Evson ja właśnie dostałam paczkę z takim naczółkiem
http://animalia.pl/produkt,26433,0,br-naczolek-prosty-rurkowy.htmlon ma właśnie dzieloną większą szlufkę, żeby dopasować go do ogłowi np. rurkowych. Ja co prawda mam zwykłe, ale w twoim przypadku naczółek typu split crown zdałby egzamin. No i nie jest drogi - 85 zł w animalii, u quanty w ogłoszeniach i na stronie dystrybutora br na Polskę (jeśli tak to można nazwać)
jeszcze tutaj foto w załączniku
p.s.
Ava ja zdecydowanie brałabym BR. Mam kieffera comfort - bardzo fajne ogłowie tylko że wypadają dość duże rozmiarowo (ale o tym już pisałam i porównywałam rozmiarówkę kieffera, BR, HH i hooksa). BR jakością skóry i wykonania nie odbiega ani ciut ciut od kieffera, a są o wiele zgrabniejsze, ładniejsze no i cenę mają też bardziej przyjazną kieszeni. Na plus w BRach sa też oryginalne swarki - moje błyszczą się jak szalone, są porządnie głęboko osadzone więc nawet jak koń ociera się to kryształki siedzą głęboko w wycięciu w głębi naczółka i żadna krzywda się im nie stanie. Wyglądają bardzo czysto i estetycznie w porównaniu z kryształkami w ogłowiu np. schockemohle, które już w ogóle się nie błyszczą tylko wyglądają bardziej jak białe kropki 🤔
Ja od prawie roku użytkuję BR hereford ale zmieniłam nachrapnik z hanowera na zaciskowy (też BR) i obecnie zmieniłam naczółek. Ogłowie wygląda jak nowe. Po każdej jeździe przecieram szmatką z mydłem w sprayu, raz w tyg czy rzadziej czyszczę tradycyjnym mydłem do skór CDM i wcieram balsam veredusa.