U nas też nie ma pensjonatu bo właściciel nie chce mieć problemów z końmi prywatnymi. Nasze konie chodzą dużo w hipoterapii i jest też rekreacja praktycznie cały dzień. Nie istnieje stajnia idealna. Ale u nas konie nie są ani chude ani nic 🙂 Przepraszam jeśli kogoś uraziłam 🙂 A co do tamtego wpisu to mi się dodało 2 razy to samo 🙂
Byłam i zdjęcia robiłam 😉 Stałam przy ogrodzeniu od strony "furtki" tu z przodu 😉 Ciebie poznałam od razu po czerwonym fraku i białym odzieniu konia :P Z przejazdu Twojego mam kilka zdjęć, ale tak trochę z daleka, także nie do końca są wyraźne ale zawsze coś 😉
Posiadam aktualne fotki stajni w Sosnowcu-Ostrowach jakby ktoś był zainteresowany pensjonatem. Nie mylić z Milowicami, które wcześniej tam stacjonowały 😉
RaDag to stajnia dalej funkcjonuje? Bo chodziły ploty, że osiedle domków ma tam deweloper budować. Fajnie. Porciasty tam stał zanim go wzięłam. Stajnia z potencjałem, bardzo mi się podobała, tylko... niestety nie była w odpowiednich rękach, a ostanie lata "funkcjonowania" pod starym kierownictwem, to już była czarna rozpacz. Mam nadzieję, że teraz się rozwinie i zostanie wykorzystany cały potencjał tego miejsca.
Osiedle domków powstaje dalej. Między ulicą Limbową a tym takim nasypem z lipami, na którym tam idzie ścieżka do lasu. Tak, niestety poprzedni bywalcy zrobili bardzo złą robotę nowym. Słyszałam różnych stron co tam się wyczyniało 🤔 Nowi mają diametralni inne podejście 🙂 Czy się rozwinie i zostanie wykorzystany potencjał nie wiem. Ale jest szansa. Póki co wł chcą się spokojnie zmierzyć z tematem i na razie ma być mały, kameralny pensjonat na ok 10-12 koni. Inwestycje nie z wielkim rozmachem, ale krok po kroku (w dobrym kierunku) widać z miesiąca na miesiąc 🙂
safiePowyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym.Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym termin 01 lipca 2013 08:48
RaDag, czyli odchodzą od rekreacji? Nigdy tam nie byłam, bo opinie bardzo zniechęcające. Fajnie, że znaleźli się ludzie, którzy mają jakiś plan i do niego dążą.
safiePowyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym.Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym termin 02 lipca 2013 09:55
Znacie jakąś fajną stajnie w Lublińcu, albo okolicach? Jadę na kilka dni do koleżanki, a tęsknię za jazdą w terenie
Witam, Czy ktoś poleci mi stajnię w Bielsku lub okolicach (do 20-25km) gdzie można pod okiem naprawdę dobrego instruktora na ułożonych koniach podszlifować umiejętności do poziomu min. srebrnej odznaki? Chodzi mi o 2 osoby już jeżdżące.
ozzy_bb chyba najszybciej Stajnia na Widoku w Kętach. Mają dobrze ułożone konie i fajnie przygotowują ujeżdzeniowo i skokowo 😉
A tak ogólnie to w Bielsku nie ma dobrych stajni rekreacyjnych by móc się przygotowywać na takim poziomie, jedynie jeszcze szukać kogoś prywatnego kto prowadzi zajęcia na swoim koniu
Dziękuję za odpowiedzi. :kwiatek: cloud masz pw z kilkoma pytaniami 😉 O Kętach myślałam, jeździłam tam kiedyś do koleżanki... Trochę daleko ale jak nic nie znajdę na miejscu to faktycznie się tam udam. A czy ktoś się orientuje jak wygląda sytuacja obecnie w stajni w Mikuszowicach (koło Szmergielni), w Lasowisku w Rudzicy lub w Janowicach? Słyszałam kiedyś pochlebne opinie o tych stajniach dlatego pytam.
W Lasowisku sobie chwalą na pewno pensjonat. Ale jak z jazdami rekreacyjnymi to nie mam zielonego pojęcia. Może podpytam koleżanki, która zna tam parę osób, to by mi coś może podpowiedziała 😉