Konie czystej krwi arabskiej

Arabiansaneta- dziękuję za uznanie 🙂 Domena wykupiona i strona się robi, adres już jest ale nic tam jeszcze nie ma...
www.jezdzieckispam.pl
o wszystkim będę starała się informować jak najszybciej jeżeli tego chcecie, bo to nie jest jakby wątek o tym🙂 zawsze zostaje obserwacja fanpage na nim również najświeższe informacje🙂 Remont powoli zmierza ku końcowi, więc mam więcej czasu i jak tylko pogoda się poprawi będę mogła wykąpać Widię i jak znajdzie się chętny do zrobienia zdjęcia to coś wrzucę 🙂
-pozdrawiam Kamila
[center][img]/forum/Themes/multi_theme/images/warnmute.gif[/img] masz racje to nie watek od tego. od tego sa ogloszenia.
reklama na forum+ reklama w podpisie
[/center]
iwona9208   Konie to choroba, z której nie da się wyleczyć.
12 czerwca 2013 07:22
Znowu ja z moimi arabami tym razem lepszej jakości  😉
Dwulatek Wolar

Roczniak Precedens

I zabawy

Iwona9208 - fajny ten Twój gniadosz🙂
Widia, czekam niecierpliwie na otwarcie sklepu  😍
Iwona9208, piękne chłopaki, młodszy ma fajną rudawą grzywę  😀

"arab" z dziś, ale mam fajnego konia  😡  😜

Ae- razem wyglądacie świetnie  😅 oj i ja czekam niecierpliwie, na razie pierwsza partia towaru przyszła, a ja w między czasie myślę o kawalerze dla Widi  🤔
Pozdrawiam Kamila
Widia, a będziesz miała w swoim sklepie buty dla koników 🙂
13 czerwca 2013 07:49
Dzięki dziewczyny  😉

ae fajnie pracuje Ci siwek  🙂
iwona9208, super chłopaki!
ae, czemu "arab"? w cudzysłowiu? wygląda jak arab🙂 ślicznie wyglądacie

napiszcie mi - jak kon urodził się w 2012 roku to do zajazdki i w trening wyścigowy idzie w .. 2014? 2015? bo już zgłupiałam trochę
Buty dla koni to u nas mało chodliwy temat, gdyby było mnie stać byłoby wszystko tymczasem muszę na razie koszty redukować, jednak jeżeli będzie taka prośba ściągnę je. Co do konia, sama decydujesz kiedy pójdzie, wysyłają 2,,5 latki, ja jednak zaczekałabym.
Pozdrawiam Kamila
Nie wiem czu mogę ale zapraszam do kontaktu i zglaszania pomysłów, uwielbiam rozmawiać o koniach 😜
Iwona, Złota, dziękujemy  :kwiatek: mamy od niedawna nową panią trener i odkrywamy co chwila nowe guziki 😉
a "arab" bo w paszporcie ma typ zimnokrwisty  😁 ogólnie Kajtuś to totalne NN z każdej możliwej strony. Ale większość ludzi widząc go pierwszy raz pyta czy to czysty arab  🙂
A że nigdy nam nikt tutaj nie zwrócił uwagi, że nie mamy papieru to dalej się czasem pokazujemy 🙂
ae, hahahaha typ zimnokrwisty
do paszportu opisywał go chyba niewidomy🙂

typ szlachetny to rozumiem- ale nie zimnokrwisty

A z tymi wyścigami to można gdzies wyczytać ? Wojenka? where are you? 🙂
Hej, jakie macie siodła na wasze arabki, bo ja jestem w trakcie poszukiwań i narazie mam strasznie pod górke( jedno za wąskie, drugie nie doszło bo podobno przy pakowaniu tyylny łęk sie złamał  🤔 ). Może macie jakieś naprawdę godne polecenia?
Wojenka   on the desert you can't remember your name
13 czerwca 2013 19:35
Złota, trzylatki biegają już,czyli taki koń z 2012 roku idzie w trening na koniec 2014 roku, a ściga się w 2015  🙂
TheWunia jeżdżę w bezterlicowym. Freemax.

ja mam na swojego Wintec Wide z najszerszym  łękiem, całkiem fajne siodło 🙂
zduśka   Zbrodnia, kara, grzech. .. litr wina
13 czerwca 2013 20:42
TheWunia ja mam prestiga lucky dresage i jest naprawdę dobrze dopasowane.
iwona9208 fajne chłopaki !
ae ale siwek fajnie pracuje !!!! I nie wiem jak można było mu wpisać typ zimnokrwisty  😀 jakiś jełop go opisywał  😉

ehh a my jeździmy  😀 na razie sam stęp i kłus, galopy są na lonży, ale dzięki temu mam konia bardziej rozluźnionego i chętnego do pracy  🙂 ( czyt. zmęczony by walczyć  😎 ) Dzisiaj co prawda były małe fochy ale szybciutko zostały zażegnane  😁
TheWunia, my też Wintec.
TheWunia, HBC
Wojenka, dzięki🙂

na jedną z moich klaczy pasowało super siodełko ujeżdzeniowe County , nie pamiętam rozstawu łęku niestety
Ja po kilku latach poszukiwań wreszcie trafiłam na passiery,na siwą mam PASSIER PS BAUM a na młodą PASSIER GG.
W tereny lepsze PS BAUM-wszechstronne i chyba wymienię młodej też na ten model
TheWunia ja mam siodło robione przez Ryszarda Andersza, polecam.
Wojenka   on the desert you can't remember your name
14 czerwca 2013 23:21
Młody

Wojenko,przepiękne to Twoje dziecię 😍
Wielkie dzięki wszystkim za odpowiedź  :kwiatek: przejże wszystkie siodło i zadecyduje, a co myslicie o Daw Mag model Max?
TheWunia tak naprawdę, to może się okazać że żadne z wymienionych siodeł nie będzie ok i przerobisz ich z 10, ma pasować na grzbiet konkretnego konia, a arab arabowi nie równy. Więc nie sugeruj się zbyt mocno tym kto co ma, trzeba ocenić na grzbiecie, bo nie da się strzelać czy będzie pasowało czy nie. Co do DM Max, to patrząc na to które mamy u siebie w stajni, powiedziałabym, że jest bardzo mała szansa na to że będzie pasowało. I jest ciężkie. Jak chcesz rajdowe, to lepiej szukaj bezterlicówki, przynajmniej będzie pasowała.

Pochwalę się jeszcze, bo chyba mam czym 😎

fot. Paweł Zawadzki
Masz,masz...
Piękne 😍
Bronze   "Born to chase and flee.."
16 czerwca 2013 19:24
Pokora - przepiękne zdjęcia i zjawiskowy koń.
Moje dziecię przerabia ostatnio opcję "jestę pegazę" i dziś po raz pierwszy od maja wyszedł na wydzielony padoczek. Pasł sie spokojnie godzinkę - a potem odpalił wrotki więc grzecznie wrócił do boksu. Dzięki Bogu przychodzi do mnie jak pies i nie musze go łapać  😉. Jeszcze miesiąc i pół i wróci pod siodło - o ile czegos nie zmajstruje  😎
16 czerwca 2013 19:42
pokora93 piękne zdjęcia!
Bronze ta grzywa  😜
zduśka   Zbrodnia, kara, grzech. .. litr wina
17 czerwca 2013 11:35
Wojenka młodzian wygląda kwitnąco !! Jeździsz coś ?? a powiedz jak Mihrab ? Już lepiej ? Ja wiesz cały czas kciuki trzymam za jego szybki powrót do zdrowia  :kwiatek:
pokora93 oj !! zdecydowanie masz czym !!  😍
Bronze o padoczek , dobrze mu to na łepek zrobi  🙂 i trzymam kciuki aby tym razem wszystko poszło zgodnie z planem !! Bo w przeciwnym razie ciotka tam pojedzie i chłopakowi co nieco przetłumaczy  😉
Złota kurde no na tą kawę muszę w końcu podjechać... ale jestem uziemiona bo bez auta i jak na razie pracy  🙄 ale trzeba być dobrej myśli  🤣 że zima nas nie zastanie  😁

a my powróciliśmy do pracy chyba już na dobre ( dopóki fundusze starczają będziemy się trenować  🤣 ) . Callisto ostatnio ma nadmiar energii, odpala wrotki  😎 jestem z Niego b. dumna  😉

tutaj Rudzik w standardowej pozie  😀

i filmik nagrany przez mojego męża z sobotniej lonży, gdzie chłopak nie mógł się jakoś na końcu sznurka odnaleźć  😁
piękne są Wasze arabki!!!!

dzisiejszy i wczorajszy Edzik- padokowo - no maquillage, wręcz przeciwnie... wytarzał się w torfie- jak codzień 😉
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się