http://allegro.pl/show_item.php?item=3267012427http://allegro.pl/show_item.php?item=3272953787Co wy na to aby ,,połączyć" pomoc i w ramach pomagania w obu zrobić zbiórkę na siodło/strzemiona?
Niezła myśl z tym siodłem. Ja niewiele, ale chętnie się złożę.
Melduję że odebrałam parę rzeczy od Megane, która okazała się być całkiem znajoma🙂 Ach ta Re-volta... ciągle uświadamia jaki ten świat jest mały🙂
Dzięki raz jeszcze Megane :kwiatek:
:kwiatek: prosze bardzo. Postaram sie poszperac jeszcze po szafkach i cos Ci podrzuce, ale pewnie juz do stajni. A spotkanie jak 'randka w ciemno', z miłym zaskoczeniem 😉
Tak przy okazji, moze ktos ma zbędne gumki 'boczne' wypinające się do bezpiecznych strzemion? Te co przekazałam są już dosc sparciałe.
I przepraszam, ze sprzęt nie był wyczyszczony, ale czasu brak 🙁
Poprawie sie na przyszłość. 😉
Przy jednym siodle są jakieś strzemiona. Więc może uda się dosztukować. Najprawdopodobniej w sobotę tam podjadę i zawiozę przynajmniej część sprzętu i zrobię porządek. Nasuwa mi się jeszcze jedno pytanie. Co mam zrobić ze sprzętem który nie będzie pasował?
Może taki sprzęt wystawisz na re-v na wymianę i uda się wymienić na brakujący/pasujący sprzęt lub sprzedać, a za pieniądze kupisz odpowiedni brakujący sprzęt. Tak aby faktycznie pomoc była kompleksowa i skuteczna.
i jak tam koniki? smigaja w nowym sprzecie? wstaw moze jakies zdjecia, forumowiczow zawsze cieszy widok tego, ze ich pomoc dobrze trafila 😀
Hey, przepraszam, że dopiero teraz ale wpadłam w wakacyjny kociokwik plus do tego niestety sesja poprawkowa i ogólnie szał.
Teraz odetchnęłam wiec mogę normalnie napisać i coś wrzucić.
Wrzucam tylko dwa zdjęcia, ale jak będę następnym razem to spróbuję coś porobić bo w końcu mam czym 🙂
Co do pomocy:
- siodła są bardzo fajne, stare siodła zostały odłożone na bok więc można powiedzieć że skuteczność jakaś jest od razu widoczna
- czapraków jest kilka więc myślę, że też wystarczą na dłuższy czas
- bardzo przydaje się skrzynka na szczotki :kwiatek:
- zostały u mnie dwie derki które są za małe na te grubaski poza tym podejrzewam, że i tak nikt by tam derek nie używał więc szkoda żeby to myszy zjadły, czy żeby spleśniały. Może komuś się przydadzą. Met? Respektujesz? Jeśli oczywiście zgodzi się darczyńca 😉
- Ogłowia są ok, zakonserwowałam je trochę, żeby dłużej zachowały elastyczność. Leży u mnie jeszcze jedno ogłowie, dosłane później. Z tego co patrzyłam powinno być ok, ale jeszcze nie zdążyłam przymierzyć więc zabiorę je dopiero teraz.
- 2 rzeczy okazały się być za duże: czerwony kantar i ochraniacze, niestety rozmiar full okazał się zbyt duży. Obie te rzeczy pasują na mojego konia więc stwierdziłam że je zostawię a w zamian dokupiłam: strzemiona, puśliska x 2, wodze, wędzidło,kantar, kilka szczotek, kopystki i jak będzie jeszcze coś potrzebne na bieżąco to też dokupię. Wypowiedzcie się proszę czy może tak być, bo nie chcę być nie fair.
Dziewczyny obiecały dbać o sprzęt i z tego co do tej pory zaobserwowałam to faktycznie starają się, pastują itd
Ja będę do końca września w okolicy także jakby ktoś chciał wpaść na małą przejażdżkę po pięknych lasach to serdecznie zapraszam (dajcie znać na priv to się konkretniej zgadamy).
Jeśli macie jakieś pytania to chętnie odpowiem 🙂