie skądś jakieś dodatki, problem może wynikać z niekompatybilności między ściągniętą częścią a oryginałem.
To tak w skrócie, co mi przyszło do głowy.
komputer mam raczej dobry i to raczej nie tego kwestia, bo na początku działały normalnie. pewnego dnia się wyłączyły w ten sposób i potem zdażało się coraz częściej, potem nagłe dłuuuugo długo nic, a potem znowu co jakiś czas się wyłączały i tak na zmianę. a mam wszystkie orygianle. no trudno, trzeba z tym żyć 🙄
A ja znalazłam do simsów do ściągnięcia siodlarnię:
http://www.equus-sims.com/2011/06/equus-mesh-tackroomcollection-ts3.html i nie mogę jej ściągnąć 🙁 Skąd ściągacie akcesoria dla koni do sims 3?
Czy ktos ma PS2? I moze mi odpowiedziec na pytanie o kierownice? Pliiiiis 🙁
Mam oryginala, nie przerobina ps2. Musze kupic kierownice. Jak kiedys kupilam pad nieoryginalny to nie dzialal. Kierownicy "sony" to nawet nie znalazlam. Inna bedzie dzialac?
Będzie działać każda, jeśli masz przy niej informacje, że jest kompatybilna z ps2.
Ja grałam ale mi się znudziło 😂
Ja jestem na L4 to pewnie pogram przez tydzien, a potem zapomne ;d
Kurde! Wkurzyłam się na buga, przez którego muszę się cofnąć do starszego sejwa. Gra to Kingdoms of Amalur - The Reckoning, którą zaczęłam rok temu (potem porzuciłam na rzecz Mass Effecta 3 i dodatków, a także Fable 2 i 3) i do której teraz wróciłam i gra mi się cudownie. Niestety bug w queście 'Her Righteous Fury' sprawił, że nie mogę w ogóle fast travelować, przez co gra staje się praktycznie niemożliwa. Uch. Dobrze, że dizś piątek, to trochę wieczorem nadrobię - ale szkoda tych paru godzin w plecy. Do tego mam tendencję do nadpisywania sejwów, więc być może będę musiała się cofnąć dalej niż potrzeba 🙁
Hiacynta, od kilku dni też katuję tę samą grę, bo siedzę w biurze 🙂 ten quest to gdzie jest? któryś z tych "ścieżkowych", główny, czy poboczny? skończyłam wszystko z serii Fae, teraz robię serię tych "rycerzyków". Mnie najbardziej wkurza ogromna ilość itemków, które są WSZĘDZIE. praktycznie co chwila korzystam z fast travel, bo się mi baba zapycha 😉 i jeszcze gra jest dość wymagająca językowo, do tej pory nie miałam nigdy kłopotów z j. angielskim, wręcz przeciwnie, a ta gra czasem zadaje mi klina i nie wiem o co chodzi 😉
zapomniałam dodać opinię o wiedzminie 2. skończyliśmy już bardzo bardzo dawno, i osobiście uważam, że jest... gorsza niż 1. te zakonczenia jakoś zbyt wiele nie zmieniają, 1 część wydawała się głębsza "moralnie". pamiętam, że 1 rozdział był cholerka trudny bardzo, a pózniej to już zbyt łatwo szło (dziwne wrażenie, bo najpierw zabija naszego dziada wszystko, a pózniej ma prawie rangę nieśmiertelnego... aż przypomniało mi sie jak w gothicu 1 byle ścierwojad mnie tłukł...)
Szczerze mówiąc zawiodłam sie, spodziewałam się lepszej odsłony, oddaliśmy znajomemu w prezencie bez żalu.
Poboczny - jest w Detyre, mniej wiecej wtedy, jak sie idziesz rozprawic z templarem Octiennem, czyli wychodzi przy okazji watku glownego. Uwazaj na niego! 🙂
dzięki! nawet go dotykać nie będę w takim razie 😉 mam nawyk klikania wiecznie F5, więc pewnie musiałabym się cofać do samego początku... :kwiatek:
Zachciało mi się starych gier i kołuję właśnie Quake 3 Arene 😍
Nie mów mi o starych grach - ja właśnie zainstalowałam dosboxa i odpaliłam Daggerfalla, rocznik '96! 😀
A ja wróciłam znowu do Tomb Raidera - Legenda 👀 jaka przystojna Lara 😁
Hiacynta, propos staroci to lepsze od dosboxa jest vmware.
Jakiś czas temu odpalałam I Have No Mouth, and I Must Scream i przy vmware było zdecydowanie mniej dziubania ;]
Może dla ciebie też okaże się wygodniejszy 🙂
Za to przy okazji wyprzedaży na steamie powróciłam do System Shock 2 <3
Nowa wersja ta pozwala odpalić grę na windzie 7 i 8.
👿
Kupiłem Wieśka 2. Instaluje - problem, stacja nie czyta pliku (8Gb...). Szukam i co chodzi - trzeba znaleźć innego kompa, z innym napędem (jakim?), skopiować plik z płyty na pendrive, potem ten sam plik zgrać na docelowy komputer i już z dysku zainstalować. Dało radę. Uruchamiam - nie działa. Czytam - potrzebna jest rejestracja w internecie?! No czy oni pogłupieli? A jak ktoś nie ma internetu? Teraz znowu muszę kombinować, szukać kabli, żeby po przełączać PC z lapkiem. Jak nie zadziała to oddaje do reklamacji. No kpina...I kupuj tu oryginalne gry.
grzesiek.1993, teraz każda gra żąda internetu. wkurzające.
mnie wiesiek 2 zawiódł. bardzo. czekam na 3.
za to two worlds 2 bardzo pozytywnie mnie zaskoczyło. w 1 za bardzo nie wiedziałam o co chodzi, nie było wyznaczonego żadnego nurtu, zadnej scieżki jak badać kolejne lokacje. a tu jestem naprawdę zachwycona.
Czytam - potrzebna jest rejestracja w internecie?! No czy oni pogłupieli?
Nie chcę Cię martwić, ale w większości nowych gier tak jest. Część wymaga oprócz tego np. stałego połączenia z internetem.
Problem z instalacją też jest w tej grze powszechny, bo wszystko upchnęli na dwuwarstwowej płycie do jednego pliku .data i część napędów ma problem z tym przejściem między warstwami.
Aha, uprzedzam też, że gra jest koszmarnie zoptymalizowania (albo w ogóle...) i często też nie chodzi na komputerach, które teoretycznie spełniają wymagania.
za to two worlds 2 bardzo pozytywnie mnie zaskoczyło. w 1 za bardzo nie wiedziałam o co chodzi, nie było wyznaczonego żadnego nurtu, zadnej scieżki jak badać kolejne lokacje. a tu jestem naprawdę zachwycona.
Ja sie za to zabralam ostatnio, moja mama mi polecila, i po Amalurze troche mnie drazni grafika i czcionka, poza tym nie moge sie ogarnac z walka i poki co odpuscilam sobie... poczekam na wene!
A co z ludźmi, którzy nie mają internetu? Bezsens...
Teraz ściąga mi się jakiś patch o wielkości...10,55Gb. Super 🤔
Odpaliłem też trzecią część Gothica, Ja nie wiem ile trzeba czasu, żeby przejść tę grę 😉
grzesiek.1993, na pewno więcej niż Arcanię...
Hiacynta, chodzi o te obuchy ostre itp? niezłe rozwiazanie, bo możesz mieć 3 zestawy. np w jednym bron maga, szatę, kapelutek itp, w drugim zestaw łucznika itp. ewentualnie można też dobrać 3 zestawy pod wojownika, jeden z obuchami, drugi z ostrymi itp. ja osobiście olałam to kompletnie i waliłam wszystko jednym typem. fajnie, że można sobie niezle stjuningować broń. z halabardy 500 obrażen można zrobić 1000 w kilka sekund, tylko gromadząc materiały, no i mając odpowiedni poziom kowalstwa.
osobiście bardzo polecam, bo jest dużo takich etycznych rozterek. np profesor o zboczonych fantazjach, wykorzystujący studentki kontra kobita prowadząca dobrowolny burdel, kogo ciapnąć? czy pomóc wyleczyć matkę mordercy, czy go ciapnąć bezrefleksyjnie?
ma kilka wad, ale nie jest zle 😉
The Last of Us - według mnie zdecydowanie najlepsza gra 2013 i w ogóle jedna z najwspanialszych przygód w moim growym życiu! Co za gra! 🙇
Chcę więcej!!!
Póki co faworyt 2013
Of course do momentu wyjścia GTA V 😁
Oj czekam czekam na te polowe wrzesnia 😀
Ogólnie końcówka roku zapowiada się zacnie.
Osobiście nie mogę doczekać się Watch Dogs
Oj tak, Watch Dogs tez jest na mojej liscie 🙂
Ogólnie to po raz kolejny stwierdzam, jak fantastyczną, cudowną i genialną rozrywką są gry - szczególnie, biorąc pod uwagę ich dzisiejszy poziom. Najwspanialsze z tego wszystkiego zaś jest to, że zawsze będzie coś nowego, coś jeszcze lepszego! To mi skutecznie osładza fakt, że np. nie miałam w tym roku wakacji, ale za to miałam weekend z The Last Of Us. Zaprawdę, ludzie, którzy nie grają, dużo tracą w swoim życiu!