Glanek, nie jest zła ta karma, ale powinna mieć więcej włókien kosztem białka. Beaphar to jednak bardzo dobra firma, przyjrzyj się karmie
http://www.zooexpress.pl/go/_info/?id=1950. Jak siedziałam mocniej w temacie to była to jedna z lepszych dostępnych na rynku. Mogłaby mieć mniej tłuszczu, ale przy takiej ilości błonnika 😜 I nie znam króla, który jej nie kocha. Moje wyskakują w powietrze na jej widok. Zasadniczy minus to cena. Przy dwóch królikach wychodzi to trochę drogo 🙁
Meise, nie dla każdego królika i nie w każdym wieku. Mój staruszek (9 lat) nie dostaje już od roku świeżej zieleniny ani warzyw. Powodowały za dużo sensacji żołądkowych: zatory/biegunki. Dostaje siano, suszki (ale też tylko wybrane, z niczym już nie eksperymentuję) + karmę. Wygląda super i właśnie bryka jak wściekły 👍
Drugi je TYLKO karmę, to się odbije na zdrowiu, ale da mu może trochę życia bez zatorów 2 razy w miesiącu.
Osobiście nie przepadam za forum SPK, nie wiem jak jest teraz, ale kiedyś straszny fanatyzm tam się szerzył. Otwarta głowa i obserwowanie zwierzątka to podstawa. Nie dla się napisać jednej słusznej recepty "na wszystko"