Młode Konie

Perlica moim zdaniem za kiepsko się rusza, nawet na czworoboki w wkkw. No i ja chcę skoczka  😉
To ja się pochwalę trochę ksztanem 😉

Fenicja ( Pegasus HB x Lord Alexander ), 4 lata, 170 cm w podkowach:

Trochę jestem zestresowana na tych filmikach, no ale tak bywa...
ElaPe   Radosne Galopy Sp. z o.o.
03 czerwca 2013 07:37
ale podłoże kopne na tej hali  😲
galopada_   małoPolskie ;)
03 czerwca 2013 07:39
właśnie miałam to samo napisać, ale się wstydziłam  😁
deborah   koń by się uśmiał...
03 czerwca 2013 07:42
faraa, zdjęcia piękne. Klacz fajnie sie rusza ale dla mnie trochę za mocna jak na mlodziaka.. ale nie wiem na ile wrażenie potęguje fakt, ze Ty drobniutka jesteś..
Kopne, ale przyjazne koniom - bardzo lekkie.

Deb faktycznie ja jestem drobna, co potęguje to wrażenie, a ona sama jest dość mocna - duża, z szeroką klatą, bardzo dobrze ożebrowana, zdecydowanie w innym typie niż szlachetny CB.  Dlatego też od razu napisałam ile ma wzrostu 😉
03 czerwca 2013 07:57
Mi nawet nie o wzrost chodzi a raczej o masywny zad, kode i klatę. Wygląda jak dresazowy dobrze przypakowany 6 latek 😉
deborah, no tak, jakoś go przybyło 😉
salto piccolo, dziękuję - Paszkówka to najlepszy pensjonat w jakim trzymałam konie! i widać że Kluskowi też służy  😅
aleqsandra   Kreujemy swój świat tym w co wierzymy
03 czerwca 2013 11:06

Perlica, fajnie ze młode takie chętne.. jednak praca z młodym koniem choć trudniejsze daje o wiele więcej satysfakcji prawda?

sama prawda 🙂

deborah,
Satysfakcję mam ogromną, ale też wiem że przynajmniej jak sobie zepsuje swoje młodziaki to mogę mieć pretensje do siebie tylko 🙂

święte słowa i też się nimi kieruję 🙂

salto piccolo, haha, szalony, ciśnie ładnie 🙂

deborah wesołek, to fakt ale uwierz mi - jeszcze nigdy nie bryknął ani nie zrobił nie skontrolowanego ruchu pod siodłem. Temperament ma na pewno po matce ale złoty charakter. Coś tylko nam ostatnio nie gra dobrze z zębami. Chyba, że taki okres ma, generalnego buntu przed wędzidłem.

nie chwal dnia przed zachodem, ja też wiele rzeczy o Buniu myślałam, a on ciągle je weryfikuje 😉

Cobrinha, ślicznoty!

faraa, <ślini się>

Gallien   Un poco di zucchero
06 czerwca 2013 15:01
Przypomnę się z moim juniorem. Byłam ostatnio na odwiedzinach i znowu urósł.
Na pastwisku z 3 i 4-ro latkami 🙂
Cobrinha
Młody wygląda super 🙂 To mój ulubieniec spośród rv młodzieży "młodszej"  🙂
deb
Jak nastrój przed Starogardem ?
Wczoraj skakałam dwa moje MK i kompletna zmiana:
- kobyła ok jak zawsze, nie waha się nigdy ( odpukać), dzielna, uważna, przejmuje się 🙂
- wałaszek w sobotę skakał świetnie bo z galopu, tak wczoraj z kłusa skakał na zasadzie: muszę?
Hala pusta,zero publiki w postaci koni i ludzi  to się chłopak nic nie popisywał, nie brykał - jak mułek był , w dodatku zrobił sobie nawet jedno zaparkowanie, bo znudzony skakał, walił się na łopaty w dół to trener mu dał okserka z innym ustawieniem drągów. Młodzian podczas najazdów oczywiście zaspany że przed samym odbiciem zaczaił że coś innego stoi dopiero i stopka żeby obczaić co to takie dziwne, a to inne kolory drągów były 🙂
To my wrzucimy kilka fotek  😀
Ten koń mnie rozbraja - czasem jest tak kochany, że tęczy brak końca, a czasem taki... hmm.. nabzdyczony i cwany, że nic tylko zatłuc... 🙄
Ale powoli coraz lepiej się dogadujemy  💘

aleqsandra, dziękuję bardzo.
armara, ale mimo mi to słyszeć 🙂 nie spodziewałam się takiego co jak co wyróżnienia heh  😁
06 czerwca 2013 20:59
armara, odpuściłam. za szybko i za dużo. jadę na spokojnie LL i L i zobaczymy jak się zachowa. Mam jeszcze za 1,5 m-ca eliminacje w Białym Borze. jak poczuje się mocna w L pojadę. dziś skakałam i powiem Wam że koń jest coraz lepszy. Świetnie się prowadzi, zmienia sobie nóżki jak stary, czeka na mnie i skacze tak, że dech mi w piersi zapiera..

na ostatnim treningu fruwał..

09 czerwca 2013 19:27
Przejechalam L i żyję :-) koń jak zwykle niesamowity. Skakał jak szalony pół metra nad :-) niestety wypracowalam sobie dlubaniem jedną zrzutkę. Już nie mogę się doczekać kolejnych zawodów B-)
Deb gratulacje! Śledzę Waszą karierę na fb 😉

Fotogwiazda tego weekendu - Cardamon sp ( Pegasus HB x Compliment ) ur. 2009r.:

Wojenka   on the desert you can't remember your name
09 czerwca 2013 20:10
Rzeczywiście gwiazda! Super.
sei   . let's grow old together & die at the same time .
09 czerwca 2013 21:08
z takim widokami w tle jak mają twoi modele i takim fotografem to każdy by jak gwiazda wyglądał  😁
ale koń faktycznie piękny i robi wrażenie 😉
faraa mój ulubieniec!  😍 Byk z niego jak na takiego młodziaka  😜
09 czerwca 2013 21:53
faraa, jest zjawiskowy !
faraa więcej gwiazdora!  🏇
10 czerwca 2013 12:26
deborah, gratulacje! mówiłam że nie będzie dramatu!

faraa, paker 🙂

deborah, prosimy o filmik z L 🙂
10 czerwca 2013 14:56
deborah, prosimy o filmik z L 🙂

TAK!
10 czerwca 2013 18:32
Film jest tak słaby ze prawie nic nie widać :-(

edit:
dla ludzi mających dużą wyobraźnię 😉
deborah, pokazuje że film jest prywatny 🙁
10 czerwca 2013 20:18
teraz powinno byc ok
operator kamery Oscara by nie dostał 🙂

Widać że nie ma różnicy dla CB czy to LL czy L, pewnie czy P 🙂

Edit: lekko galopuje,skacze jak piłeczka, chętny do przodu - czego chcieć więcej  😀
Na początku się czegoś wystraszył, więc bystry i spostrzegawczy  🙂 fajowski 🙂

Deb gratki  👍
10 czerwca 2013 20:27
nie dość że sprzęt miał byle jaki to jeszcze oganiał się od komarów 😉 next time postaram się o lepszy materiał filmowy 😉
CB bez wrażenia. ani razu nie zawahał się w parkurze, nawet przed podmurówką czy odjechanym w kosmos okserem
ja przestałam się chyba bać wysokości.. przynajmniej takich do metra 😉
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się